BUSINESS • Dec 16, 2021

9 Trucs Om Tijd Te Besparen

Blog Christmas salon

Het is de drukste tijd van het jaar in jouw salon. Hoe zorg je ervoor dat je iedereen de behandeling geeft die hij of zij verdient, zonder het af te moeten raffelen of uit te lopen? 

#1. Houd Het Kort

Het is druk en gezellig in je salon en zo aan het einde van het jaar ben je reuze benieuwd naar alle plannen van jouw klanten. Maar net nu heb je toch even minder tijd voor een uitgebreid gesprek, want jij hebt heel veel vrouwen mooi te maken zo voor de kerst. Dus bewaar het leuke gesprek voor het nieuwe jaar en zoek de gezelligheid in leuke decoratie en vrolijke kerstmuziek. Zo komt jouw klant toch helemaal in feestsferen! 

#2. Opgeruimd staat netjes 

Nog meer dan anders zorg je ervoor dat je werkplek netjes en georganiseerd is. Zodat je alles wat je nodig hebt binnen no time in handen hebt. Ruim je brow henna op in de Dyotics Workstation en make-up in de Mrs.Highbrow Counter Display. En zorg dat je voldoende voorraad watje, wattenstaafjes en handschoenen op je werktafel hebt staan. Plus een voorraad schone pincetten, kwasten en schaartjes. Hoe beter voorbereid, hoe minder jij van je plek af hoeft om spullen bij te vullen, of - erger - te zoeken. 

#3. Zelfbediening 

Je wilt je klanten graag wat te drinken aanbieden, maar het kost ook veel werk om voor iedereen een cappuccino te maken. En zeker als een klant al bijna aan de beurt is, heeft ze geen tijd meer om het op te drinken. De oplossing is simpel. Zet een leuke thermoskan met lekkere thee en een schaal kerstkransjes neer en laat jouw klanten zichzelf bedienen.  

#4. "Wees op tijd"

Informeer klanten van tevoren goed. Leg in de herinneringsmail van de afspraak uit dat jij het in deze tijd van het jaar extra druk hebt. En benadruk dat ze op tijd moeten komen. Als ze te laat komen, kan hij of zij helaas niet meer behandeld worden, omdat anders jouw hele schema in de war loopt. Een extra heads up is nooit verkeerd. 

#5. Leugentje Om Bestwil

Boek elke afspraak ‘stiekem’ 5 minuten te vroeg in. Een klant boekt een afspraak voor 15.45, die in jouw agenda om 15.50 begint. Op deze manier is het geen probleem als klanten 5 minuten te laat komen, want ze zijn dan eigenlijk precies op tijd. Zijn ze er wel op de afgesproken tijd? Dan moeten ze  5 minuutjes wachten, en kunnen ze zichzelf van een lekker kopje thee voorzien. Daar kan niemand bezwaar tegen hebben.

#6. Korte Inwerktijd

Ga voor producten met een korte inwerktijd, zodat jij je behandelingen zo efficiënt mogelijk kan uitvoeren. Lash Elevation is zo’n product met een superkorte inwerktijd voor het liften van wimpers. Binnen 45 minuten ben je klaar en heb je de wimpers zelfs geverfd. 

#7. Combineer behandelingen

Terwijl je ene klant "in de henna verf zit", wax je de ander. Bij de kapper komt het ook vaak genoeg voor dat er meerdere klanten tegelijk worden behandeld. Misschien is het niet ideaal, en heeft een klant liever alle aandacht. Maar jouw klanten zijn allang blij dat je nog een gaatje voor ze hebt kunnen vinden, dus zijn alle tactieken geoorloofd. Zolang je maar van te voren goed aangeeft dat je - deze keer - zo te werk gaat. Op die manier kun je een klant ook een lash- en een wenkbrauwlift tegelijk geven. Of wimperverf laten intrekken terwijl je waxt.  

#8. Kom Alleen

Zet in je bevestigingsmail dat je verwacht dat klanten alleen komen, of hooguit een volwassenen kunnen meenemen. Zeker in deze hectische periode wordt het een beetje te vol in jouw salon als er ook nog kinderen of huisdieren rondlopen.

#9. Make-uploos

Je kunt van tevoren vragen of klanten zonder oogmade-up op hun afspraak voor een lash lift, wimpers verven of eyelash extensions komen. Of leg watjes en make-up remover klaar. Zo kunnen klanten zelf hun make-up verwijderen zodra ze binnenkomen, en kun jij direct de behandeling starten als ze aan de beurt zijn. Veel klanten vinden het overigens fijn om zelf hun oogmake-up te verwijderen.