Wenkbrauwmake-up Verkoop Je Zo

Bijverkopen producten beauty make-up Mrs.highbrow

Hoe verhoog je als beautyspecialist je omzet? Door niet alleen behandelingen aan te bieden maar ook producten, zoals wenkbrauwpotloden of browgel. Hoe je deze vervolgens ook verkoopt? Lees onze tips uit de praktijk. 

- Door Desi van Dijk 

 

Het verkopen van make-up producten, begint eindelijk al bij binnenkomst van een klant. Zeker bij een nieuwe klant is het belangrijk dat je je van je beste kant laat zien en je skills showt. Dit is wat ik de brow stylisten van Mrs.Highbrow altijd vertelde, toen we nog een salon hadden.

En dat doe je op de volgende manieren:

1. Om te laten zien dat je de klant erg serieus neemt is het goed om te vragen welke wenkbrauwproducten hij of zij gebruikt. Net zoals een kapper vaak doet. Door dit vooraf of aan het begin van de behandeling te doen, laat je al zien dat je een betrokken expert bent.

2. Vervolgens vertel je tijdens de behandeling over de make-up of andere cosmetica die je aanbiedt. Dit hoeft geen typisch sales praatje te zijn, je kunt ook leuke ervaringen van klanten vertellen. Als specialist hebben jij en jouw vaste klanten vast al aardig wat meegemaakt met dit product. Daarom is het leuk om je ervaringen te delen. Tijdens een behandeling heb je hier de tijd voor en benut deze tijd daarom dan ook goed.

3. Zorg er wel voor dat je niet te veel pusht, maar zorg voor een spontaan en vloeiend gesprek. Als je merkt dat de klant totaal geen zin heeft om over de producten te praten die je aanbiedt of wat ze doen, forceer het dan niet.  

Verkoop De Look

Jouw klanten kopen geen ‘nieuwe wenkbrauwen’ of potloodje bij jou, maar ze kopen de look. Ze willen zich zelfverzekerd voelen met de Henna Brows, de Brow Lamination die jij zojuist hebt gezet of de make-up die jij aanbiedt. Het is daarom belangrijk dat jij de look ook afmaakt na een behandeling. Want alleen een display met make-up werkt meestal niet. Een klant raakt pas enthousiast over een potlood als ze ziet hoe het bij haar staat.

Komt de klant alleen voor een threading behandeling? Laat dan zien dat je door middel van een Pro Powder Pencil en een Brow Soap de brows perfect in model kunt brengen. Je hebt hem of haar hierdoor een compleet nieuwe look gegeven. En deze look wil jouw klant elke dag. Laat de klant daarom zien welke make-up producten jij gebruikt, zodat ze dit gemakkelijk thuis ook kan creëeren. 

Tip: door de klant aan het eind een spiegeltje in de hand te geven, ziet ze precies hoe en met welke make-up jij de look afmaakt. 

Jij Bent de Expert

Jij bent de expert en de klant zal dus snel iets van jou aannemen wat betreft beauty. Sta je in een schoenenwinkel, dan weet de verkoopster precies welke hakken goed voor jouw voet zijn. En als je bij de kapper zit, dan kan zij je ook aanraden welke shampoo je moet gebruiken en welke producten verzorgend zijn.

Zo werkt het ook in ons vakgebied. Jij ziet waarschijnlijk direct hoe je de wenkbrauwen van je klant wilt aanpakken. Deel dit daarom ook met jouw klant. Want hoe meer en hoe enthousiaster je vertelt over behandelingen of over een product, hoe overtuigender en aantrekkelijker je verhaal. 

Een Mooie Display is Key 

Een mooie presentatie van jouw producten is uiterst belangrijk om de producten nóg aantrekkelijker te maken. Een mooie display voor jouw producten is daarom key! En dat snappen we bij Mrs. Highbrow maar al te goed. Het zorgt niet alleen voor een perfecte presentatie, maar ook handig om al jouw make-up bij elkaar te hebben. 

De Mrs.Highbrow make-up display is een echte eye-catcher in jouw salon. 
Maar... zoals we al zeiden: alleen de display neerzetten werkt niet. Je zult de producten ook echt bij jouw klanten 
moeten aanbrengen. 

Wil je reseller worden van Mrs.Highbrow make-up? Stuur een mailtje naar sales@mrshighbrow.com. Dan vertellen we alles over de startorder, make-upsets en marges. 

Ben je al reseller, maar heb je nog geen 
display? Bestel de luxe Mrs.Highbrow Counter Display voor €89.

Mrs.Highbrow counter display make-up

 

Keratin Complex

Niet alleen de make-up kun je als product bijverkopen, maar ook Mrs.Highbrow Keratin Complex. Het is een luxe behandeling die de wimpers en wenkbrauwen voedt en beschermt. Naast dat je het Keratin Complex kunt gebruiken in jouw behandelingen kun je het ook verkopen aan jouw klanten.

Keratin Complex is een ideaal verzorgend product dat de brows en lashes de verzorging geeft die ze nodig hebben. Na het Keratin Complex tijdens de behandeling te hebben gebruikt, kun je het product ook verkopen voor € 38,95 inclusief btw. Zodat jouw klant ook tussen de behandelingen door haar wimpers en/of wenkbrauwen kan verzorgen. 

Wil je Keratin Complex doorverkopen aan jouw klanten? Als je 10 flacons bestelt, krijg je 40% korting en betaal je dus € 19,20 per flacon. De verkoopadviesprijs is € 38,95 inclusief btw.

MrsHighbrow_KeratinComplex_BrowLamination_wenkbrauwen

Samenvatting

Onthoud in ieder geval de volgende punten stapsgewijs en geef jouw sales een boost!

  • Vraag tijdens de behandeling welke wenkbrauwproducten jouw klant gebruikt;
  • Vertel over jouw producten en ervaringen;
  • Laat zien welke producten jij zou aanraden; 
  • Vertel enthousiast en overtuigend over het product;
  • Zorg dat je de make-up mooi presenteert in een display.