HENNA BROWS • Apr 18, 2024

Au secours, les sourcils au henné ont échoué !

We hebben er al vaak over geschreven: Henna Brows. Maar aangezien Brow Henna nog steeds een van onze bestseller is, en er constant nieuwe brow lovers bij komen, kunnen we er niet genoeg informatie over geven. Daarom hebben de beste tips & tricks verzameld om henna failures snel en simpel op te lossen.  


- Door Desi van Dijk 

1. Henna Brows Zijn Veel Te Donker

Henna Brows die veel te donker zijn uitgevallen. Dit kan verschillende oorzaken hebben.


Oorzaak Te  Donkere Henna Brows:

 • Het kan zijn dat je de Brow Henna te lang hebt laten zitten. De beste inwerktijd is tussen de 15 en 20 minuten Een uitzondering zijn heel lichte en poreuze wenkbrauwen met bijna geen pigment. Deze haren absorberen de Brow Henna op als een spons, waardoor ze al na 5 minuten vrij donker kunnen zijn.

 • Het kan ook zo zijn dat je een te donkere kleur hebt gebruikt. Zeker als een klant voor het eerst Henna Brows krijgt, is het belangrijk dat je niet met een te donkere tint begint. Honey is de lichtste kleur, gevolgd door Taupe.

Oplossing Te Donkere Henna Brows


 • Probeer de wenkbrauwen wat op te lichten met Tint Remover. Breng een paar druppeltjes Tint Remover op een wattenschijfje aan en wrijf een aantal keer over de brows heen. Meerdere tinten lichter krijg je de Henna Brows niet, maar iets oplichten lukt vaak wel.

 • De wenkbrauwen scrubben. Je kunt dit in de salon doen. Of vraag jouw klant dit direct bij thuiskomst te doen. Door de brows te scrubben zullen de Henna Brows direct lichter ogen, omdat je de kleur ermee van de huid haalt.
   
 • In het uiterste geval - als jouw klant echt heel erg ontevreden is - licht je de wenkbrauwen op met bleech. Bijvoorbeeld met Blond van Refectocil. Hiermee verdwijnt de kleur van de huid, maar ook uit de haartjes. Maak de blondeerpasta klaar en breng aan met een kwastje op de wenkbrauwen. Na 5 minuten haal je het eraf met een vochtig wattenschijfje en bekijk je het resultaat. Ga net zolang door zodat je het gewenste resultaat hebt. Ga wel echt heel voorzichtig te werk, want als je de blondeer te lang laat zitten, kunnen de wenkbrauwen rood uitslaan en dan ben je nog verder van huis. 

Hopelijk helpen deze tips om de Henna Brows sneller van hun te donkere kleur af te helpen. Wat in ieder geval niet helpt is om met een lichtere henna kleur de brows opnieuw te verven. 

Dyotics mrs.Highbrow Brow henna Brows

2. Henna Brows Zijn Veel Te Licht

Het kan ook voorkomen dat de Henna Brows veel lichter uitvallen dan je zou verwachten. 


Oorzaak Te Lichte Henna Brows:


 1. In dit geval heb je waarschijnlijk een te lichte kleur gebruikt. Of je hebt de henna te kort laten zitten waardoor de wenkbrauw en de huid de kleur niet optimaal hebben gepakt.

 2. Een andere oorzaak zou kunnen zijn dat de huid niet goed is gereinigd. Vaak zie je dit effect niet direct bij jou in de salon, maar zal de klant minder lang van de henna brows kunnen genieten. Het is daarom van belang dat je de huid en de wenkbrauwen goed schoongemaakt en ontvet. Gebruik bijvoorbeeld de Treatment Enhancer of/of Skin Prep Lotion

 3. Het kan ook zijn dat de klant een nogal vette huid heeft. Op dit huidtype pakt de Brow Henna niet goed. Je ziet dan vaak dat de haartjes wel donker zijn gekleurd, maar dat de afdruk op de huid minimaal is.

 4. Heeft een klant erg weinig wenkbrauwhaartjes? Ook dan wordt het resultaat van de Henna Brows nooit zo donker als je zou willen. Dat komt doordat Brow Henna niet pakt op een huid waar (bijna) geen haar zit, met als gevolg een erg licht resultaat.

Oplossing Te Lichte Henna Brows:

 • Als de Henna Brows veel te licht zijn uitgevallen, mag je de henna opnieuw aanbrengen. Normaal gesproken raden we aan om een aantal weken tussen de behandeling te laten zitten, maar als de henna niet goed gepakt heeft mag het opnieuw. Tip: zorg dat je af en toe bij een klein stukje checkt of de henna nu wel goed pakt.

 • Heeft een klant een heel vette huid of bijna geen wenkbrauwhaartjes? Helaas gaat een tweede keer verven niet helpen. Adviseer deze klant een mooi wenkbrauwpotlood, waarmee ze haar wenkbrauwen kan bijwerken. 

 • Voor de volgende keer: maak de henna met Treatment Enhancer aan in plaats van met water. Je zult zien dat de kleur hierdoor intenser uitvalt.
Mrs.Highbrow Treatment Enhancer

3. De Henna Brows Hebben Een Groene Gloed

Net na de behandeling kan het lijken of de wenkbrauwen een groene gloed hebben. Schiet niet direct in de stress, want dit is geen failure! Het originele Indiaanse hennapoeder is namelijk van nature groen. Wel kun je een paar stappen in acht nemen.

Oplossing Groene Gloed:

 • Zorg dat het hennapapje lang genoeg staat nadat het is gemixt. Hierdoor kan de henna zich ontwikkelen tot een mooie bruine kleur.

 • Laat de Brow Henna lang genoeg op de brows zitten. Hou 15-20 minuten aan (voor lichtere brows iets korter). Hierdoor zorg je ervoor dat de henna zich op de huid en wenkbrauwen ook ontwikkeld tot een mooie bruine kleur.

 • En als laatste; stel je klant gerust als de wenkbrauwen nog enigszins een groene gloed hebben. Dit is verdwenen zodra je klant thuis is!
Mrs.Highbrow Henna Brows

Voorkom Brow Failures

Om deze failures te voorkomen, is het belangrijk dat je op de juiste wijze de stappen voor Henna Brows volgt. Om je kennis even op te frissen herhalen we hieronder alle stappen overzichtelijk nog een keer!


#1 Clean de brows


Het is belangrijk om de wenkbrauwen van tevoren goed schoon te maken. Zorg dat er geen make-up resten meer in of rondom de wenkbrauwen zitten. Na het verwijderen van make-up resten is het belangrijk dat je de brows extra reinigt met Skin Prep Lotion en/of Treatment Enhancer


#2 Kies de juiste kleur


In overeenstemming met de klant bepaal je de juiste kleur voor de Henna Brows. Het is belangrijk dat je - zeker bij een klant die voor de eerste keer komt - niet kiest voor een te donkere kleur. Maak daarna de Brow Henna aan. Je kunt ervoor kiezen om de henna aan te maken met Treatment Enhancer. Dit zorgt ervoor dat jouw klant nóg langer van het resultaat kunt genieten. 


#3 Shape de brows


Voor een henna behandeling kun je de wenkbrauwen in shape brengen door ze te waxen of te threaden. Beide technieken kun je gebruiken voorafgaand aan een henna brow behandeling. Het is net wat jij of de klant fijn vindt! 


#4 Omlijn de brows


Om ervoor te zorgen dat Henna Brows super strak worden, kun je de lijnen aangeven met Mapping Thread of Brow Contour Paste. Hoe je dat precies doet, lees je in deze blog post!


#5 Breng de Brow Henna aan


Nu is het tijd om de henna aan te brengen. Ben je al een ervaren specialist? Dan kun je zelfverzekerd aan de slag. Ben je nog niet zo bekend met Henna Brows? Volg dan onze Online Cursus Henna Brows waarin je alle fijne kneepjes van het vak leert. Om een ombré effect te creëeren kun je de aanzet na ongeveer 7 minuten verwijderen. Laat de rest van de henna 15-20 minuten zitten. 


#6 Ready!


Yes, je hebt je klant een mooie look gegeven met Henna Brows. Na de behandeling kun je (samen met de klant) naar de henna brows kijken of je tevreden bent. Niet helemaal tevreden? Lees dan even in het begin van deze blog post terug hoe jij de meest voorkomende failures kunt fixen. 


Online cursus henna brows mrs.highbrow dyotics

Online Cursus Henna Brows

Als je nog niet bekend bent met Henna Brows of als je de fijnste kneepjes van het vak wil bijleren, dan is onze Online Cursus Henna Brows perfect geschikt voor jou. In deze online cursus leer je in je eigen tempo alle ins & outs, waarna je zelfverzekerd aan de slag kunt. 


De online cursus Henna Brows is inclusief: