A Must Have Voor Jouw Salon: Brow Henna

MrsHighbrow_Henna_brows_Dyotics

 

Wil jij dat jouw klanten langer plezier hebben van geverfde wenkbrauwen? Denk dan eens aan de behandeling Henna brows. Gewone verf gaat al na een tot twee dagen van de huid, Dyōtics wenkbrauw henna kan vijf tot veertien dagen blijven zitten.

Net als bij het verven met regular wenkbrauwverf gaat het bij brow henna om de eerste plaats om het kleuren van de wenkbrauwhaartjes. Maar een leuke bijkomstigheid is dat de verf ook op de huid blijft zitten, tot wel veertien dagen. Hierdoor krijg je een strakkere en donkerder vorm en heb je eigenlijk geen wenkbrauw make-up meer nodig.

Zijn er verschillende kleuren brow henna?

Jazeker, Dyōtics Brow Henna, ontwikkeld door Mrs.Highbrow, is er van blond, asbruin, warm bruin tot bijna zwart.Toch zal elke kleur bij iedereen weer anders uitpakken. Bespreek van tevoren goed met jouw klant wat haar wensen zijn en wat zij kan verwachten van het resultaat. Henna heeft als eigenschap dat het zeer goed op de huid pakt. Je poetst het er dus niet even af, als het er eenmaal op zit.

Wanneer zijn henna brows af te raden.

  • Bij een erg vette huid. De henna verdwijnt dan helaas snel van de huid
  • Bij zeer blonde wenkbrauwen, of een heel lichte huid
  • Bij hele donkere en volle wenkbrauwen. De haartjes hoeven immers niet meer te worden geverfd en een afdruk op de huid is dan niet nodig.
  • Bij een geïrriteerde huid, of bij wondjes in en rond de wenkbrauwen
  • Allergie of gevoelig voor haar- en wenkbrauwverf.
  • Als de klant een allergie heeft gekregen na het aanbrengen van een henna tatoeage.
  • Als de klant na de behandeling van plan is om heel veel in de zon te gaan
  • Als de klant zwanger is

Patch test

Om er zeker van te zijn dat jouw klant niet allergisch is voor wenkbrauw-henna, adviseren wij om altijd eerst een testje te doen. Laat de klant hier speciaal even voor langskomen. 

Tijdens de behandeling breng je dan een beetje henna pasta op de pols aan. Krijgt de klant binnen 48 uur geen allergisch reactie? Dan kan de behandeling de volgende keer veilig worden toegepast.

Hoe verzorg je hennawenkbrauwen?

Het is belangrijk dat de klant goed wordt geïnformeerd over de verzorging na de behandeling. De wenkbrauwen mogen namelijk na de treatment niet worden

schoongemaakt. Sowieso is het ‘t best om zo min mogelijk water te gebruiken. Ook huidverzorging op oliebasis en scrubs en peelings laten de brow henna eerder vervagen. Vermijd met henna brows zoveel mogelijk de zon en zonnebank.

Bekijk nu al onze Dyōtics producten of volg de Dyōtics henna brows cursus