BROW LAMINATION • Jul 26, 2021

De 10 Meest Gestelde Vragen Over Brow Lamination

Mrs.Highbrow Brow Lamination

Het is een van de populairste behandelingen van dit moment. Dus niet zo gek dat we hier bij Mrs.Highbrow dagelijks vragen over krijgen. Hoelang blijft een brow lift nu echt zitten? Hoe vaak mag je de behandeling uitvoeren? En kan je brow laminaten combineren met Henna Brows? De 10 meest gestelde vragen en antwoorden. 

Door Anouk Bruel

1. Kun je Brow Lamination met henna combineren?

Al wordt het wel vaak gedaan, wij raden het niet echt aan om Brow Lamination en Henna Brows met elkaar te combineren. En niet alleen omdat de wenkbrauwen dan erg veel te verduren krijgen, maar ook omdat het niet het allermooiste effect geeft. Bij henna brows wil je de wenkbrauwen immers zo strak mogelijk hebben. Zou je dan ook nog eens brow lamination toepassen, waarbij de haartjes fluffy rechtop worden gezet, dan wordt het veel te heftig. Anderzijds wil je bij brow lamination juist de focus op de haartjes leggen. Ga je dan ook de huid meeverven - het idee van henna brows - dan zie je minder van de haartjes en gaat het effect van brow lamination verloren. Wil je de haartjes zelf toch wat donkerder hebben, kies dan voor een regular wenkbrauwverf of Mrs.Highbrow Hybrid Dye in één van de lichtste kleuren. 

Mrs.Highbrow Brow Lift Lamination

 

2. Na welke stap verf je de wenkbrauwen? 

Omdat je bij Brow Lamination de nadruk legt op de haartjes, kan het mooi zijn deze een tintje donkerder te verven. Dit doe je na stap 2 van de Mrs.Highbrow Brow Lamination behandeling. Dus nadat je de Setting Cream hebt verwijderd, en uitsluitend met normale wenkbrauwverf. Let op: doordat de haartjes zijn behandeld met de lotions, zijn ze ontvankelijker voor de verf en hoef je deze maar heel kort te laten zitten. Hooguit 5 minuten is voldoende. Als je de brows verft met Mrs.Highbrow Hybrid Dye, kies dan voor één van de lichtste kleuren. 

Mrs.Highbrow Brow Lift lamination

 

3. Hoelang blijven laminated brows zitten?

Het brushed up effect van Brow Lamination houdt zo’n 4 tot 6 weken. Geef jouw klanten wel mee dat dit niet vanzelf gaat. Om wekenlang te genieten van het gelifte effect moeten de wenkbrauwen elke ochtend in de gewenste richting worden gekamd. Geef je klant een spoolie mee waarmee ze dit kan doen. 

Mrs.Highbrow Brow Lift Lamination

 

4. De wenkbrauwhaartjes vallen binnen een dag alweer naar beneden. Hoe kan dat?

Brow Lamination geeft helaas geen garantie op wekenlang perfect omhoog gelifte wenkbrauwen. Nu is één dag wel erg snel. Het zou kunnen dat jouw klant per ongeluk haar gezicht heeft gewassen met water, heeft gezweet of dat ze op haar wenkbrauwen heeft geslapen. Met als resultaat dat de gelifte wenkbrauwhaartjes nu zijn uitgezakt. Dat betekent niet dat de producten van de behandeling helemaal geen effect meer hebben. Raad haar aan om de brows opnieuw omhoog te borstelen met een wenkbrauwborsteltje. Eventueel met Brow Fix of wenkbrauwgel. De wenkbrauwen genieten nog steeds van de ingrediënten van Brow Lamination. Je moet ze nu alleen een handje helpen. Het kan natuurlijk ook zijn dat de behandeling niet goed was uitgevoerd (dat je de lotions te kort had laten zitten), dat deze klant zeer stugge wenkbrauwen heeft of dat de haartjes te kort zijn en vooral naar beneden wijzen. 

 

5. Mag je Brow Lamination uitvoeren wanneer een klant zwanger is?

Bij zwangerschap en/of borstvoeding wordt een Brow Lamination behandeling in verband met contra-indicaties afgeraden. Zo kan het zijn dat de behandeling minder goed pakt vanwege veranderende hormonen. Maar het kan ook dat de huid in deze situaties niet goed reageert op de behandeling. Vraag haar vooral om over een aantal weken of maanden terug te komen om haar te laten stralen!

Mrs.Highbrow Brow Lift lamination

 

6. Hoe verwijder je de adhesive van de huid?

Met de adhesive plak je de haren als het ware tegen de huid aan. Zorg dat je niet te veel gebruikt, één streek per wenkbrauw is voldoende. Resten verwijder je bij de laatste stap met een vochtig wattenstaafje. Heb je te maken met wat dunnere haren of haartjes die al redelijk omhoog staan? Dan kun je adhesive ook achterwege laten. Je leest in deze blog hoe dat werkt. 

 

7. Voor welk type wenkbrauwhaar is Brow Lamination niet geschikt?

Brow Lamination is niet geschikt voor extreem dunne wenkbrauwen en heel korte wenkbrauwhaartjes. Natuurlijk ligt de keuze bij de klant. Maar jij bent er als professional niet voor niets om advies te geven. En dat wordt vaak gewaardeerd ook. Je wilt voorkomen dat jouw klant behoorlijk wat geld betaalt voor een teleurstellend resultaat. Overigens is de behandeling ook een no-go bij een geïrriteerde huid, zoals acne, eczeem of een zonverbrande huid rondom de wenkbrauwen. 

Mrs.Highbrow Brow Lift Lamination

 

8. Hoe vaak mag je de Brow Lamination behandeling herhalen?

Je mag de behandeling om de 6 tot 8 weken herhalen. Als je dit vaker zou doen, is de kans groot dat de wenkbrauwen van je klant er niet langer browmazing uitzien. Ze zullen beschadigen, net als de huid rondom de wenkbrauwen. 

 

9. Hoe verzorg je gelamineerde wenkbrauwen na de behandeling?

Adviseer je klanten om zijn of haar wenkbrauwen de beste verzorging te geven na een Brow Lamination behandeling. Bijvoorbeeld met Mrs.Highbrow Keratin Complex. Keratin Complex is een luxe behandeling die de wimpers en wenkbrauwen voedt en beschermt, en is dus een prima product om te verkopen in jouw salon. Reseller worden van Keratin Complex? Mail naar sales@mrshigbrow.com en vraag naar de inkoopprijzen.

Mrs.Highbrow Brow Lamination

 

10. Kunnen klanten direct na een brow lift make-up dragen?

Adviseer om de wenkbrauwen de eerste 24 uur met rust te laten. Geen brow make-up, bruiningsproducten en vocht. Breng zelf dus ook geen wenkbrauwmake-up aan na de behandeling en laat de producten van de Brow Lamination behandeling hun werk doen. Na deze 24 uur is ze vrij om haar wenkbrauwen aan te zetten met make-up. En kan ze haar wenkbrauwen ’s avonds met een gerust hart weer schoonmaken met make-up remover. 

 

TIP: 

In plaats van een spoolie kun je een tandenragertje gebruiken. Dit fijne borsteltje zorgt ervoor dat je de haartjes nog preciezer in de juiste richting kunt kammen. Maar ook handig voor het verwijderen van de lotions. Verkrijgbaar bij de drogist. 

 

Mrs.Highbrow Brow Lamination

  

Voordelige Brow Lamination Master Kit

Met de Mrs.Highbrow Brow Lamination Master Kit creëer je de mooiste brushed-up brows. De kit bevat de volgende producten, voor 15-20 behandeling. 

  • Brow Lamination Adhesive, 10 ml
  • Step 1 Lifting Lotion, 5 ml
  • Step 2 Setting Lotion, 5 ml
  • Step 3 Nourishing Gel, 5 ml
  • 2x Lifting Tool
  • 50x Applicator
  • 50x Spoolies
  • Uitgebreide manual

Online Cursus Brow Lamination 

Wil jij Brow Lamination gaan aanbieden? Of met de producten van Mrs.Highbrow gaan werken? Met de online cursus Brow Lamination leer je alles over Mrs.Highbrow Brow Lamination. De cursus is inclusief producten en certificaat.

Mrs.Highbrow Brow Lamination Master Kit