BROW HENNA • Jun 30, 2020

Henna Brows Stappenplan

henna brows stappenplan


Henna brows hebben de afgelopen jaren een enorme opmars gemaakt. En er komen steeds meer merken op de markt die zich richten op henna. Bij Mrs.Highbrow werken we met Dyotics Brow Henna. Een product dat we zelf hebben ontwikkeld voor de professionele wenkbrauwspecialist. Om dit zo mooi mogelijk te doen: een Henna Brow stappenplan én alles wat je moet weten over het product.
 

Dyotics Brow Henna is een product op basis van Indiase henna. Daar zijn kleurpigmenten aan toegevoegd om de henna een mooie licht- tot donkerbruine kleur te geven. Zou je met pure henna werken, dan krijg je uiteindelijk een roodachtige afdruk op de huid. Dat zie je terug bij traditionele hennaversieringen in veel Oosterse landen. Daarnaast zorgen de kleurpigmenten ervoor dat de henna sneller in de huid trekt. Zo hoef je geen uren te wachten, zoals met pure henna het geval is. Brow henna is dus nooit puur natuur, wat sommige merken ook beweren.

 

Mrs.Highbrow-Blogpost-brow-henna

Hoe Lang Is Brow Henna Zichtbaar?

Brow henna houdt vijf tot veertien dagen op de huid. Hoe lang dit precies is, hangt van een aantal factoren af. Op een vette huid verdwijnt het resultaat doorgaans sneller. Net als dat make-up eerder van een vettere huid verdwijnt. Maar ook als je veel reinigingsproducten gebruikt, vervaagt het effect eerder. Hoe lang je er plezier van hebt, verschilt dus per persoon. Doe als wenkbrauwspecialist dan ook nooit een belofte, maar laat jouw klant weten dat het de eerste keer even afwachten is. Een advies om er zo lang mogelijk plezier van te hebben, is daarom om de wenkbrauwen zo min mogelijk te reinigen en nat te maken.

Schoonheid Voorop

Hoe schoner de huid, hoe beter de henna in de huid kan trekken. Door van tevoren de wenkbrauwen te scrubben, verwijder je dode huidcellen en kan de verf beter zijn werk doen. Het is daarom handig om te vragen of de klant zelf haar huid wil scrubben de avond of ochtend voor de behandeling.

Het Dyotics Henna Brows Stappenplan

Stap 1: Patch Test

Net als voor gewone wenkbrauw- en haarverf kunnen mensen allergisch zijn voor wenkbrauwhenna. Doe daarom altijd een patch-test als een klant voor het eerst een henna behandeling wil. Breng een stipje aangemaakte henna op haar arm aan, laat 15 minuten intrekken en verwijder. Als de klant binnen 48 uur geen allergie ontwikkelt, kun je de volgende keer zorgeloos Dyotics Brow Henna gebruiken. Dit geldt natuurlijk net zo goed voor andere merken brow henna. Het is dan ook handig om bij de eerste keer te vragen of jouw klant een paar dagen voor haar eerste behandeling langs wil komen.

Stap 2: Wenkbrauwen Shapen

Met Dyotics Brow Henna maak je superstrakke brows. Mits de wenkbrauwen natuurlijk goed zijn onthaard. Thread of wax de wenkbrauwen daarom eerst. Bijvoorbeeld met de Sparkling Blue Wax. Deze zachte wax breng je aan met een spatel. Doordat je geen strips gebruikt, maar de wax er zo aftrekt wanneer deze hard is geworden, kun je ‘m vlak tegen de wenkbrauw aanleggen. Hierdoor krijg je ultra strakke wenkbrauwen.

Mrs.Highbrow Dyotics Brow Henna brows


Stap 3: Kleur Brow Henna Bepalen

Dyotics Brow Henna is er in verschillende tinten, van blond tot bijna zwart. Kijk goed welke kleur bij jouw klant past, en overleg wat haar wensen zijn. Het is moeilijk om van tevoren exact te bepalen hoe een kleur gaat uitpakken. Dit is namelijk afhankelijk van huidtype en zuurgraad van de huid. Om die reden kun je de eerste keer beter op safe spelen en niet te donker gaan. Liever nog een keer bijwerken, dan een ontevreden klant die haar wenkbrauwen te donker vindt. Je kunt de kleur wel enigszins verzachten met Dyotics Tint Remover. Maar houd er rekening mee dat brow henna juist is ontwikkeld voor een langdurig resultaat, dus je poetst het er niet even makkelijk vanaf.

• Honey: honingblond, voor de lichte tot medium getinte huid en blonde tot donkerblonde wenkbrauwen. Afhankelijk van de ondertoon van de huid, kan de kleur warmer of koeler uitvallen.

• Taupe: een lichte, goudbruine tint. Prachtig voor redheads. Perfect voor de lichte tot medium huid en iedereen bij wie koele wenkbrauwen minder mooi staan.

• Hazelnut: mooie warmbruine kleur, die zeker niet te rood is.

• Natural Brown: donker asblond/bruin, koeler en donkerder dan blond. Perfect voor de medium huid en blonde tot donkerblonde wenkbrauwen.

• Ash Brown: een mooie donkerbruine kleur, koel van kleur. Mooi voor de getinte tot donkere huid en donkerblonde tot zeer donkere brows.

• Raven: een intense, zeer donkerbruine tint. Speciaal voor de getinte tot donkere huid. En voor iedereen die van donkere wenkbrauwen houdt!

Mrs.Highbrow-Dyotics-Henna-Brow


Stap 4: Brow Henna Mengen

Mix een schepje hennapoeder met 12-15 druppels warm water. En meng dit geheel tot er een gelijkmatige substantie is ontstaan. Laat het papje een paar minuten staan om in te dikken. De pasta mag niet te vloeibaar zijn als je deze aanbrengt! Doe je dit wel, dan is er een kans dat de kleur een beetje geelgroen uitslaat.

Stap 5: Huid & Wenkbrauwen Reinigen

Maak de wenkbrauwen schoon en vetvrij met een watje met Dyotics Skin Prep Lotion, zodat de henna beter in de huid trekt. Daarna laat je de huid goed drogen, anders pakt de henna niet goed. Draagt een klant erg veel make-up? Verwijder dit dan eerst met een make-up remover, gevolgd door Skin Prep Lotion.

Mrs.Highbrow-brow-henna-Dyotics


Stap 6: Brow Henna Aanbrengen

Breng de Dyotics hennaverf aan met een fijne angled brush of een henna brush. In de Dyotics Henna Master Kit zit een henna brush. Stempel en druk de henna in de huid en zorg dat de hennapasta gelijkmatig op de huid zit. Begin bij het laatste deel van de wenkbrauwen, en werk zo naar voren toe. Zorg dat de hele wenkbrauw van een redelijk dikke laag henna is voorzien. De volledige huid moet zijn bedekt.

Mrs.highbrow-Dyotics-brow-henna


Stap 7: Wenkbrauwen Perfectioneren

Door Dyotics Brow Henna aan te brengen met een schuine kwast, kun je uiterst precies werken. Kleine onregelmatigheden verwijder je met een wattenstaafje met Tint Remover. Maak de wenkbrauw ten slotte nog strakker door er met een wattenstaafje met tint remover of water langs te gaan.

Mrs.Highbrow-Dyotics-Henna-Brow


Stap 8: Henna Brows Laten Intrekken

Het beste resultaat wordt behaald als de wenkbrauwhenna minstens 20 minuten intrekt. Hoe langer de verf intrekt, hoe dieper het in de huid dringt en hoe langer het houdt. Het wordt ook donkerder naarmate het langer intrekt. Ben je bang dat de kleur te heftig wordt? Pak liever een lichte kleur en houd je aan de inwerktijd, dan dat je een donkere kleur neemt die je korter laat zitten. In dat laatste geval zal je klant er korter plezier van hebben. De voorkant verwijder je na 5-10 minuten voor het mooiste effect: zie stap 9.

Mrs.Highbrow-Henna-brow-Dyotics


Stap 9: Aanzet Brows Verwijderen

De mooiste wenkbrauw is een wenkbrauw met ombre effect. Of het nu gaat om het aanbrengen van make-up, permanente make-up of wenkbrauwhenna. Oftewel, de wenkbrauw gaat van licht naar donker. Daarom verwijder je de aanzet eerder. Na 5 tot 10 minuten. Gebruik hiervoor een vochtig wattenschijfje (niet te nat), met gewoon water.

Mrs.Highbrow-Dyotics-Henna-Brow


Stap 10: Verwijder De Rest Van De Henna

Na nog eens 10 tot 15 minuten kun je de rest van de brow henna verwijderen. Resultaat: een mooie afdruk op de huid en mooi geverfde wenkbrauwen. 


Dyotics Brow Henna Nazorg

Om ervoor te zorgen dat jouw klant zo lang mogelijk plezier heeft van haar Henna Brows, geef je haar de volgende tips mee:

• De wenkbrauwen de eerste 24 uur niet nat maken

• Zo min mogelijk reinigingsproducten gebruiken

• Niet te veel crèmes op de wenkbrauwen aanbrengen

• De wenkbrauwen niet scrubben

• Oppassen met zon en de zonnebank. Niet alleen vervaagt de kleur sneller, zon kan ook een allergie uitlokken!


Brow Henna Starter Kit: Extra Voordelig

Wil je alle tinten Dyotics wenkbrauwhenna uitproberen? Bestel dan eeDyotics Master Kit voor € 179 (losse kleuren zijn € 25,95 per stuk).