5 Feiten Over Henna Brows

mrshighbrow-henna-brows

Henna brows, dé populaire behandeling die niet mag ontbreken op de menukaart van jouw salon. Maar hoe komt het dat er soms een wat groenige gloed te zien is? En waarom pakt de henna niet? In deze blogpost gaan we in op de vijf meest gestelde vragen, zodat jij je behandeling beter en efficiënter kunt uitvoeren. 

 

1. Mengen Met Warm Water

Wenkbrauwhenna maak je aan met gewoon kraanwater. Maar nu komt het wel eens voor dat de pigmentbolletjes niet direct oplossen en dat het papje een beetje korrelig blijft. De tip van Mrs.Highbrow: meng Dyōtics Brow Henna met heet water. Dit zorgt er voor dat de brow henna goed oplost en er een zachte substantie ontstaat. Ook ontwikkelt de henna zo sneller van een papje met een wat groene zweem naar een mooie bruintint, waardoor je eerder aan de slag kunt. Wanneer je de henna met koud water mixt, moet het papje namelijk minstens 5 minuten staan voordat je henna brows kunt gaan creëren.

Mrs.Highbrow Dyotics Brow Henna Brows wenkbrauwen


2. Mix & Match

Dyotics row Henna is verkrijgbaar in diverse tinten, van blond tot zwart. Alle kleuren van Dyōtics kun je met elkaar mengen. Zo kun je een beetje Raven bij Ash Brown doen, om de kleur net nog iets intenser te maken. Of maak Taupe een klein beetje lichter en warmer met Hazelnut. Ga gewoon lekker aan de slag en stel je eigen kleuren samen.

mrshighbrow-brow-mapping-henna

3. Brow Mapping

Brow Mapping is een handige en eenvoudige manier om strakke henna brows te maken. Maar hoe werkt het? Met Brow Mapping String zet je duidelijke, rechte lijnen op de huid waardoor je strakke wenkbrauwen krijgt. Je zet dus eigenlijk vier lijnen: aan de bovenkant van de aanzet naar de knik en van de knik naar de staart. En dan nog aan de onderzijde van de aanzet naar de knik en van de knik naar de staart. Binnen deze lijnen breng je de henna aan. Tip: draag nitril handschoenen, want het draad geeft veel pigment af.

Mrs.Highbrow Brow Mapping String Thread

Of je kiest voor Brow Mapping Paste. Dit is een crème die je gebruikt om de contouren van de wenkbrauwen mee te tekenen. Je brengt het bij voorkeur aan met een platte kwast, zoals de Mrs.Highbrow Highlighter Brush. Binnen de contouring kun je aan de slag met brow henna. Doordat het een dikke crème is, blijft de henna netjes binnen de lijntjes. Na de inwerktijd verwijder je de crème weer met een wattenschijfje. Easy as that. 

4. Wenkbrauwen & Huid Goed Reinigen

Waarom pakt wenkbrauwhenna soms niet goed op de huid? Een belangrijke oorzaak is dat de huid niet goed wordt schoongemaakt en er nog make-up en vetresten op zitten. De henna kan dan niet goed doordringen in de huid, met als gevolg dat het snel weer vervaagt. Of zelfs helemaal niet hecht. Doe wat Skin Prep Lotion van Dyōtics op een wattenschijfje en reinig de huid hiermee. Heeft een klant veel make-up op? Dan kun je eerst nog een make-up remover gebruiken. Zorg er wel voor dat de huid goed droog is wanneer je de henna aanbrengt op de wenkbrauwen, want een nog vochtige huid is ook een deal breaker! Tip: vraag je klanten om hun brows vooraf te scrubben. Hoe minder dode huidcellen hoe beter de brow henna zal pakken.

 Mrshighbrow-Henna-Brow-Dyotics

5. De Henna Aanmaken

Hoe vloeibaarder de henna is als je deze aanbrengt, hoe harder deze wordt tijdens het intrekken. Dat maakt het vaak lastig om de henna van de huid en wenkbrauwen te verwijderen, waardoor er echt geboend moet worden. Om dit te voorkomen, breng je de henna dus niet te dun aan. Maar het papje mag ook niet te dik zijn, omdat er dan meer kans is op allergieën. Met hoe minder water je het poeder mixt, hoe geconcentreerder de verf is en hoe hoger het percentage ppd in de verf. Wat is dan wel een goede dikte? Denk aan de substantie van stroop. De pasta mag een beetje van de kwast lopen maar niet te veel. Houd als verhouding een half schepje poeder en 12 tot 15 druppels heet water aan.

mrshighbrow-dyotics-henna-brows

11 Redenen waarom de henna niet goed pakt

1. De huid was nog vochtig van de Skin Prep Lotion toen je de brow henna aanbracht.

2. Je hebt de henna te dun aangebracht; de huid onder de wenkbrauwen moet helemaal bedekt zijn.

3. Je hebt de eyebrow henna niet goed in de huid gedrukt en gestempeld.

4. De klant heeft een erg vette huid.

5. Je bent met je kwast niet goed genoeg ónder de wenkbrauwen gegaan

6. De huid was niet goed schoongemaakt; er zaten nog vet- of make-up resten op.

7. Je hebt de wenkbrauwhenna te kort laten intrekken

8. De klant heeft zulke dicht bezaaide wenkbrauwen dat het lastig is om alle huid onder de brows te bedekken met henna.

9. De klant heeft haar brows binnen 12 uur na de behandeling natgemaakt en/of gereinigd.

10. Je hebt een te lichte tint Dyotics Brow Henna op een donkere huid aangebracht.

11. De klant heeft bijna geen wenkbrauwen van zichzelf; brow henna pakt alleen op huid waar enigszins haar zit. 

Online Cursus Henna Brows

Wil je meer leren over het aanbrengen van Dyotics Brow Henna, om zo de mooist henna brows te kunnen creëren? Bestel de online cursus Henna Brows voor maar €179, inclusief Dyotics Starter Kit (t.w.v. €139), handgeschreven certificaat en coaching achteraf.