• Aug 10, 2022

De 10 Meest Gestelde Henna Brow Vragen

Mrs Highbrow Dyotics Brow Henna Brows

Het aanbrengen van Dyōtics Brow Henna is een vak apart. Want waarom vervaagt de kleur soms zo snel, wat zijn de witte bolletjes in het poeder en hoe bepaal je de juiste kleur? We hebben de 10 meest gestelde vragen voor je verzameld. En uiteraard geven we graag op alle vragen een uitgebreid antwoord!


- Door Desi van Dijk

1. Wat Is De Beste Inwerktijd Voor Dyōtics Brow Henna?


Wij bij Mrs. Highbrow adviseren om Dyōtics Brow Henna 15 tot 20 minuten in te laten trekken. De henna kan in deze tijd goed aan de huid en de brows hechten. Het heeft namelijk even tijd nodig om zich te ontwikkelen tot een mooie bruine tint. Als je de brow henna te vroeg van de huid afhaalt, kan er soms een groengele gloed te zien zijn. Dit is de natuurlijke kleur van de henna. 


Bij heel lichte wenkbrauwen, waarbij de haren bijna wit zijn, is een inwerktijd van maximaal 10 minuten al genoeg. Lichte haren absorberen namelijk de henna als een soort spons, waardoor je snel een te donker resultaat krijgt. Zelfs al gebruik je de lichte kleur Honey


De inwerktijd hangt verder af van de huid- en haarstructuur van de klant. Hoe lichter, hoe sneller de kleur zich zal opnemen en hoe intenser het effect is. Wees zeker in het begin voorzichtig de inwerktijden. Liever eerst iets te licht dan net te donker. 

2. Hoe Bepaal Je De Juiste Kleur?


Om de juiste kleur te bepalen moet je vooral naar de wensen van de klant luisteren. Maar kijk ook naar het huidtype, de haarkleur en de natuurlijke wenkbrauw. Op deze manier kun je het beste zien welke kleur het meest geschikt is. 


Hieronder vind je de color chart die je houvast kan bieden in het bepalen van de juiste tint brow henna. Gaat iemand voor het eerst voor henna brows? Kies dan voor een niet te donkere tint, zodat hij of zij langzaam kan wennen aan een meer aanwezige brow. 

Dyotics Brow Henna Color Chart

3. Kun Je Henna Bij Zwangere Vrouwen Gebruiken?


We raden het af om henna te gebruiken bij zwangere vrouwen. Het is niet bewezen dat henna schadelijk is voor de baby, maar net als bij gewone haarverf wordt dit afgeraden tijdens de zwangerschap. Doordat de hormoonhuishouding verandert tijdens de zwangerschap kan de huid gevoeliger zijn of kan er een allergie optreden. Zeker tijdens de zwangerschap is een allergische reactie extra vervelend. Zorg dat je na de zwangerschap opnieuw een patch test bij de klant doet om te kijken of zij niet allergisch is geworden. 

4. Wat Zijn De Witte Bolletjes In Het Poeder?


De witte bolletjes in het poeder is gom. Gom zorgt ervoor dat de henna goed met water bindt. Als je de henna met water hebt gemengd en je het hebt laten staan voor 5-10 minuten lossen ze vanzelf op. Mochten er daarna toch nog wat witte bolletjes niet zijn opgelost, dan kan je ze met een microbrush fijn stampen. Deze witte bolletjes hebben overigens geen invloed op het resultaat.

5. Kan Mijn Brow Henna Over De Datum Zijn?


Na opening is het potje henna 6 maanden houdbaar. Gebruik je de henna na die zes maanden, dan zul je zien dat de werking veel minder intens is en zal het resultaat ook minder lang zichtbaar zijn. De henna poeder in het potje wordt na opening juist steeds donkerder. Dit komt doordat het poeder oxideert en er dus zuurstof bij komt. Dit heeft verder geen invloed op het resultaat; de henna zal niet donkerder uitpakken op de huid. 

6. Werkt Brow Henna Op Een Vette Huid?


Wanneer de huid écht heel vet is, is het niet verstandig om met wenkbrauwhenna aan de slag te gaan omdat het simpelweg niet zal pakken op de huid. Het resultaat zal dan tegenvallen. Adviseer je klant dan om voor regular wenkbrauwverf te gaan en alleen de haartjes mee te nemen. Breng haar in ieder geval op de hoogte dat het effect op de huid minder intens zal zijn. Dan heb jij de klant in ieder geval van tevoren ingelicht. 

7. Waarom Vervaagt De Afdruk Soms Zo Snel Van De Huid?


Je kunt ervan uitgaan dat de kleur 5 tot 10 dagen op de huid houdt, mits jouw klant haar wenkbrauwen goed verzorgt. Er kunnen echter meer reden zijn waarom de kleur snel vervaagt:

 • De huid was nog vochtig van de Skin Prep Lotion toen je de henna aanbracht;

 • De huid was niet goed schoongemaakt. Zorg dat er geen vet- of make-up resten achterblijven;

 • Je hebt de henna te dun aangebracht. De huid onder de brows moet namelijk helemaal bedekt zijn;

 • Je bent met je kwast niet goed genoeg ónder de wenkbrauwen gegaan;

 • Je hebt de henna niet goed in de huid gedrukt en gestempeld;

 • De klant heeft een erg vette huid;

 • Je hebt de henna te kort laten intrekken;

 • De klant heeft zulke dicht bezaaide wenkbrauwen dat het lastig is om alle huid onder de brows te bedekken met henna;

 • De klant heeft haar brows binnen 12 uur na de behandeling natgemaakt en/of gereinigd;

 • Je hebt een te lichte tint op een donkere huid aangebracht;

 • De klant heeft bijna geen wenkbrauwen van zichzelf. Brow Henna pakt alleen op huid waar enigszins haar zit.

8. Kun Je De Dyōtics Kleuren Onderling Mengen?


Ja, je kunt alle kleuren van Dyōtics mengen. Voeg bijvoorbeeld wat Raven toe om een kleur donkerder en assiger te maken. Of gebruik Hazelnut om een kleur warmer te maken. Of misschien vind je Taupe net iets te licht en Natural Brown weer te donker. Dan kun je deze twee tinten prima mengen. In de Color Chart die eerder in dit blog is gegeven, kun je de kleuren samen zien die veel worden gemengd. 

9. Hoe Creëer Je Een Warmere Toon?


De henna van Dyōtics bestaat uit vijf koelere kleuren en één warmere tint: Hazelnut. De kleur Hazelnut kun je dus gebruiken om andere tinten warmer te maken. Een warmere toon kan bijvoorbeeld mooi staan bij klanten met een rode gloed in het haar, roodbruine wenkbrauwen of een lichte huid met sproetjes.

10. Waarmee Mix Je De Henna Van Dyōtics?


De henna van Dyōtics meng je met warm tot heet kraanwater. Meng 1 schepje henna met 12-15 druppels water. In elk doosje zit een schepje en een pipetje voor de juiste verhouding. 

Online cursus Henna Brows brow Mrs.Highbrow

Online Cursus Henna Brows

Wil je meer leren over het aanbrengen van Dyotics Brow Henna van Mrs.Highbrow, om zo de mooiste henna brows te kunnen creëren?

Bestel de online cursus Henna Brows voor maar €209, inclusief Dyotics Starter Kit (t.w.v. €179), handgeschreven certificaat en coaching achteraf.  


Bestel de cursus Online Henna Brows hier en begin morgen!