BROW LAMINATION • Oct 28, 2019

1, 2, 3... Catwalk Brows

MrsHighbrow-brushed-up-brow-lamination

 Het kan je niet zijn ontgaan: de brushed-up brow trend. Populair onder modellen, make-up artists en brow pro's. Wij bij Mrs.Highbrow zijn ook fan. Maar als het gaat om Brow Lamination, waarbij de haartjes blijvend (nou ja, voor een week of 4-6) omhoog worden gezet, zijn we wel gezond kritisch. De voor- en nadelen.


- Door Anouk Bruel / Foto: @nikki_makeup

 

Iedere brow professional zal het herkennen. Van die eigenwijze brows waarbij de haartjes in verschillende richtingen groeien en blijven verspringen. Wenkbrauwgel kan veel goedmaken, maar soms is er zwaarder geschud nodig. Voor deze dwarse brows is er nu de nieuwste techniek Brow Lamination. De behandeling om wenkbrauwen in de juiste richting te laten wijzen en ze die geweldige brushed-up look te geven. Bonus: door de haartjes te liften, lijken de wenkbrauwen meteen veel voller. Hallo catwalk brows!

 

MrsHighbrow-brushed-up-brow
 Foto: @nikki_makeup

Hot & happening

Dat dit een hot trend is, moge duidelijk zijn. Instagram staat er vol mee. En de bold brow pics van makeup artists als @nikki_makeup worden dagelijks honderden keren gerepost. Na de strakke Insta brow zijn we duidelijk toe aan iets nieuws. Als wenkbrauwspecialist een welkome aanvulling op het menu. Toch is het belangrijk om niet klakkeloos achter deze trend aan te hollen, vindt Mrs.Highbrow's Ska. In de brow branche draait het niet alleen om magische vingers en het volgen van trends, maar voornamelijk om wat jij als specialist mooi vindt en wat bij jou maar vooral bij een klant past. "Nog meer dan henna brows is dit een trend waar lang niet elke wenkbrauw voor geschikt is. Alleen brows met redelijk lange wenkbrauwhaartjes komen hiervoor in aanmerking. En er mogen niet te veel kale plekken in de brow zitten.

 

Mrshighbrow-brushed-up-brow

Foto: @shir.levyy

Een perfect gezicht

Maar er is nog een 'maar' aan deze trend. Je moet er wel het verdomd goede gezicht voor hebben. "Ik wil niemand beledigen", zegt Ska. "Maar sommige vrouwen hebben veel meer baat bij een strakke, niet te brede wenkbrauw. En dan spreek ik ook voor mezelf, haha. Soms wil je rust en evenwicht in een gezicht brengen. Bijvoorbeeld bij vrouwen met veel rimpels, een onrustige huid, een erg asymmetrisch gezicht, een wat grover gezicht. Een brushed up brow kan het geheel juist rommelig en onverzorgd maken. Aan jou als specialist de schone taak om een brow van tevoren aan een kritische blik te onderwerpen. En ook duidelijk te zijn tegen een klant als het niet voor haar geschikt is. Beter de teleurstelling van een behandeling die niet doorgaat, dan de teleurstelling van een brow en look die er niet echt mooier op is geworden."

 

MrsHighbrow-brow-lamination-brushed-up
Foto: @houseofbeautykh


Hoe werkt Brow Lamination?

Een Brow Lamination Set bestaat uit lijm en drie verschillende lotions. Eerst is een dunne laag lijm nodig om de haren in de gewenste richting te duwen met een lifting tool. En dan zijn er drie lotions die worden toegepast. De eerste twee hebben een vertrektijd van 4 tot 8 minuten, afhankelijk van de dikte en de dichtheid van de haren. En het merk dat je gebruikt. Je kunt de lotions na het aanbrengen bedekken met plastic folie om het proces te versnellen. Tot slot is er een voedende lotion die niet verwijderd hoeft te worden. Zie hier het resultaat van @houseofbeautykh uit de UK. Goed om te weten: na het liften hebben de wenkbrauwen een nieuwe fluffy vorm, maar de haren moeten nog elke ochtend worden geborsteld voor het perfecte brushed-up effect. Wees hier duidelijk over voordat je begint.

De voor- en nadelen van Brow Lifting

Voordelen

- Mooie volle wenkbrauwen met een strakke vorm tot wel 4 weken
- De natuurlijke wenkbrauw wordt gelift
- Het corrigeert stugge brows
- Het is perfect te combineren met shapen en verven met regular verf
- Het maakt jou tot een allround brow stylist

Nadelen

- De behandeling neemt redelijk wat tijd in beslag
- Het is niet voor iedereen weggelegd, en geeft niet bij iedereen een spectaculair resultaat: je moet redelijk wat lange haartjes hebben
- Je werkt met permanente vloeistof en kunt dus niet snel aanpassingen doen
- Het is niet te combineren met Brow Henna

Wanneer géén Brow Lifting

Wanneer iemand er het gezicht niet voor heeft, is het dus beter om geen lamination toe te passen. Maar er zijn meer gevallen waarbij het verstandig is om géén Brow Lamination behandeling uit te voeren. Laat het dan ook echt achterwege om klachten te voorkomen en jouw klanten zo goed mogelijk te bedienen.

- Bij zeer dun bezaaide brows, of korte wenkbrauwhaartjes
- De eerste week na een henna behandeling
- Bij eerdere allergische reacties op wimperliftproducten
- Bij een geïrriteerde huid; acne/eczeem of zonverbrand op de huid rond de wenkbrauwen
- Bij zwangerschap en/of borstvoeding
- Bij recente pmu-behandelingen en/of chemische peelingen
- Als de haartjes al redelijk in de goede richting staan; dan kan een gel of Brow Soap soms al volstaan.

MrsHighbrow-henna-brow-lamination

Hoe zeg je nee?

Als je het ons vraagt is Brow Lamination een perfecte aanvulling op de menukaart van je salon. Maar wat doe je dan als iemand deze behandeling heeft geboekt en je haar niet geschikt vindt? Haal dan al je andere trucen uit de kast. Je kunt de brows mooi in model shapen en voorstellen om ze te verven. Benut je toch nog de ingeplande tijd. En maak ze eventueel af met transparante wenkbrauwgel, waarbij je de haartjes wat omhoog kamt. Heeft je klant toch de brushed up brows, maar is het niet zo permanent.

Volg een training

Brow Lamination is echt een behandeling voor gevorderden. Dus wil je hiermee beginnen, volg dan een cursus. Bijvoorbeeld onze online training Brow Lamination. Prijs: €135, inclusief starter kit t.w.v. €105 en certificaat.