• Apr 11, 2022

10 Veel Gestelde Vragen Over Brow Lamination

Mrs.Highbrow Brow Lamination wenkbrauwen

Brow Lamination, het is een blijvertje gebleken. Want als het om wenkbrauwen gaat is bold & beautiful nog steeds on trend. Om jou met alle confidence de behandeling uit te laten voeren, hebben wij de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

- Door Desi van Dijk  

Ook al heb je als specialist de Brow Lamination behandeling goed onder de knie, toch blijven er soms wat vragen branden, merken wij aan de berichten die we bij Mrs.Highbrow dagelijks krijgen. Als je de behandeling nog wil gaan aanbieden in jouw salon is het helemaal goed om de meest gestelde vragen over Brow Lamination door te nemen. De volgende kwesties ontvingen wij de afgelopen weken van andere specialisten. 

1. Voor welke klant is Brow Lamination geschikt?

Brow Lamination is geschikt voor iedere klant met wenkbrauwen met een middelmatige tot lange lengte die warrig, eigenwijs of iets naar beneden hangen. Brow Lamination is niet geschikt bij heel dunne en korte wenkbrauwhaartjes. Maar ook haartjes die een sterke neerwaartse groeirichting hebben, zijn moeilijk te lamineren. Jouw taak als specialist is ook om de klant goed te adviseren. Wees daarom eerlijk wanneer een Brow Lamination behandeling niet mogelijk is. Dat zal gewaardeerd worden en je wilt een teleurstellend resultaat uiteraard voorkomen. 

2. Wanneer is Brow Lamination een no-go? 

Niet elke wenkbrauw is geschikt voor een Brow Lamination. Maar ook niet elk gezicht. Je moet géén Brow Lamination uitvoeren als:

  • De wenkbrauwhaartjes erg dun of kort zijn (zie foto links);

  • De haartjes erg stijf zijn en een neerwaartse groeirichting hebben (zie foto rechts);

  • Het gezicht erg asymmetrisch is. De brows zullen dan te veel aandacht trekken;

  • De klant veel rimpels en lijnen in het gezicht heeft. Wat oudere mensen hebben meer baat bij een strakkere wenkbrauw, om rust in het gezicht te creëren;

  • De huid erg geïrriteerd is of bij erge acne;

  • De klant zwanger is of borstvoeding geeft;

  • Iemand recentelijk PMU heeft laten zetten.

MrsHighbrow_BrowLamination_NoGo

3. Kun je Brow Lamination combineren met Henna Brows?

Hoewel we zien dat Brow Lamination en Henna Brows steeds vaker worden gecombineerd, raden wij het niet aan. Dit komt omdat beide behandelingen een chemisch proces zijn, met het risico dat de wenkbrauwen overbehandeld raken. Dit kan een negatief effect hebben op de haartjes, maar ook de huid kan geïrriteerd raken.

Daarnaast vinden wij het veel mooier om te kiezen voor een henna brow óf een lifted brow. Kies je voor een Brow Lamination waarbij je de focus op de haartjes legt en verf je de huid mee, dan wordt het effect wel heel bold. De haartjes zelf wel verven? Ga dan voor gewone wenkbrauwverf, zoals LashFX of een lichtere kleur Bronsun. Verf de haartjes na stap 2 in het Brow Lamination proces. Maar let op: doordat de haartjes al behandeld zijn, absorberen ze de kleur sneller. Laat de verf daarom maar hooguit 5 minuutjes inwerken.

4. Hebben de producten een houdbaarheidsdatum? 

Mrs.Highbrow Brow Lamination Cream 1 en 2 hebben helaas een beperkte houdbaarheid. Nadat je een flacon hebt geopend, verliest het langzaam zijn werking. Na opening zijn de producten 3 tot 4 maanden te gebruiken.  

5. Hoe vaak mag je de Brow Lamination behandeling herhalen?

We raden aan om de Brow Lamination behandeling niet vaker dan eens in de 6 tot 8 weken te herhalen. Het gewenste effect blijft 4 tot 6 weken zitten, dus je klant hoeft niet bang te zijn om zonder amazing brows te zitten. Als je de behandeling sneller dan 6 weken zou herhalen, dan tast je de wenkbrauwhaartjes te veel aan. Geef de brows daarom genoeg tijd om weer even op adem te komen. Raad de klant Brow Soap of Styling Gel aan, tussen de behandelingen door, om het brushed-up effect te behouden. 

 

6. Worden de wenkbrauwhaartjes zwakker door Brow Lamination?

Als je zorgt dat de haartjes genoeg tijd hebben tussen de behandelingen door en je de behandeling niet sneller herhaalt dan 6 tot 8 weken is er niets aan de hand. Hoewel Brow Lamination een chemisch proces blijft, heeft Mrs.Highbrow zorgvuldig fijne en zo natuurlijk mogelijke producten uitgezocht. 

7. Hoe geniet de klant zo lang mogelijk van het brushed-up effect?

Brow Lamination geeft wekenlang een perfect omhoog gelifte brow, maar dit gaat niet helemaal vanzelf. De klant zal elke ochtend de brows omhoog moeten borstelen met een wenkbrauwborsteltje, omdat ze na het slapen niet helemaal meer on point zijn. De klant kan ook brow soap of wenkbrauwgel gebruiken om de haartjes net dat extra duwtje omhoog te geven. Belangrijk is ook om van tevoren aan te geven dat de klant de eerste 24 uur na de behandeling de brows niet nat mag maken en geen wenkbrauwmake-up mag gebruiken. Hierdoor geniet de klant zo lang mogelijk van het effect. 

8. Heb je altijd Adhesive nodig?

In sommige gevallen kun je Brow Lamination Adhesive weglaten, wat je veel tijd bespaart. Dit kan in de volgende gevallen. 

  • Bij dun tot normaal wenkbrauwhaar. Als haren heel stug zijn, heb je wel echt Adhesive nodig. 

  • De haartjes moeten redelijk lang zijn. 

  • De wenkbrauwen moeten een normale dichtheid hebben. Is een brow heel erg vol, dan werkt het met Adhesive beter.  

Meer lezen over Brow Lamination zonder adhesive? Lees deze blog

9. Kunnen klanten direct na de brow lift make-up dragen?

Het is belangrijk om de brows de eerste 24 uur met rust te laten. Dit geeft de wenkbrauwen de tijd om de producten van de Brow Lamination behandeling hun werk te laten doen. Na deze 24 uur kan de klant haar brows weer aanzetten met make-up, mocht ze dat willen. Het is dus belangrijk dat jij als specialist ook geen make-up aanbrengt na de behandeling. Ook al zie je misschien kleine kale plekjes in de wenkbrauwen. 

10. Wat is de beste inside tip voor de perfecte brow lift?

Een tandenraggertje (te koop bij de drogist) is een lifesaver in het brow lamination proces. Nadat de eerste crème haar inwerktijd heeft uitgezeten, kun je het product makkelijk verwijderen met zo'n raggertje. Hoe wij van Mrs.Highbrow dit doen? Check hieronder onze tutorial!

Brow Lamination Starter Kit & Cursus

Nieuwsgierig naar de Mrs.Highbrow Brow Lamination Starter Kit of zijn jouw producten bijna op? Bestel dan snel jouw nieuwe Brow Lamination Master Kit! Je bestelt de complete kit voor €105.

Wil je meteen de juiste techniek erbij leren? Schrijf je dan in voor onze online cursus Brow Lamination. Daarin geven we onze beste tips aan jou als brow boss, zodat jij al je klanten tevreden en zelfverzekerd de deur uit kan laten lopen.

Na het afronden van de cursus Brow Lamination ontvang je een handgeschreven certificaat en kun je via het online platform contact met ons opnemen voor al je aanvullende vragen.

De cursus Brow Lamination is inclusief Starter Kit t.w.v €105 en kost maar €149.