Business • Nov 14, 2020

6 Tips voor het Omgaan Met Feedback

Mrs.Highbrow blog omgaan kritiek
Als professioneel Brow Stylist heeft klanttevredenheid jouw hoogste prioriteit. Je zal op je carrièrepad klanten tegenkomen die niet tevreden zullen zijn met de resultaten en je moet bereid zijn om hier op de best mogelijke manier mee om te gaan. Zo wordt jouw oplossingsvermogen ook een onderdeel van je marketing.

Hieronder vind je 6 tips van Mrs.Highbrow om zorgvuldig om te gaan met feedback.
 

1. Don’t take it personal

Bij het doen van wenkbrauwen doe je je best om de mooiste resultaten te behalen. Het is normaal dat jij je persoonlijk aangesproken voelt wanneer iemand feedback geeft op jouw werk, maar je moet het toch niet persoonlijk opvatten en emotioneel worden. Zelfs de meest onbeleefde klacht is nooit tegen jou als persoon bedoeld. Laat het je niet van streek maken, luister gewoon rustig naar wat je klant zegt.

2. Geef excuses en geef de klant toe

Zelfs als je het niet eens bent met wat je klant zegt, ga niet met hem of haar in discussie, want dat zal je zeker niet helpen om hun ontevredenheid te verminderen. Luister rustig naar de klant en laat zien dat je begrijpt wat hij / zij zegt. Het is ook goed om je excuses aan de klant te bieden voor het ongemak, zelfs als je het niet eens bent met de feedback. Je kan herhalen wat de klant heeft gezegd om er zeker van te zijn dat je hem goed hebt begrepen.
Op deze manier zullen de klanten zien dat je naar ze hebt geluisterd en dat ze serieus worden genomen.

3. Bedankt voor de klacht

Dit is misschien een harde noot om te kraken, vooral als je het niet eens bent met de feedback, maar dit kan de belangrijkste factor zijn om je relatie met je klant weer op te bouwen. Bedank de klant dat hij de tijd heeft genomen om zijn zorgen te uiten aangezien dit je de ruimte geeft voor verbetering en de klant laat zien dat je om hem geeft.

4. Vertel wat je gaat doen en sta open voor aanpassingen

Nadat je de klant hebt gehoord en de kern van zijn feedback hebt begrepen, moet je uitleggen welke actie je gaat ondernemen om de situatie te verbeteren. Afhankelijk van de situatie kan je een oplossing bieden, maar als de klant niet tevreden is met je aanbod, moet je enige flexibiliteit in je aanbod tonen. Als je klant bijvoorbeeld niet tevreden is met de henna-wenkbrauw behandeling, kan je misschien korting geven op de volgende behandeling. Mocht de klant nog steeds niet tevreden zijn, biedt hem of haar dan een extra behandeling aan bij het volgende bezoek als bonus (bijv. Lash Lift).

5. Follow up

Nadat jij je best hebt gedaan om de klacht van de klant op te lossen, moet je contact met haar opnemen om te kijken of zij tevreden is met de door jou aangeboden oplossing. Je kan haar een e-mail sturen, de dag erna bellen of een kaart sturen, afhankelijk van het probleem en je persoonlijke voorkeuren. Dit is een manier om klanten te laten zien dat je om hun tevredenheid geeft en je klachten serieus neemt.

6. Let it go and move on

Soms kom je klanten tegen die geen enkele vergoeding accepteren en behoorlijk onbeleefd en moeilijk in de omgang zijn. Het kan voorkomen dat je het gevoel hebt dat je alles hebt gedaan, maar nog steeds is de klant niet tevreden met de opties die je hebt aangeboden. De waarheid is dat je niet iedereen kan blij maken en soms ben je gewoon geen goede match met je klant. Het beste wat je kan doen in dit geval voor jullie beiden, is ze laten gaan.

Elke wenkbrauwstylist wil dat klanten tevreden de salon verlaten. Als er iets misgaat en de klant is niet tevreden, vat hun feedback dan niet persoonlijk op en beschouw het als een kans voor verbetering, hoe dan ook, als wenkbrauwstylist of als ondernemer. Heb jij nog meer tips? Deel je tips in onze FB Community.