Focus Op Jouw Kracht

MrsHighbrow_Blogpost_FocusopjouwKracht

Weer een nieuw jaar, met ongetwijfeld veel goede voornemens. Wat zijn jouw plannen voor 2022? Onze tip: focus je vooral op waar jij van nature al goed in bent, en je kunt bergen verzetten. 

Door Desi van Dijk

Om te groeien als mens en dus ook als beautyprofessional, is het belangrijk om je te focussen op jouw kracht. Het is essentieel om de eigenschappen die je van nature minder hebt te ontwikkelen, maar key is om de nadruk te leggen op waar je écht sterk in bent. Je zal je misschien afvragen: het gaat toch om mijn bedrijf, waarom zou ik specifiek naar mijn eigenschappen kijken? Maar als (startende) ondernemer bén je jouw bedrijf.

Waar Ben Je Goed In?

Vaardigheden die je minder beheerst, zijn meestal goed te trainen. Zo kan je bijvoorbeeld een cursus Engels volgen om beter met buitenlandse klanten te communiceren, of een cursus Wordpress om jouw website zelf bij te kunnen houden. Maar focus je niet alleen op het verbeteren van je zwakke punten. Als jij écht geen aanleg hebt voor het opnemen van Tiktok video's, laat die trend dan lekker aan je voorbij gaan. En als boekhouden je alleen maar stress veroorzaakt, schakel daar dan hulp voor in. Zo houd je tijd en energie over voor zaken waar je wel echt goed in bent. Uitdagingen zijn goed, maar bewaak de grens voor jezelf.

"Stop met vergelijken, denk positief en wees lief voor jezelf"

Als je jezelf verder ontwikkelt op de gebieden waar je goed in bent, zul je ook merken dat je hier veel positieve energie voor terug krijgt. En daar groei je van als ondernemer. Negativiteit en onzekerheid zullen jouw groei alleen maar in de weg staan. Zelfvertrouwen is gelukkig te trainen. Net als lopen, fietsen en beter worden in je vak. Stop met vergelijken, denk positief, geef je grenzen aan en accepteer jezelf. Wees daarnaast ook lief voor jezelf. Dus: kraak jezelf niet af als je eens een mindere dag had, of als een behandeling niet ging zoals je wilde. Maar prijs jezelf om wat wél goed ging. 

Zij focussen ook op hun kracht

Hoe focussen onze ambassadeurs en cursisten zich op hun krachten? Welke beslissingen hebben ze gemaakt als het gaat om het aanbieden van behandelingen en op welke kernkwaliteiten hebben ze zich gefocust?

Mrs.Highbrow_blog_Focusopjouwkracht

 

Denise ten Bosch is 3 jaar geleden gestart met haar eigen salon: Browtique Amsterdam. Denise heeft eerst diverse cursussen gevolgd bij Mrs.Highbrow om zoveel mogelijk kennis op te doen. Vervolgens is ze zich echt gaan focussen op brows en lashes. Hier ligt haar passie en haalt ze veel energie uit. "Ik probeer me iedere dag wel opnieuw te verdiepen in de nieuwe trends en stijlen. En als het nodig is mijzelf te verbeteren met een specifieke cursus. Maar mijn focus en kracht blijft bij wenkbrauwen en wimpers." 

 

MrsHighbrow_BlogPost_FocusopJouwKracht

Amour Beauty by Linda in het Brabantse Helmond blinkt uit in powder brows, henna brows, brow lamination en lash lift. “Om de beste te zijn in ons vak dagen we onszelf uit op het hoogste niveau.” Bij Amour Beauty by Linda zijn ze van mening dat je vooral moet doen waar je goed in bent. “Dat betekent keuzes maken en alleen behandelingen aanbieden waar je 100 procent achterstaat. Oftewel; we focussen op onze kracht, zodat we onze klanten te allen tijde kunnen bieden wat zij verdienen.”

Gratis Cursus

Wil je meer de focus verleggen naar jouw krachten en meer zelfvertrouwen krijgen? Schrijf je dan nu in voor onze gratis 5-weekse e-mailcursus Meer Zelfvertrouwen Als Beauty Boss.