Brow Mapping: Van Draad Tot Contourcrème

Dyotics Brow Henna brow mapping
Nog mooiere wenkbrauwen creëren? We hebben drie tools voor je, waarmee je de strakste lijnen maakt. 
Brow mapping is populair. Maar bij Mrs.Highbrow geloven we hier tot een bepaalde hoogte in. Zeker als het gaat om het gedetailleerd uitmeten. Je kunt namelijk wel twee identieke wenkbrauwen op iemands gezicht zetten, maar bijna niemand is volledig symmetrisch. Je moet er bij het tekenen dus rekening mee houden dat het ene oog hoger of dieper kan liggen, of dat het andere oog simpelweg een fractie groter is. Twee symmetrische wenkbrauwen kunnen dan juist een vreemd beeld vormen. Perfecte wenkbrauwen zetten heeft daarom niet alleen te maken met goed uitmeten, maar nog veel meer met inzicht en gevoel. Een goede brow specialist heeft dan ook een timmermansoog voor dit soort details.

Houd het simpel 

Ons advies is daarom: ga niet eindeloos meten als het gaat om Henna Brows. Henna brows blijven maar kort zitten in vergelijking met permanente make-up, waar brow mapping eigenlijk vandaan komt. Bovendien moet je het doen met de wenkbrauwen die er zijn, omdat je geen geheel nieuwe vorm kunt creëren. Het is dus wel heel handig om mapping thread, een marker pen of contour creme te gebruiken om rechte lijnen te zetten, maar houd het meten verder beperkt.

White Mapping Thread 

Mapping thread is een handig hulpmiddel om henna brows zo strak mogelijk te krijgen. Je stempelt dan simpelweg vijf lijnen: bij de aanzet, van A naar B aan de bovenkant en van B naar C. En dan nog aan de onderzijde van de aanzet naar de knik en van de knik naar de staart. Binnen deze lijnen breng je de henna aan.
Brow mapping Dyotics Brow Henna

Dyotics White Marker Pen

Vind je de lijnen die je met de mapping thread hebt gezet te licht? Met de Dyotics White Marker Pen maak je ze heel eenvoudig is dikker. De wat dikkere pen zorgt ook meteen voor een barrière. Maar je kunt ook uit de losse pols lijnen trekken. Daarnaast kun je deze ook goed gebruiken als je nog niet zo goed bent in threaden. Zo zie je precies tot waar je draad mag komen.

Dyotics Contour Paste 

Met Contour Paste zet je pas echt een barrière tussen de wenkbrauw en de huid. Zo loopt de henna niet uit en bijven de lijnen strak. Je kunt de pasta uit de losse hand aanbrengen met onze speciale Highlighting / Contour brush. Of zet eerst lijnen met mapping thread en vul het aan met de paste. Let op: de contour paste heeft een droge structuur. Maak daarom je kwast eerst vochtig, zodat je de crème soepel kunt aanbrengen. 

Gebruikte producten

Dyotics White Mapping Thread
Dyotics marker pen brow mapping
Dyotics Contour Paste brow mapping
Highligher brush