De vrouwelijke kunst van Iris Bavelaar

Iris bavelaar art mrs highbrow

Women empowerment is een belangrijk topic bij Mrs.Highbrow en bij het zien van Iris Bavelaar's werk ging ons vrouwenhart sneller kloppen. Zoals wij onze hennakwasten pakken om de mooiste brow kunst te creëren, pakt Iris haar verfkwasten om vrouwen minimalistisch en organisch vast te leggen in kunst.

Iris vertaalt haar contemplatieve en romantische visie op de wereld en toont haar natuurlijke oog voor esthetiek in haar schilderijen. Ze is een meesteres in het combineren van organische vormen en minimalistische belettering. In haar werk, emancipeert Iris vrouwelijke en mannelijke natuur op een zeer indrukwekkende manier.


De serie schilderijen "The single" toont de vrouwelijke naaktheid in eenzaamheid. Iris legt uit dat in heteroseksueel perspectief vrouwen worden gezien als seksuele objecten die bedoeld zijn om mannen te plezieren. In “The Single” schildert Iris met gebruik van abstracte vormen een vrouw die het moment van intimiteit omarmt en zich verbindt met haar vrouwelijkheid “voorbij de aanwezigheid van een blik”. "Ik wilde de vrouw vastleggen, in een staat van volledig persoonlijk plezier" - zegt ze.


Niet alleen zouden Iris' werken fantastisch staan in iedere salon, ze inspireert ons ook iedere keer dat wij onze kwasten oppakken. Brows werken emanciperend en benadrukken sterke vrouwelijkheid. Om meer van Iris haar kunst te zien, bezoek www.byirisb.nl en haar instagram @byirisbavelaar.