Waxgeheimen Onthuld

Mrs.Highbrow-wax-wunderwax-harsen-waxen

 

Haartjes weghalen kan op veel verschillende manieren. Zo heb je hars, hot wax en film wax. Hoe weet je nu welke wax voor jouw klant het beste is? En hoe haal je op de perfecte manier zoveel mogelijk haartjes weg? We hebben deze kwesties – en andere brandende vragen – voorgelegd aan Mrs.Highbrow’s salonmanager en trainer Francien.

 

Wat is het verschil tussen harsen met strips en waxen?

Volgens Francien is er een groot verschil tussen wax en hars. Zo heeft hars een heftigere plakkracht, waardoor het schadelijker kan zijn voor de huid. Terwijl wax een stuk milder is voor de huid. “Ik heb gemerkt dat de huid roder kan blijven door hars. Daarnaast kun je sneller een laagje huid meenemen. In de salon van Mrs.Highbrow gebruiken we de milde wax van ons eigen merk Wunderwax. Deze neemt de haartjes goed mee en is zacht en mild voor de huid.”

 

Wunderwax is een hot film wax. Wat is dat precies?

“Filmwax breng je met behulp van een houten spatel aan als deze op de juiste temperatuur is. De wax stolt, waarna deze als een hard laagje op de huid zit. De haartjes zitten hierdoor vast in de wax. Wanneer je de hard geworden laag wax eraf trekt, trek je dus automatisch de haren mee. Dit in tegenstelling tot hars en hot wax, die zacht blijven, en je er dus met een strip moet afhalen.”

 

Wat is het verschil tussen Wunderwax Goud en Parelmoer?

“Eigenlijk is het enige verschil de kleur”, zegt Francien. “Er zit dus geen verschil in kwaliteit, beide zijn even goed. Het is maar net welke kleur beter bij je salon past.”

 

Mijn wax lijkt niet te pakken op de huid. Hoe komt dat?

“Als de wax niet lijkt te pakken, kan dit meerdere oorzaken hebben. Waarschijnlijk heb je de wax te koel staan”, aldus Francien. “Als de wax heater niet hoog genoeg staat, dan stolt de wax te snel en worden de haartjes niet goed opgenomen in het product. Het kan ook zijn dat de huid te vet is. Het is daarom erg belangrijk om de huid goed te ontvetten met bijvoorbeeld de Get Set Pre Epilation Mousse.

Tip: dames van Aziatische of oosterse afkomst hebben vaak erg platte donshaartjes die vlak over de huid liggen. Dan is het een betere optie om draad te gebruiken. Oftewel threaden.

Op het moment dat ik de wax op de huid wil doen, is deze al hard. Hoe komt dat?

“Dan stolt de wax te snel, omdat de waxpot waarschijnlijk niet hoog genoeg staat. Het kan ook zijn dat je net iets te lang wacht met het aanbrengen van de wax, als deze al op je spatel zit.”

 

Niet alle haartjes worden verwijderd. De oorzaak?

Francien geeft aan dat wanneer niet alle haartjes worden verwijderd, de oorzaak kan liggen bij wax die niet warm genoeg is. Het is dus erg belangrijk dat de wax de juiste temperatuur heeft. “Nadat je de wax hebt aangebracht, druk je ‘m nog even goed aan. Houd er ook rekening mee dat het laagje dat je aanbrengt niet te dik mag zijn. Maar het kan ook wel eens voorkomen dat de haartjes te kort of te stug zijn. Dan is het fijner om te threaden.”Hoe test ik of de temperatuur goed is?“Je pakt een houten spatel en haalt deze door de wax. Daarna draai je de spatel om, zodat er een druppeltje ontstaat. Als dit druppeltje niet meer loopt, maar bijna tot stilstand komt, dan is de wax op de juiste temperatuur. Loopt het druppeltje te snel, dan is de wax te heet. Nog niet helemaal zeker van je zaak? Test de wax even op je pols. Beter een keer extra testen, dan dat je te hete wax gebruikt. Want dit kan nare brandwondjes veroorzaken!”

Tip: De juiste temperatuur hangt natuurlijk ook af van hoeveel wax er in de container zit. Zit er weinig in, dan heeft de wax ook minder warmte nodig. Zit de waxcontainer vrij vol, dan heeft deze meer warmte nodig en zet je de temperatuur van de heater dus hoger.

 

Ik krijg de wax niet van de huid gepeuterd. Wat doe ik fout?

“Je moet zorgen dat de wax overal even dik is. Niet te dik maar zeker ook niet te dun. Als de wax te dun is, breekt het continu af. Zorg daarnaast voor een soort van lipje aan het einde, zodat je de wax makkelijker kunt verwijderen. Krijg je bepaalde wax er niet af? Gebruik dan een olie om de restjes te verwijderen. Dit kun je doen met bijvoorbeeld de Wax Away After Epilation Oil.

 

Hoe moet ik de huid behandelen voordat ik ga waxen?

“Het is belangrijk om de huid voordat je gaat waxen goed te reinigen. Zo ontvet je de huid en zal de wax beter ‘pakken’. Een fijn product hiervoor is Get Set Pre Epilation Gelwu. Hierin zit onder andere tea tree, wat zuiverend en ontstekingsremmend werkt.”

 

Mag ik meerdere keren met wax over de huid gaan?

“Ken je de huid van een klant nog niet? Ga dan niet vaker dan één keer over hetzelfde plekje heen”, adviseert Francien. “Je weet namelijk niet hoe de huid reageert en of deze overgevoelig is. En doe altijd eerst het stukje tussen de wenkbrauwen om te kijken hoe de huid reageert, voordat je verder gaat met de boven- en onderkant. Deze huid is namelijk steviger dan de huid onder en boven de ogen. Voordat je gaat waxen, wil ik ook altijd weten of de klant niet net een peeling heeft gedaan, want dan is waxen ten zeerste af te raden. De huid is dan extra gevoelig.”