SPECIALIST IN THE SPOTLIGHT • Jul 21, 2022

Beginnend Ondernemer & Mrs.Highbrow Ambassadeur: First Expression

Francien First Expression

Francien Vermeer (32) is de trotse eigenaar van First Expression én ambassadeur van Mrs.Highbrow. Deze hardwerkende en energieke browstylist heeft jarenlang voor - en nu met - Mrs.Highbrow gewerkt. Hoe heeft zij haar eigen onderneming opgezet? En wat zijn valkuilen waar je als beginnend ondernemer op moet letten? Francien praat jou bij!


- Door Desi van Dijk

Waar loop je tegenaan als beginnend ondernemer?

Sinds drie maanden heeft Francien haar eigen beautysalon aan huis: First Expression. Na jaren werkervaring, een nieuw groot huis in Hoorn en de uitgekomen droom om moeder te worden was dit hét moment om haar eigen salon op te zetten. Met een 'fanbase' van vaste klanten die Francien had uit Amsterdam en vrienden en familieleden had ze haar eerste klanten al binnen. Maar een eigen salon opzetten en klanten verzamelen kost tijd én veel moeite. 


Francien: “Dat klanten verzamelen tijd kost klopt. Dit is ook wel iets waar ik tegenaan liep. Ik ben een streber en het gaat me nooit snel genoeg. Natuurlijk had ik al vol willen zitten. Ik ben namelijk erg gedreven en vind mijn werk leuk. Maar af en toe moet ik mezelf even afremmen. Ik ben natuurlijk ook pas drie maanden open. Dus een middagje geen klanten hebben is zo erg niet. Ik had het ook niet verwacht hoor, dat ik al direct een volle agenda zou hebben, maar misschien stiekem toch gehoopt”.

Een salon aan huis is natuurlijk ook iets anders dan een salon op een drukke locatie. “Doordat ik niet in een drukke winkelstraat zit, zien mensen me ook niet. Daarom ben ik flyers gaan maken voor mensen in de buurt. Via de flyers konden mensen 10 procent korting krijgen op hun eerste behandeling. Zo weten mensen die twee straten achter mij wonen ook dat ik hier zit. Dus juist in het begin kun je de gaten in je agenda goed gebruiken door jezelf vindbaar te maken. Naast folders te verspreiden, houd ik ook mijn Instagram heel goed bij. Je Instagrampagina is ook echt je visitekaartje."

"Helemaal met een salon aan huis moet je gezien worden en mensen moeten weten dat jij er bent."

Wat gaat juist wel erg vanzelf als beginnend ondernemer?

Mond-op-mond reclame. En ik merk ook dat dat het best werkt om aan nieuwe klanten te komen. Dat vind ik heel leuk om te zien. Dit duurt natuurlijk wel even. Want elke keer dat jouw klanten aan mond-op-mond reclame doen, zie je dat meestal pas een paar weken later terug door middel van nieuwe klanten.”

Dit zou ik anders aanpakken...Als we Francien vragen waar je als beginnend ondernemer rekening mee moet houden, komt ze terug op het promoten van je onderneming. "Als ik iets anders aan zou pakken, dan zou ik aan de voorhand al zijn begonnen met promoten. Dat heb ik niet gedaan. Het is fijn als je in je eerste weken al wat klantjes hebt staan. Ik heb eerst gekeken hoe het zou lopen zonder promotie. En op een gegeven moment kwam ik erachter dat het niet zomaar uit zichzelf loopt. Wat logisch is ook natuurlijk." Zeker als je een salon aan huis hebt, is het dus noodzakelijk om in het begin actief op zoek te gaan naar klanten.

First Expression Henna Brows

Francien & Mrs.Highbrow

Francien heeft ruim vier jaar bij Mrs.Highbrow gewerkt. Ze is begonnen als manager in de salon. Daarna was Francien de Master Trainer van de destijdse trainingen op de academy. “Ook hielp ik bij de ontwikkeling van nieuwe producten," aldus Francien. "Supercool!” En nog steeds is Francien hierbij nauw betrokken. Ze is de eerste die nieuwe producten voor Mrs.Highbrow test, en ze wordt om advies gevraagd wanneer Mrs.Highbrow een nieuw product wil ontwikkelen."


Wat heeft Francien meegenomen van haar tijd bij Mrs.Highbrow? "Ik heb heel veel geleerd. Ik was eerst manager van de salon en daar heb ik geleerd om met een groot team om te gaan. Super leerzaam, maar ik heb wel gemerkt dat het veel van mij vergt. Nu ik voor mezelf werk, heb ik alleen met mezelf te dealen. Vanuit mijn functie als master trainer heb ik juist geleerd dat ik veel geduld heb. Ook kan ik dingen duidelijk en met enthousiasme overbrengen.”

"Bij Mrs.Highbrow heb ik geholpen nieuwe producten te ontwikkelen. Dat was super gaaf!"

Francien gebruikt voor bijna al haar behandelingen de producten van Mrs.Highbrow. Waar moet een goed product volgens haar aan voldoen? "Heel hoog op mijn lijstje staat dat het fijn in gebruik moet zijn. En ik wil zekerheid van kwaliteit. Het is vervelend en lastig als je niet goed weet hoe een product uitpakt. Een product moet altijd het beste resultaat geven. Maar natuurlijk zijn jouw eigen skills ook belangrijk. Daarnaast moeten inwerktijden ook niet te lang zijn. Want dan moet je ook een veel hogere prijs vragen aan jouw klanten omdat je er veel langer mee bezig bent. Met de producten van Mrs.Highbrow kan ik al deze boxen afvinken." Zelf gebruikt Francien voor bijna al haar behandelingen de producten van Mrs.Highbrow. Ze gebruikt de Henna van Dyōtics, de Brow Lamination en Lash Elevation producten en de Wunderwax.

Wat wil je een beginnend ondernemer meegeven?

"Volg altijd je gevoel en blijf bij jezelf. Doe alleen de behandelingen die jij leuk vindt en waar je 100 procent achterstaat. En heb geduld. Want het komt vanzelf als je iets doet wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Dat vertel ik ook altijd tegen mezelf. Zeker in het begin heb je soms een agenda die nog niet helemaal vol staat, maar je doet iets met passie en je doet wat je leuk vindt. Heb er daarom vertrouwen in dat het goed komt. Soms moet je het natuurlijk wel een beetje pushen, haha. Maar het is vooral belangrijk dat je iets met enthousiasme brengt." En dat Francien iets met enthousiasme brengt kunnen wij met 100 procent zekerheid toezeggen!