Je Tools In Shape

brow tools pincet tweezer Mrs. Highbrow

Jouw tools zijn alles voor je. Zonder goed gereedschap kun je immers geen perfecte brow creëren, hoe magisch je handen ook zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw pincetten en schaartjes optimaal blijven presteren? Dit zijn dé tips om ze schoon en scherp te houden.

Hoe krijg ik weer scherpe pincetten?

Tweezerman biedt speciaal voor professionals een kosteloze slijpservice aan. Je kunt een aanvraag doen voor de tools die bot worden en deze opsturen. Nadeel is dat deze service in Amerika is en dat de verzendkosten hoog zijn. Daarbij betaal je invoerrechten en btw op je eigen producten als deze weer terugkomen. Ja, echt waar, wij hebben dit zelf ervaren! Daarom breng je je pincetten liever naar een slijpservice in de buurt. In veel grote steden vind je zaken die gespecialiseerd zijn in het slijpen van messen en pincetten. 

Zelf tweezers vijlen

Er zijn ook speciale (metalen) vijltjes om je pincet weer scherper te maken, zodat je het zelf kunt doen. Zorg in ieder geval dat de vijl die je hiervoor gebruikt een ruw grit heeft. Dit werkt heel simpel: klem de vijl tussen het pincet. Houd druk op het pincet en ga een paar keer goed heen en weer. Check na een aantal keer heen en weer gaan of de uiteinden van het pincet weer haarscherp zijn geworden. Vaak heb je hier maar 15 seconden voor nodig. Mrs.Highbrow heeft overigens speciale vijltjes voor eenmalig gebruik. 

Vijltjes Mrs.Highbrow

Hoe maak ik mijn brow tools schoon?

Het is belangrijk om je tools na elke klant te reinigen. Niet alleen onder kraanwater, maar met een desinfecterend middel. Zo voorkom je dat je instrumenten een bron van besmetting worden in jouw salon. Barbicide is nummer één in ontsmettingsmiddelen en onze gelukkige partner. In onze webshop vind je diverse Barbicide middelen waarmee je je producten brandschoon krijgt. En jij jouw klanten zorgeloos blijft bedienen. Handig is het kleine dompelglaasje. Zet het op je werktafel en leg je pincet en schaartje hier na elke klant in. 

Barbicide manicure glaasje

Hoe maak ik mijn spoolies schoon?

Er behoren natuurlijk niet alleen tweezers, tangetjes en wenkbrauwschaartjes tot jouw gereedschapskist, maar ook spoolies. Gebruik je wegwerpspoolies? Dan scheelt dat een aantal schoonmaakbeurten. Een hoogwaardige spoolie heeft namelijk een goede reiniging nodig. Heb je een spoolie van synthetisch nylon? Gebruik dan een papieren handdoekje en alcohol om deze te ontsmetten. Je kunt het alcoholproduct direct aanbrengen op de spoolie en deze vervolgens in een papieren doek schoon draaien. Bij spoolies van natuurlijke haren is het gebruik van alcohol juist af te raden en gebruik je liever een mild afwasmiddel. Na het schoonmaken met afwasmiddel kun je de spoolie het best in een handdoek wikkelen om te drogen. Vervolgens zet je ‘m rechtop in een (glazen) beker om volledig op te drogen. Je begrijpt: het is dus hygiënischer om met wegwerp spoolies of spoolies van nylon te werken. 

Extra set

Zorg dat je in ieder geval één extra setje tools hebt. Zodat je je pincet en schaartje altijd in de Barbicide kunt zetten tussen de behandelingen door. Maar ook voor het geval jouw pincet ineens niet meer zo scherp blijkt te zijn. Dan is een reserve exemplaar wel zo handig.