HENNA BROWS • May 14, 2022

Brow Mapping De Luxe

MrsHighbrow Vernieuwde Brow White Mapping Thread

Met een vernieuwde brand identity van Mrs.Highbrow is het nu tijd voor de introductie van onze vernieuwde Brow Mapping Thread. Meer inhoud (30 meter in plaats van 10) in een luxere verpakking. Lees alles over dit magische draad, plus uitleg hoe jij de mooiste wenkbrauwen creëert.

- Door Desi van Dijk

Met Brow Mapping creëer je voor elke wenkbrauw de perfecte vorm en grootte. In tegenstelling tot een sjabloon of een wenkbrauwliniaal kun je met Brow Mapping Thread voor elke klant specifiek de brow in kaart brengen. Je houdt rekening met de unieke gelaatstreken van de klant en je creëert op een natuurlijke manier de best passende vorm. Of je nu voor Henna Brows gaat of de wenkbrauwen met regular tint verft. 

Geen 10 Maar 30 Meter!

De White Mapping Thread van Mrs.Highbrow heeft een upgrade gekregen, en niet zomaar een.

  • Het draad is ten eerste 30 meter lang in plaats van 10 meter. Hoewel de verpakking niet veel groter is, kun je dus drie keer zo lang met de brow mapping string doen. 

  • Ook is de vorm van de verpakking aangepast, in een handige koker. De verpakking straalt luxe uit met Mrs.Highbrows nieuwe diepblauwe kleur.

Je zult daarom maar al te graag de Brow Mapping Thread vooraan op je tafeltje naast je behandelstoel willen zetten. Met een handig lipje op het dekseltje van de glazen koker kun je in een handomdraai de juiste lengte draad pakken. 

MrsHighbrow_WhiteMappingThread_Brow String

Stap Voor Stap Brow Mapping

Om het gezicht van de klant het best tot uiting te laten komen, is het 't mooist om de natuurlijke vorm van de wenkbrauwen aan te houden. Hiervoor maak je gebruik van de belangrijkste delen van de wenkbrauw. Zoals de aanzet, de arch en het staartje. Maar je kijkt ook naar de neus en de vorm van het gezicht.

Om jouw kennis over brow mapping even op te frissen, leggen wij je stap voor stap uit welke lijnen je het best kunt zetten. En dat is helemaal niet ingewikkeld, want het zijn maar vijf basislijnen. 

MrsHighbrow_BlogPost_BrowMapping_Model

A. Je legt het draad aan de zijkant van de neusvleugel en zet een rechte lijn omhoog. Hierdoor weet je precies waar de aanzet van de brow ligt. 

B. De tweede lijn is de lijn die van de neusvleugel naar de staart loopt. Hiermee bepaal je de lengte van de wenkbrauw. Deze lijn loopt vanaf de neusvleugel, langs de zijkant van het oog, zo naar de staart. 

C. De ‘arch’ - oftewel de knik - van de brow bepaal je met lijn C. Deze lijn zet je ook weer vanuit de neusvleugel, langs de iris, naar de arch van de wenkbrauw. 

Met deze drie lijnen heb je de basis gecreëerd voor de perfecte wenkbrauwvorm.

D. Lijn D zet je door je draad te laten kruizen op lijn A en lijn C die vanuit de arch is getrokken. Deze lijn is een van de belangrijkste lijnen om je henna of regular wenkbrauwverf super strak aan te zetten.

E. Lijn E zorgt dat het staartje van de brow mooi strak wordt. Deze lijn kruist lijn B en lijn C die vanuit de arch is getrokken.

Door nog twee extra lijnen aan de bovenkant van de wenkbrauw te zetten, wordt het nog makkelijker om de wenkbrauw te shapen en te tinten. Dit zijn de witte lijnen. De eerste extra lijn zet je aan de bovenkant van de brow van A naar C. De tweede extra lijn boven de brow loopt van C naar E. Deze lijnen kun je gebruiken om langs te waxen of te threaden. Maar ze zijn ook een hulpmiddel om binnen te verven met brow henna of "gewone" verf. 

Als je de wenkbrauw liever iets meer fluffy houdt, dan kun je het best de lijnen aan de bovenkant niet zetten en alleen de onderkant strak maken. Het model op de foto heeft meer fluffy brows. 

Wenkbrauwen Zijn Zusjes, Geen Tweeling

De lijnen die je zet met Brow Mapping zijn op zekere hoogte erg nuttig, maar geen één gezicht is symmetrisch. Houd er dus rekening mee dat het ene oog bijvoorbeeld wat hoger of dieper kan liggen of dat het ene oog een fractie groter is.

Twee perfect symmetrische brows geven dan vaak juist een vreemd beeld. In dit soort gevallen moet je één wenkbrauwen dan net soms iets hoger zetten of langer maken om het mooiste resultaat te krijgen. Een goede brow specialist heeft dan ook een timmersoog voor dit soort details. En daarbij is oefenen, oefenen, oefenen weer key. 

Mrs.Highbrow Brow Mapping Thread, 30 meter voor €15.