BUSINESS • May 20, 2021

Wat Kosten Henna Brows?

 Mrs.Highbrow Dyotics henna brows prijs kosten wenkbrauwen

Henna Brows zijn super leuk om te doen, maar ook best tijdrovend. Belangrijk dus dat je er wel genoeg voor rekent. Hoeveel kun je voor zo’n behandeling vragen? Wij van Mrs.Highbrow geven vanuit Amsterdam onze kijk op jouw prijzenlijst, waar jij je ook bevindt. 

Of je nu pas bent begonnen als brow specialist of al enige tijd in het vak zit, een prijs bepalen voor je behandelingen blijft lastig. Maar het is wel belangrijk om je tarieven in één keer goed stellen. Want als de prijs eenmaal staat, nemen je klanten een forse verhoging niet meer zo makkelijk aan. Geef liever een introductiekorting als je net begint, waarbij je de werkelijke prijs van de behandeling vermeldt, dan dat je met een te laag tarief begint. Zodra je klanten verliefd zijn op jouw magische henna brows, zullen ze de werkelijke prijs er ook voor over hebben.

Zeker bij henna brows zijn veel specialisten snel geneigd om te weinig te vragen.

 

In West-Europa ligt de prijs van een henna behandeling vaak tussen de 30 en 50 euro inclusief shapen, dat is gelijk aan zo’n 35 tot 60 dollar en 25 en 45 pond. Maar zeker bij het werken met Brow Henna zijn veel specialisten snel geneigd om te weinig te vragen. Omdat ze het nog moeten leren, of omdat ze zich verkijken op de tijd die ze eraan kwijt zijn. Maar henna brows zijn best intensief, dus daar moet wel voor betaald worden. Natuurlijk doe je er in het begin wat langer over, en dat bereken je nog niet door aan je klant. Maar een ervaren wenkbrauwspecialist doet er 35 tot 45 minuten over, inclusief shapen. Stel, dat jij jouw gemiddelde uurprijs op €60 inclusief btw hebt gesteld, dan moet je er dus tussen de €35 en €45 voor vragen. En vraag jij voor gewoon verven, waar jij altijd 15 minuten voor uittrekt, €17,50, dan zouden henna brows inclusief shapen bij jou dus ruim €40 moeten kosten. 

‘Wow, zijn henna brows zo duur?’ Ja, inderdaad, en het is het waard! 

Wees niet bang om voor henna brows de prijs te vragen die ze moeten kosten. En laat het niet afhangen van de mening van anderen, of die salon bij jou in de buurt die het voor €15 doet. Het kan voorkomen dat een klant reageert ‘Wow, zijn henna brows zo duur?’ Ja, inderdaad, en het is het waard! 
Twijfel je nog over jouw prijsstelling? Klik op de chatbutton rechts onderaan deze website. Dan zal een van onze collega’s jou graag van advies voorzien. Overigens is het niet gek om elk jaar je prijzen van jou behandelingen te verhogen. En dat geldt voor alle treatments, van henna brows tot brow lamination. Denk aan 3 tot 5%, afhankelijk van de inflatie. Alles wordt duurder in het leven, dus waarom zou jij achterblijven? 

Voordelige Kit Dyotics Brow Henna

Om te zorgen voor een goede marge is het belangrijk om ook te letten op de inkoopprijs van jouw producten. Dyotics Brow Henna heeft een voordelige kit voor € 179, met daarin 6 kleuren Brow Henna, Skin Prep Lotion, Tint Remover, Tratment enhancer en een Henna Brush. 

Word Beter & Sneller In Henna Brows 

Wil je sneller worden in het jouw behandeling Henna Brows, zodat je meer behandelingen op een dag kunt doen, en meer marge overhoudt? Leer dan alle tips en tricks met de Online Cursus Henna Brows van Mrs.Highbrow. De cursus kost € 209, inclusief Dyotics Brow Henna Master Kit t.w.v. € 179.