BROW HENNA • May 10, 2021

De Beste Verzorgingstips

Dyotics henna Brows Aftercare advise

Het grote voordeel van Dyotics Henna Brows is dat het de haartjes verft maar ook de huid. En juist van die afdruk op de huid willen jouw klanten zo lang mogelijk genieten. Aan jou de taak om hiervoor te zorgen. Maar ook van haar of hem wordt het nodige verwacht! Wat? We geven de beste tips vóór en ná de behandeling.

1. Jij: Goed Schoonmaken

Het is belangrijk dat de huid de henna goed absorbeert, en daarom moet de huid brandschoon zijn voordat je begint, ontdaan van make-up, vet en huidschilfertjes. Verwijder eerst eventuele make-up van de wenkbrauwen met een make-up remover.  Pas daarna spray je wat Dyotics Skin Prep Lotion op een watje en maak je de wenkbrauwen nogmaals goed schoon. Skin Prep Lotion is een olievrije reiniger die de laatste restjes remover en ander vuil en vet op milde wijze verwijdert. Vervolgens ga je met een droge tissue over de wenkbrauwen om ze helemaal droog te maken. 

Dyotics Skin Prep Lotion

Er zijn browspecialisten die de huid eerst scrubben voor een hennabehandeling. Dat raden wij niet aan. Dit kost jou toch al gauw 5 minuten extra tijd, waardoor je behandeling langer duurt en jij er dus minder aan verdient. Bovendien, als je de scrub daarna niet goed verwijdert en er korreltjes scrub tussen de haartjes achterblijven, wordt het lastiger om de henna goed aan te brengen. Zeker bij klanten met nogal volle brows heb je veel water nodig om de scrub weer te verwijderen. 

Wat je wel kunt doen: vraag jouw klant zelf de wenkbrauwen te scrubben, de avond of ochtend voor de behandeling. Bijna elke vrouw heeft wel een milde gezichtscrub in huis. Je kunt dit vermelden in de herinneringsmail - of -sms die ze van jou krijgen. 

2. De Klant: De Juiste Aftercare 

Het is de bedoeling dat de brow henna zich na de behandeling goed hecht aan de huid. Hiervoor is het belangrijk dat wenkbrauwen minstens 24 uur na de behandeling droog blijven. Jouw klant kan diezelfde avond dus niet met haar hoofd onder de douche gaan staan, of het hele gezicht reinigen. Ook hot yoga is af te raden of veel sporten waarbij je veel zweet. Maar ook na die 24 uur is het oppassen geblazen. Zo is het belangrijk om zo weinig mogelijk reinigingssproducten in het wenkbrauwgebied te gebruiken, zoals make-up remover of facewash. Om die reden gaan henna brows en wenkbrauwmake-up ook niet zo goed samen. Omdat je make-up er 's avond weer moet afwassen. Raad de klant verder af om de huid van de wenkbrauwen te scrubben zolang de kleur nog op de huid zit en geen gezichtscrèmes in de wenkbrauwen te gebruiken. Vooral anti-aging cremes zijn uit den boze, met bijvoorbeeld retinol en AHA. Deze stoffen stimuleren namelijk de aanmaak van nieuwe huidcellen. Hierdoor worden de oude huidcellen, met de henna, eerder afgestoten. En tot slot: vermijd chloorbaden zolang de kleur op de huid zit, want zwembadwater laat de henna eerder vervagen.

Nazorginstructies Dyotics Brow Henna Brows

 

Brochure Met Nazorginstructies

Om jouw klant te helpen met de juist aftercare zijn er speciale folders om na de behandeling mee te geven, met daarin de verzorginstructies. Maar je leest ook wat de voordelen zijn. Je kunt de boekjes dus ook gebruiken om in de wachtkamer neer te leggen om klanten die nog nooit henna brows hebben gehad te informeren. Prijs: € 5.25 voor 25 stuks.