HENNA BROWS • Feb 22, 2022

Kleurenleer

Kleurenleer Dyotics brow henna mrs.Highbrow

Henna Brows lijken tegenwoordig wel een begrip te zijn geworden. Elke brow boss weet inmiddels wat voor een transformatie henna aan de brows kunnen geven. Klanten die lichte brows of kale plekjes in hun brows hebben, kunnen super strakke brows krijgen. Tijd om je even te laten inspireren door andere brow bosses en daarnaast wat handige insights op te doen!

- Door Desi van Dijk

Jouw Instagram feed staat vol met prachtige foto's van de meest perfecte henna brows. Super inspirerend om het werk van andere brow bosses te kunnen bewonderen, maar soms ook frusterend. Welke kleuren gebruiken ze precies? En in welke verhoudingen? Daarom hier wat inspiratie en insight tips om ook deze Instagram perfect pictures te kunnen creëren. 

Lichte Huid + Lichte Brows 

De henna van Dyōtics is er in zes verschillende kleuren. Er zijn vijf koele tinten en één iets warmere tint: Hazelnut. Doordat de kleuren onderling met elkaar te mixen zijn, kun je voor elke klant de perfecte kleur creëren. Bij klanten met een lichte huid en lichte brows raden we aan om een van de lichtste kleuren te gebruiken: Honey. Maar je kunt Honey ook heel goed mixen met bijvoorbeeld Taupe voor een net iets intenser effect. Ook mooi: Honey en Natural Brown in de mix. De brows die @bohemebrowbar heeft gecreëerd zijn hier een perfect voorbeeld van. Zij heeft Honey en Natural Brown in de verhouding 50/50 gebruikt. 

Dyotics honey natural brown

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil de klant iets donkerdere brows, maar heeft hij of zij een redelijk lichte huid? Dan is de kleurencombinatie Taupe en Natural Brown wellicht een goede combinatie. @harperbrow_heeft met deze kleuren de perfecte mix gemaakt voor haar klant! 

Power Brows

Vind je Natural Brown te licht en Ash Brown weer te donker? Mix it! Net zoals @ebellabeauty, die deze blonde klant van echte power brows voorzag. 

Dyotics henna brows brow mrs highbrow

De Juist Inwerktijd

Ook kun je spelen met de inwerktijd van de henna om de henna iets lichter of donkerder uit te laten vallen. Over het algemeen adviseren wij om de henna 15 tot 20 minuten in te laten trekken, zodat de kleur goed aan de huid kan hechten. De henna heeft deze tijd ook nodig om goed te ontwikkelen, zodat er een mooie bruine tint tevoorschijn komt. Bij sommige brows is een inwerktijd van 10 minuten al genoeg. Vooral als iemand zeer lichte, bijna witte haren heeft. Deze haren absorberen de henna als een spons, met een nogal donker resultaat. Goed opletten dus wanneer je met dit soort brows werkt. Pak zeker in het begin niet een te donkere tint. Je kan beter iets lichter beginnen en de henna iets langer laten zitten, waardoor de henna iets donkerder uitvalt. 

Ombré Effect

De best inwerktijd varieert dus van 10 tot 20 minuten. De voorzijde (ongeveer 1 cm) verwijder je wel eerder, om te voorkomen dat de wenkbrauwen erg blokkering worden. Voor dit zogenaamde ombré effect verwijder je henna aan de aanzet na 5-7 minuten met een vochtig wattenstaafje. Soms zie je dat de kleur toch niet voldoende aan de huid heeft gehecht. Breng dan weer wat henna aan en laat nog eens 5-10 intrekken.

Ready-To-Use

Soms heb je een klant waarbij een basiskleur al perfect aansluit. Het mixen van de henna is dan niet nodig. @the.beautyspell heeft bij onderstaande beauty enkel de kleur Taupe gebruikt. En wat een brow komt er tevoorschijn! 

 

Brow babe @browsbyjc_, gebruikte Dyotics Natural Brown voor deze eyecathers.

mrs highbrow dyotics brow henna

Ook @mia.w.makeup heeft bij onderstaande klant enkel de kleur Ash Brown gebruikt. Deze kleur past perfect bij de huidskleur en de natuurlijke kleur van de brows. En hoe mooi en natuurlijk ziet het eruit!

Donkere Huid + Donkere Brows  

Bij klanten met een licht getinte of donkere huid horen natuurlijk donkere brows. De kleuren Ash Brown en Raven zijn daarvoor ideaal. Hieronder kun je zien hoe @browsby_lex een prachtig resultaat creëert met Ash Brown en een klein beetje Raven. Raven is bijna zwart, dus pas op met deze tint. De kleur is alleen geschikt voor klanten met een donkere huid en om andere kleuren intenser te maken. 

Gratis Cursus Kleurenleer

Wil je meer leren over hoe je tot de perfecte kleur komt? Volg dan onze GRATIS cursus Kleurenleer! Bij afronding van de cursus ontvang je een digitaal certificaat dat je kunt ophangen in jouw salon. En ben je nieuwsgierig naar meer inspirerende content? Zorg dan dat je @mrshighbrow en @dyotics volgt op Instagram.