De Perfecte Mix

eyebrows mixing Dyotics wenkbrauwen

Om ervoor te zorgen dat Dyotics brow henna echt goed in de huid kan trekken is het belangrijk dat de henna de juiste consistentie heeft. Wij merken dat het voor veel specialisten lastig kan zijn om de juiste dikte te krijgen. Daarom leggen we het nog een keer uit. 

 

1. Goed schudden

Shake it before you make it! Als een potje een tijdje heeft gestaan, kan het zijn dat de kleurpigmenten meer naar de bodem zijn gezakt, terwijl de gom aan de oppervlakte ligt. Wanneer je nu een schepje uit het potje neemt, heb je meer gom op je schepje dan nodig is. Gom is het bindmiddel dat ervoor zorgt dat de henna samen met het water een samenhangende geheel wordt. Met te veel gom, krijg je een te ruw papje. Daarom altijd minstens 30 seconden schudden voordat je begint. 

 

2. De juist verhouding

Die krijg je door 1 schepje Dyotics Brow Henna te nemen en dit met 12-15 druppels heet water te mengen. Met het meegeleverde pipetjes kun dit handig afmeten. Heeft je klant wat bredere of lange wenkbrauwen? Houd dan 1,5 schepje aan met 18-22 druppels.

 

3. Lang mixen

Je hebt ze misschien wel eens opgemerkt: die witte bolletjes in het poeder. Dit is gom, het bindmiddel. Ze kunnen geen kwaad, maar door zeker 30-60 seconden te mixen, lossen ze vanzelf op. Zo niet, laat het mengsel dan nog even staan. Daarna weer goed mengen. 

 

4. Laten staan

Wil je echt een goed ontwikkeld papje hebben? Meng dan voordat je begint met waxen of threaden. Doe in dit geval 1 schepje poeder met 20 druppels warm tot heet water in een bakje. Je hebt nu een vrij vloeibaar papje. Maar als je dit 5 tot misschien wel 15 minuten laat staan, zul je zien dat het vanzelf indikt en donkerder wordt. 

 

5. Extra water

Is jouw hennamengsel toch nog te dik? Voeg dan gewoon nog wat extra druppels water toe. Dit kun je ook doen tijdens de behandeling, als je merkt dat het papje iets begint in te drogen. 

Wil je nog meer tips? Lees dan de blog: 12 Vragen over brow henna.