HENNA BROWS • Jan 17, 2022

Mix & Match

 

De henna van Dyōtics is er in zes verschillende kleuren, die je allemaal met elkaar kunt mixen. Maar hoe doe je dat precies? En hoe dik moet je mengsel eigenlijk zijn? We leggen het uit.

- Door Desi van Dijk 

Allereerst is het belangrijk dat de henna de juiste consistentie heeft. Hiermee zorg je ervoor dat de henna goed in de huid kan trekken en het effect zo optimaal mogelijk is. In elk doosje of starterspakket van Dyōtics zit een maatschepje en een pipetje. Voor twee 'normale' wenkbrauwen heb je 1 schepje henna nodig wat je mixt met 12-15 druppels warm tot heet kraanwater. Heeft iemand wat grotere brows, dan heb je mogelijk 1,5 tot 2 schepjes nodig. Onthoud dat als je het schepje henna verdubbelt, je ook de druppels water verdubbelt. Roer goed tot een gelijkmatig papje. Het mengsel mag niet te waterig zijn, maar ook zeker niet te dik. Als het van de kwast afdrupt is het zeker te dun. Maar smeert het mengsel niet lekker uit? Dan is het te dik. Om het iets concreter te maken: je kunt het hennamengsel ongeveer vergelijken met de consistentie van mayonaise. Is het toch nog iets te dik? Dan kun je wat extra druppeltjes water toevoegen. Dit kan ook tijdens de behandeling, als je merkt dat het papje iets begint in te drogen. 

Om nog eens duidelijk stap voor stap na te lezen hoe je tot de perfecte dikte komt, kan je ook ons blog lezen over de perfecte mix

Mixen Tot De Perfecte Kleur

Omdat de henna van Dyōtics uit 6 verschillende kleuren bestaat en je de kleuren kunt mixen, is de henna geschikt voor elke klant. Het is allereerst belangrijk om duidelijk de wensen van de klant door te spreken. Komt de klant voor het eerst en wil hij of zij niet te donkere brows? Of is de klant een grote fan en wil hij of zij juist grote, donkere henna brows? Voordat je begint, is het dus belangrijk om goed te weten wat jouw klant voor ogen heeft, zodat hier geen misverstand over kan ontstaan. 

Mrs.Highbrow Dyotics Brow Henna

Klaar Voor Gebruik

De tinten van Dyotics zijn ready to use. Maar je kunt er altijd mee spelen en voor elke klant een persoonlijke kleur kunt mixen. Na de wensen te hebben doorgesproken, ga je aan de slag. Maak het je zelf niet te moeilijk en beperk je tot het mixen van maximaal 2 kleuren. Onthoud wel dat de verschillende kleuren henna samen tot 1 schepje uitkomen en neem de ratio henna en water in acht. 

"Met de Brow Henna van Dyōtics maak je voor elke klant een unieke en passende kleur"

Wil je voor een iets warmere toon gaan? Voeg aan de henna een klein beetje Hazelnut toe. Dyōtics henna heeft 5 koelere tinten en 1 warme tint: Hazelnut. Deze kleur is daarnaast ook perfect voor echte redheads. 

Een andere mooie combinatie is Honey gemixt met Taupe, Natural Brown of Ash Brown. Mix Honey met Taupe voor een mooie, iets donkerdere blond tint. Honey en Natural Brown samen zorgen voor een warmbruine zachte kleur. Met Ash Brown kan je Honey intenser maken, met een koele ondertoon. 

Nieuwsgierig naar meer informatie en voorbeelden van het mixen tot de perfecte kleur? Wellicht is de Expertmodule Dyōtics Kleurenleer iets voor jou! Deze cursus is gratis te volgen. Je ontvangt na het afronden van de cursus een digitaal certificaat. 

In De Mix

De Brow Henna van Dyōtics is dus geschikt voor elke klant, omdat je alle kleuren kunt mixen. Zo kun jij voor elke klant tot de perfecte kleur komen. Onze ambassadeurs wereldwijd weten hier wel raad mee. Hieronder hebben we enkele prachtige voorbeelden gegeven ter inspiratie. 
Voor deze brows zijn de kleuren Taupe, Natural Brown & Ash Brown van Dyōtics gemixt. Foto: @_e.louisebeauty
Foto_Customer_Dyotics
De kleuren Honey & Natural Brown zijn hier gemixt om een warme bruintint te creeëren. Foto: @carrie.bohemebrowbar
Dyotics Henna in the Mix Carrie
Wow! De kleuren Ash Brown & Raven zijn hier gemixt om tot de perfect kleur te komen. Foto: @jessicasaysellaesthetics
Dyotics Henna In The Mix Jessica
Voor deze brows is enkel de kleur Hazelnut gebruikt. Deze kleur is perfect om een warmere touch te geven. Foto: @beauty_by_kelsey.
MrsHighbrow_devoordelenvanhenna_examplebrows