• Apr 19, 2022

9 Manieren Om Meer Klanten Te Werven

Blog how to get more clients Mrs.Highbrow
Om jouw beauty business te laten groeien kun je wellicht wel wat extra klanten gebruiken. Maar hoe krijg je die? Negen creatieve ideeën om ervoor te zorgen dat jouw behandelstoelen anytime bezet zijn. 

- Door Desi van Dijk

1. First Impression

Een eerste indruk wordt binnen elke seconden gevormd en is daarna moeilijk te veranderen. Het is dus belangrijk dat de first impression perfect is. Dit geldt voor je salon, je online prestaties en over hoe je zelf overkomt. Het spreekt voor zich dat jouw salon op orde is en er netjes uitziet, maar een mooie website en goed onderhouden social media zijn ook een must. Hoe je dat op Instagram doet, lees je bij punt 5. Maar dat is niet het enige wat verzorgd moet zijn. Een persoonlijke touch en net dat beetje extra blijft juist hangen bij klanten. Het is dus belangrijk dat ook jij als beauty professional goed voor de dag komt. Want jij bént je brand

2. Nieuwe Behandelingen Op Het Menu

De beauty branche is erg dynamisch. Daarom is het belangrijk dat ook jíj uit je comfort zone stapt. Naast dat je de behandelingen aanbiedt die niet meer weg te denken zijn van jouw brow menu, is het ook goed om te blijven innoveren. Klanten zijn vaak nieuwsgierig naar nieuwe trends en willen zo nu en dan een nieuwe behandeling uitproberen. Bied jij bijvoorbeeld al een Lash Lift aan?

Ook om jezelf te blijven uitdagen is het goed om jezelf af en toe bij te scholen. Wij van Mrs.Highbrow hebben de meest gewilde behandelingen uitgewerkt tot leerzame cursussen. Zo kun je een online training voor Henna Brows volgen, of voor Brow Lamination en Lash Lift. Maar ook de allround cursus Browstylist leert je de basis met alle tips & tricks. Wil je meer informatie over de online trainingen? Stuur ons dan gerust een berichtje via de chatfunctie op deze website.

Lash lift

3. Nieuwe Klanten aantrekken Met Bestaande Klanten

Mond op mond reclame is nog steeds de meest effectieve vorm van reclame. Zorg voor een geweldig resultaat en daarnaast een onvergetelijke ervaring en behandel je klant met groot respect. Alleen wanneer ze een geweldige ervaring hebben, zullen ze ook hun familie en vrienden doorverwijzen naar jou, of jouw salon taggen op Instagram. Daarnaast is het belangrijk dat jouw bestaande klanten ook online hun goede ervaring delen. Door middel van positieve Google of Facebook reviews zal je beter vindbaar zijn en zullen nog niet bestaande klanten eerder bij je boeken. Hoe je met reviews omgaat en hoe je zorgt dat je positieve reviews blijft ontvangen, lees je in deze blog!

4. Loyaliteitsprogramma

Het loont om een klant een bonus te geven wanneer hij of zij terugkomt. Daarom is het handig om een spaarsysteem op te zetten. Denk hierbij aan een stempelkaart, waarbij de klant bijvoorbeeld 50% korting krijgt op een behandeling na eerst 5 behandelingen te hebben geboekt. Of geef de tiende behandeling gratis. Handiger nog is om dit digitaal te doen, bijvoorbeeld met de app MyStamp. Niet alleen nieuwe klanten zullen hierdoor sneller terugkomen, het is ook aantrekkelijker voor bestaande klanten. Je beloont vaste klanten ook door ze iets extra’s te geven. Meer over spaarsystemen lees je hier. 

5. Een Perfect Instagram Account

Zoals we al eerder aangaven is het noodzakelijk om een goede eerste indruk te geven. Zo is jouw Instagram-feed het visitekaartje van jouw salon. Helemaal in de beauty branch is een up-to-date Instagram-profiel een vereiste. Laat op je profiel in ieder geval zien welke diensten je aanbiedt, mooie before & after’s van bijvoorbeeld wenkbrauwen en wimpers en klantenreviews. Hoe je de mooiste Instagram foto's maakt, lees je in deze blog! En om te kijken welke content jouw klanten leuk vinden om te zien, kun je via Instagram Story een vragensticker plaatsen. Niet alleen leuk voor je klant, maar ook handig voor jou. Zorg daarnaast ook dat je goed vindbaar bent. Kies voor een logische naam en zorg dat in de biografie jouw contactgegevens staan. 

6. Adverteer Op Instagram & Google

Adverteren is tegenwoordig eigenlijk een must, als je meer naamsbekendheid en klanten wilt krijgen. Je kunt bijvoorbeeld Google Ads gebruiken. Hierbij bepaal je zelf het budget wat je maximaal wilt uitgeven. Ook kan je een campagne altijd aanpassen of pauzeren. En handig is dat je elke campagne kunt inzien, waardoor je weet wat werkt en wat een volgende keer anders moet. Ook kun je zien wie jouw gebruikers zijn en wat hun leeftijd en locatie is. Zo kun je de campagne aanpassen om een specifieke doelgroep te benaderen. 

Als je op Instagram een zakelijk account hebt, kun je ook adverteren. Hier hoef je helemaal geen groot budget voor uit te geven. Je kan vaak al met een paar euro beginnen. Leuk om hier in het begin mee te experimenteren en te kijken wat werkt. Op business.instagram.com lees je hier meer over. Klinkt dit allemaal toch te ingewikkeld en heb je geen tijd om je hierin te verdiepen? Wellicht heb je iemand in je omgeving die meer af weet van online adverteren en die jou wilt helpen. Of schakel hier een bureau voor in. 

7. Ga Netwerken

Netwerken. Het klinkt misschien een beetje spannend en intimiderend. Maar het is op zich vrij makkelijk om - zowel online als offline - mensen te ontmoeten in jouw vakgebied. Denk aan bepaalde Facebook-groepen voor wenkbrauwspecialisten, pmu-specialisten of bijvoorbeeld nagelstylisten. Offline kun je op zoek gaan naar bedrijven met vergelijkbare doelgroepen, zoals sportscholen, kledingwinkels of zonnebankstudio’s. Je kunt vragen of je daar je visitekaartjes of flyers mag neerleggen. In ruil daarvoor kun je die van hun bij jou neerleggen.

Mrs.Highbrow blog meer klanten

8. Rijdend Reclame Maken 

Gratis reclame maken terwijl je boodschappen aan het doen bent, voor het stoplicht staat of de kinderen naar school brengt. Door het logo en de website van jouw salon op je auto te laten bedrukken, maak je jezelf makkelijk zichtbaar en zul je snel nieuwe klanten werven. 

9. Een Sponsor- Of Liefdadigheidsactie 

Met een sponsor- of liefdadigheidsacties creëer je goodwill én nieuwe klanten. Twee vliegen in één klap dus. Denk aan een liefdadigheidsproject in de buurt of een sponsorloop. Naast dat het je zelf een goed gevoel geeft, zorgt het ook voor naamsbekendheid. Het is vaak ook mogelijk om tijdens zo’n event een folder uit te delen, een kortingsbon aan te bieden of iets beschikbaar te stellen voor in de goodie bag. Eigenlijk drie vliegen in één klap dus. Een ander bijkomend voordeel is dat het ook goed is voor je vindbaarheid online. Want vaak wordt er een link naar alle partners of sponsoren gegeven en dit genereert een betere zichtbaarheid op internet.  

Van Doel naar Succes

Hopelijk heeft dit blog je een aantal ideeën verschaft hoe jij meer klanten kunt werven. Maar blijf je het lastig vinden en weet je niet hoe te beginnen? Lees dan ons blog 'Van Doel Naar Succes'. Hierin leggen we je stap voor stap uit hoe jij je doelen haalbaar kan maken!