Spot on • Dec 04, 2019

Helemaal uit Hawaï: Brow Boss Janelle

MrsHighbrow-academy-courses

 

Bij Mrs.Highbrow houden we ervan om onze kennis te delen en zoveel mogelijk mooie wenkbrauwen de wereld in te brengen. Maar wat we niet direct hadden verwacht, is dat we dit ook aan beauty’s op een vliegafstand van 20 uur zouden leren. We konden dan ook niet wachten om deze wenkbrauwliefhebber bij thuiskomst te vragen hoe het met haar ging. Deze week in Specialist in de Spotlight: Janelle Nieva, eigenaresse van Brow Addict in Honolulu, Hawaï.

- Door Anouk Bruel

MrsHighbrow-courses-acedemy-spot-on

Hoe zou jij jezelf omschrijven?

“Ik ben een wenkbrauwliefhebber in elke betekenis van het woord. Ik ben geobsedeerd door brows. Of het nu gaat om mijn eigen wenkbrauw of – veel vaker nog – om de wenkbrauwen van een klant. Ik ben creatief en leer graag nieuwe dingen. Maar het meest houd ik ervan om schoonheid naar boven te halen, die klanten niet eerder in zichzelf hebben gezien.”

 

Waar komt jouw passie voor wenkbrauwen vandaan?

“Mijn passie ontstond al op de middelbare school, toen ik voor het eerst met make-up in aanraking kwam. Ik pakte een boek op van een beroemde visagist, Kevin Aucoin. Hij was ervan overtuigd dat de wenkbrauwen het belangrijkste kenmerk van het gezicht van de vrouw vormen. Zijn focus lag dan ook volledig op de brow. Dat is me altijd bijgebleven en zorgde ervoor dat ik begon in te zien hoe wenkbrauwen het verschil konden maken. Ik ben gaan oefenen en oefenen met wenkbrauwmake-up en uiteindelijk naar de school voor esthetiek gegaan. Ik heb 8 jaar in een luxe wax salon in Hawaï gewerkt, waar ik wax- en threadbehandelingen uitvoerde. Tot het moment dat ik voor mezelf aan de slag ging en mijn eigen bedrijf oprichtte, Brow Addict. Dat is nu ongeveer 2 jaar geleden en ik ben er dol op.”

mrshighbrow-professional-academy-courses

Helemaal uit Hawaï… Waarom Mrs.Highbrow?

“Ik scrolde wat op Instagram opzoek naar Brow Henna, toen ik op het profiel van Mrs.Highbrow terechtkwam. Ik wilde er meer over leren en Mrs.Highbrow sprong er op dat moment uit voor mij. Het concept van de salon sprak me aan, net als de brows die ze creëren. Ik begon het account te volgen en kreeg telkens een glimlach op mijn gezicht als ik een post voorbij zag komen op mijn Instagram feed. Toen ik las dat ze ook cursussen gaven in Brow Henna, moest ik het gewoon doen. Zo plande ik samen met mijn zus een trip van Hawaï naar Europa. Dat was het beste idee tot nu toe. Ik vond de cursus geweldig. Eerst heb ik de online theorie afgerond, maar de praktijktraining maakte het grootste verschil. Ik heb zoveel geleerd door te observeren en vragen te stellen. Op het moment dat ik de salon binnenliep, voelde ik me meteen op mijn gemak. Francien, onze instructeur, was een gem. Ze zorgde ervoor dat we ons gedurende de hele cursus comfortabel voelden en gaf waardevolle tips en tricks om mooie wenkbrauwen te maken. Het was een eer om Francien aan het werk te zien. Ze is een meester in haar vak en ik ben blij dat we het van haar hebben geleerd.” 

 

 

"Ik ben een wenkbrauwliefhebber in elke betekenis van het woord. Ik ben geobsedeerd door brows."Wat maakt dit vak zo leuk?

“De relaties die je met klanten opbouwt. Zodra je het vertrouwen hebt gewonnen en ze beseffen dat je het beste met ze voor hebt, worden ze steeds loyaler en komen ze bij je terug. Zeker omdat ze weten wat je voor hun wenkbrauwen betekent. Daarnaast houd ik van de creativiteit. Het houdt niet op bij waxen en threaden. Er is nog zoveel meer wat we kunnen doen om de wenkbrauwen van onze klanten nog mooier te maken.”

MrsHighbrow-courses-eyebrows-treatment

Wat is jouw favoriete behandeling?

“Dat is voor mij de finishing touch met make-up na een brow behandeling. Het is als de kerst op de taart en maakt de look compleet. Hierna weet ik zeker dat mijn klant zich mooi voelt en zelfverzekerd de salon uitloopt.”

Mrshighbrow-courses-eyebrows

Wat is een onmisbaar product?

“Ik ben verliefd geworden op Dyotics Brow Henna. De tinten zijn supermooi en het werkt heel goed bij zoveel klanten. Het is eenvoudig te gebruiken en ook meteen alles wat je nodig hebt. Er zit zelfs een druppelaar bij, hoe handig. Kortom, het is een hele fijne lijn en ik geniet ervan om het in mijn salon te gebruiken.”

"Ik plande samen met mijn zus een trip van Hawaï naar Europa. Dat was het beste idee tot nu toe."

Welke uitspraak van een klant zal jou altijd bijblijven?

"Ik herinner me heel goed dat ik de wenkbrauwen van een klant deed, en ze me naderhand bedankte voor het feit dat ik haar weer mooi liet voelen. Ze zei dat ze niet wist dat haar wenkbrauwen er zo mooi uit konden zien. Ik vertelde haar dat ik alleen verbeterde wat ze al had.”

Brow quote?

“Never underestimate the power of an eyebrow.”

Mrshighbrow-blogpost

Foto: @nikki_makeup

Wat zou je nog willen leren?

"Ik zou graag Brow Lamination willen leren. Dus ik hoop nog eens terug te kunnen reizen naar Amsterdam en deze cursus ook te kunnen volgen. Maar eigenlijk ben ik geïnteresseerd in elke brow cursus die Mrs.Highbrow aanbiedt."

 

Hoe zie jij jezelf in de toekomst?

"Ik zie mezelf mijn vaardigheden als brow specialist verbreden. Ik sta open om nieuwe dingen te leren en droom ervan om een soort ‘one-stop-shop’ te zijn met alle denkbare wenkbrauwbehandelingen. Ik zou zelfs graag mobiel worden met Brow Addict, om wereldwijd te kunnen reizen en klanten van dienst te kunnen zijn.”

Meer van Janelle zien? Check https://www.instagram.com/brow...