How to • Apr 03, 2020

9 Tips om je tijd nuttig te besteden

Mrshighbrow-Blogpost

 

Je salon is dicht, maar bij de pakken gaan neerzitten? Natuurlijk niet! Besteed je tijd goed door jezelf te verbeteren, kritisch naar je bedrijf te kijken en je salon nóg beter te maken. 9 Tips om je hierbij te helpen.

 

1. Wat staat er op het menu?

Tijd om na te denken over wat je écht wil, wat jou gelukkig maakt. Ga eens kritisch door de menukaart van je salon. Zitten er behandelingen bij die je misschien niet zo leuk vindt om uit te voeren? En – ook belangrijk – levert alles wel genoeg op? Kijk hoeveel tijd elke behandeling exclusief btw opbrengt per uur, min de inkoopprijs van de producten die je ervoor gebruikt. Misschien kom je wel tot de conclusie dat je bepaalde behandelingen schrapt of duurder maakt. Jouw vaste klanten zullen echt begrijpen dat jij zakelijk moet zijn, zeker na deze zware periode. Ze zijn allang blij dat hun harige vriendjes eindelijk weer getemd kunnen worden, en daar hebben ze vast een paar euro extra voor over.

 

2. Pictures perfect

Een telefoon helemaal vol foto's van jouw werk. Poets de beste op. Dat betekent niet dat ze onherkenbaar gaat retoucheren, want het moet wel een realistisch beeld geven van wat jij doet. Maar met een app als Facetune kun je de huid egaler maken en vlekjes wegpoetsen waardoor de brows nog mooier uitkomen.

Ook zijn er handige apps waarin je de voor en na foto's kunt zetten. Op Instagram doen before & after foto's het beter dan alleen resultaat. Met de app Framemagic zet je ze boven of naast elkaar. Zorg wel dat beide foto's dezelfde kleurtoon hebben, dus bewerk ze vooraf totdat de tint overeenkomt.

Durf ook foto's te deleaten. Een opgeruimde telefoon biedt weer plek voor nieuw, nóg mooier werk.

 

mrshighbrow-fotografie

3. Hoe gaat het?

Stuur je vaste klanten een mailtje, of een kaartje. Ze vinden het ongetwijfeld super om iets van je te horen. En houd ze verder op de hoogte over wanneer je weer open gaat – hoewel dat op dit moment allemaal nog niet zeker is. Voel je overigens niet schuldig als je straks niet iedereen op korte termijn kunt helpen. Jij hebt ook niet om Corona gevraagd. Dus wees daar niet te gespannen in. Waarschijnlijk zul je strak wel een of meerdere dagen per week extra open gaan, of langere dagen maken. Je moet immers de financiële schade van de afgelopen tijd inhalen. Kijk alvast hoe je dit gaat inpassen in je agenda.

 

4. Instagram in boekvorm

Het is leuk om boekjes te laten drukken van jouw werk voor op de tafel in jouw salon. Bij de Hema kun je al vanaf €7 een vierkant miniboekje laten printen. Leuk om op die manier al jouw werk te laten zien. Ook origineel: selecteer een serie foto's die jij mooi vindt, als een soort Instagram wall in boekvorm.

 

5. De grote schoonmaak

Tijd om met de bezem door je salon te gaan. Reinig je kwasten en check je producten. Wat is over de datum? Wat gebruik je niet meer? En schaf aan wat je mist. Wist je dat Mrs.Highbrow op dit moment een geselecteerd aantal producen met korting tot wel 75% verkoopt? Zodat jij extra voordelig jouw assortiment kunt aanvullen. Check hier alle Promotion Deals.

 

mrshighbrow-brushes

 

6. Let the music play

Maak Spotify lijsten voor in je salon. Bedenk dat de muziek die je draait voor iedereen fijn moet zijn, dus kies voor redelijk rustige en niet te uitgesproken muziek. Het moet dienen als achtergrondmuziek en niet gaan overheersen. Sommige klanten houden nu eenmaal meer van stilte dan andere. Je kunt hierbij denken aan lekker rustige nummers voor in de ochtend, relaxte muziek voor tijdens ontspannen behandelingen, tot iets meer uptempo aan het einde van de dag. Of zoek die van Mrs.Highbrow op. Wij hebben diverse lijsten voor onze salon gemaakt, waar jij en jouw klanten uiteraard ook naar kunnen luisteren. Wat ons betreft echt heerlijke salonmuziek.

 

7. Met de bezem door je abonnementen

Kijk eens kritisch naar alle verzekeringen en abonnementen die je hebt afgesloten. Denk aan je energieleverancier, inboedelverzekering, internet. Is alles nog wel nodig? Kan het ergens goedkoper? Via verschillende vergelijkingssites kun je kijken of je misschien niet te veel betaalt. En alle apps die je misschien ooit hebt aangeschaft maar niet eens meer weet dat je ze hebt? Check wat je niet meer nodig hebt, en zeg eventueel op.

 

8. Andere techniek

Misschien is dit wel de tijd om aan een techniek te beginnen die je nog niet beheerst. Of om bestaande behandelingen te verfijnen. Zoals threaden, Henna Brows, een lash lift? Neem alle tijd om YouTube filmpjes te bekijken. Of ga voor een online training. Mrs.Highbrow biedt een online training Henna Brows, Brow Lamination en Waxing & Tinting aan. Nu nog even je partner strikken om model te zijn :-)

Wist je overigens dat je threading heel eenvoudig kunt oefenen op je eigen benen? Onthaar ze of trek een (oude) spijkerbroek aan - dat werkt ook. Als je al mooie brows kunt maken met wax of pincet, en je besteedt de komende tijd aan het onder de knie krijgen van de techniek, kun je straks zo aan de slag op klanten.

 

mrshighbrow-cursus-threading

9. Durf te vragen

Tot slot willen wij bij Mrs.Highbrow niets anders dan jou steunen in deze moeilijke tijd. Je mag ons daarom alles vragen; we staan voor je klaar! Om ervoor te zorgen dat jouw vraag bij de juiste persoon terecht komt, willen je vragen om te mailen. Bellen is minder handig, omdat ook wij nu vaker thuis werken dan op kantoor. Stel je vraag ook liever niet via Instagram, omdat 'ie dan minder snel bij de juist persoon terecht komt.

 

mrshighbrow-acedemy-professional

 

Behandelingen, trainingen & Technieken

Vragen over behandelingen, technieken of producten? Of over de online training die je hebt gedaan? Vraag het Francien! Francien was jarenlang manager in de salon van Mrs.Highbrow en is nu hoofd van de academy. Stuur haar een mail via francien@mrshighbrow.com

 

mrshighbrow-webshop

Jouw bestelling

Heb je een vraag over je geplaatste order? Onze Willemijn kan je alles vertellen over de status van je bestelling. Om het zo makkelijk mogelijk te maken: stuur je ordernummer mee als je mailt naar webstore@mrshighbrow.com

 

mrshighbrow-social-media-manager

Meer weten over social media?

Wolf is onze marketing- en social media tijger. Wil je hier meer over weten? Om zo je eigen social media een boost te geven? Stuur haar een bericht via wolf@mrshighbrow.com

mrshighbrow-reseller

Reseller worden?

Dit is hét moment om meer aan te gaan bieden dan alleen behandelingen. Wij willen je hier graag bij helpen. Zo kun je reseller worden van onze geweldige wenkbrauwmake-up, zonder een hoge starter order te hoeven plaatsten. Stuur een mailtje naar sales@mrshighbrow.com

mrshighbrow-designer

Vragen over vormgeving?

Victor is designer en verantwoordelijk voor alle verpakkingen en andere ontwerpen. Heb je hier een vraag over? Stuur een berichtje via victor@mrshighbrow.com

mrshighbrow-founder

 

Ask the founder

Ska is de oprichter van Mrs.Highbrow. En misschien wil je haar ook wel iets vragen? Feel free via ska@mrshighbrow.com