Trends • Jul 15, 2020

De Brow Branche Post COVID19

Covid brow bar eyebrows salon

De wereldwijde beautybranche - van huidverzorging tot parfumerie tot wenkbrauw behandelingen - is overweldigend verrast en geschokt door de COVID19-crisis. De verkoop was minimaal en veel salons moesten noodgedwongen hun deuren sluiten. Zal de brow branche veerkrachtig zijn na deze crisis? Lees verder hoe wij een poging doen om de toekomst te voorspellen.

Veel salon eigenaren hebben vanuit een positieve plek en met veel passie voor hun vak op de pandemie gereageerd. We hebben gezien dat specialisten live gaan op Instagram, doe-het-zelf-tutorials en wenkbrauwkits aanbieden, en zelfs gratis wenkbrauwbehandelingen aanbieden aan mensen in de zorg. Tegelijkertijd moesten schoonheidsspecialisten hun best doen om ervoor te zorgen dat hun bedrijf overleefde. We waren verrast om te zien hoe creatief de meesten van jullie bleken te zijn. Jullie hebben ons allemaal geïnspireerd om te blijven innoveren en groeien.

“Levens komen op de eerste plaats, maar levensonderhoud is ook belangrijk”

Betaalbare Luxe

Hoewel de economische omvang van COVID19 op brow bars veel groter zal zijn dan welke recessie dan ook, zijn er tekenen dat onze branche opnieuw relatief veerkrachtig kan zijn. Mensen geven over het algemeen minder geld uit en sparen liever, maar wenkbrauwbehandelingen en -producten worden gezien als een betaalbare luxe. Daarom blijven de (online) verkoopcijfers relatief positief, zelfs in tijden van een pandemie en een wereldwijde recessie. Direct na de persconferentie waarin werd aangekondigd dat brow bars hun deuren in Nederland mochten heropenen, was ons boekingssysteem overbelast. Zoveel mensen wilden hun brows weer laten doen dat de websites het niet aankonden. Wenkbrauwbehandelingen zijn net zo belangrijk als je haar laten doen. Dat is heel begrijpelijk omdat wenkbrauwen echt een verschil kunnen maken in het uiterlijk van een persoon en betaalbaar zijn.

Mrshighbrow-eyebrows-blogpost

Er is dus hoop op een positieve toekomst voor de beauty branche, en met name de brow branche. Gezien de realiteit van thuiswerken, social distancing en het dragen van maskers, is het minder belangrijk geworden om parfum te dragen of nieuwe outfits te kopen. Zelfs wanneer mensen weer aan het werk gaan, zal het gezichtsmasker onderdeel blijven van het ‘nieuwe normaal’. En daarom is de wenkbrauw industrie een uitzondering op de algehele recessie, omdat we behandelingen boven het masker bieden. We blijven belangrijk voor onze klanten. Daarnaast zijn wenkbrauwbehandelingen en schoonheid in het algemeen zijn steeds meer verweven geraakt met iemands welzijn. Met andere woorden, to look good is to feel good.

“Het voordeel van boven-het-masker behandelingen”

Zonder twijfel wordt 2020 een van de meest uitdagende jaren die onze branche ooit heeft doorstaan. Toch zijn we hoopvol dat onze sector niet alleen veerkrachtig zal zijn, maar zelfs zal opbloeien. Mensen over de hele wereld laten zien dat ze nog steeds troost vinden en kracht putten uit hun “me moments” zoals schoonheidsbehandelingen of snelle touch up in de spiegel voordat ze hun masker opzetten. Het is onwaarschijnlijk dat COVID19 dat gevoel zal veranderen.

Mrshighbrow-courses-cursus-eyebrows