Henna Brows: Kleur Bekennen

MrsHighbrow dyotics kleur kiezen henna brows

Het wordt ons vaak gevraagd: wanneer kies je welke kleur wenkbrauwhenna? En hoe pakken de tinten uit op de huid? Helaas is hier geen eenduidig antwoord op te geven. Het resultaat heeft namelijk te maken met verschillende factoren:


1. Hoeveel wenkbrauwhaartjes heeft iemand?

Het concept van brow henna is dat je wenkbrauwhaartjes verft, maar ook (nee, juíst!) de huid eronder. Ideaal als iemand dun bezaaide brows heeft of kale plekjes. Met brow henna vul je dat mooi op. Toch moet er wel enigszins wat haar zitten, om de henna mooi te laten pakken. Op een kale huid zal niet meer dan een lichte waas verschijnen, die ook nog eens snel vervaagt. Heeft iemand juist zeer volle brows van zichzelf? Dan kan het geheel best heftig worden. Omdat je al die haren én de huid eronder verft. Dus hoe donker een kleur uitpakt heeft heel erg te maken met de volheid van de natuurlijke brow.

 

2. De structuur van de haren

Een poreuze wenkbrauwhaar neemt meer verf op dan een fijne haar. Zo kunnen blonde wenkbrauwen zeer donker uitvallen, zelfs met de lichtste kleur verf. Hoe herken je zo'n wenkbrauw? De haren zijn vaak zeer licht, zonder veel pigment, en dik van structuur. Niet zelden gaan dit soort haren samen met een vette huid. Met dit soort brows is het oppassen geblazen. Laat de henna zo'n 5 minuten intrekken en check het resultaat door de voorzijde te verwijderen. Het kan zijn dat de haartjes al zeer donker zijn gekleurd, maar dat de henna nog niet goed heeft gepakt op de huid. Toch maar alles eraf halen in zo'n geval, want jouw klant wil natuurlijk geen zwarte wenkbrauwen.

3. Huidtype

Het is belangrijk om niet alleen naar de haartjes van een klant te kijken, maar ook naar de huidskleur. Bij een lichte huid pak je geen zwart, ook al wil iemand donkere brows. Op een donkere huid heeft het weer geen zin om voor blond te gaan. Daarnaast let je op huidtype. Op een droge huid pakt henna goed, en zal het resultaat dus intensiever zijn dan wanneer een afdruk minimaal is. Dat is het geval bij een vette huid. Op een vette huid pakt brow henna niet goed, en is het zelfs af te raden - om teleurgestelde blikken te voorkomen.

MrsHighbrow_blogpost


Koele ondertoon

Een huid die een koele ondertoon heeft bevat minder pigment. De huid heeft dan meestal een roze teint, is gevoeliger en wordt sneller rood. Meestal gaat deze huid samen met blauwe ogen. Maar ook donkere huiden kunnen een koele ondertoon hebben. Bij een huid met een koele ondertoon staan assige tinten het mooist. Maar als het op brow henna (of permanente make-up) aankomt, kan een koele tint henna snel grauw worden.

Mrshighbrow-Blogpost


Warme ondertoon

Bij een warme ondertoon zit er van nature redelijk veel pigment in de huid. Een huid met een warme ondertoon is lichtgetint tot donker, en mensen met zo'n huid hebben vaak groene of bruine ogen. Bij deze huiden kan een hennatint snel te warm worden.

Hoe donker een kleur henna uitpakt heeft erg te maken met de volheid van de natuurlijke brow. Bij kalere wenkbrauwen wordt het resultaat altijd lichter. Welke kleur je ook pakt.

MrsHighbrow-blogpost-Dyotics-henna-brow

In de mix

Dyotics Brow Henna is er van blond tot bijna zwart. Wat zijn de eigenschappen van deze kleuren? En wat zijn fijne kleurcocktails?

Honey: redelijk warme blondtint, voor dames (en heren natuurlijk) met lichte wenkbrauwen en een lichte huid. Op een huid met een warme ondertoon wordt de tint meer honingachtig dan op een koele huid. Mix Honey met Taupe voor een mooie, iets donkerder blondtint. Maar er zijn ook brow stylisten die er donkere kleuren iets lichter en warmer mee maken. Zo is Ash Brown & Honey de favoriete mix van Chelise van The Secret Brow Club. Ook mooi: Honey en Natural Brown. Voor een warmbruine, middelbruin kleur.

Taupe: een fijne blond-bruine tint, voor blonde tot donkerblonde wenkbrauwen op de lichte tot medium huid. Let op: Taupe kan nog wel eens verschillen, het blijft tenslotte een natuurproduct. In een van onze laatste batches was Taupe wat warmer dan anders. Gebruik het dan voor de dames die van warmbruine brows houden. Of voeg een punt Ash Brown toe om de kleur koeler te maken.

Natural Brown: een natuurlijk bruin effect, voor wenkbrauwen op de lichte tot medium huid. Natural Brown is de meest populaire en gangbare kleur, en staat eigenlijk iedereen. Deze kleur is zo perfect dat mixen eigenlijk niet nodig is. Wil je de kleur toch iets intenser en koeler? Natural Brown mixt perfect met Ash Brown.

Ash Brown: een donkere tint met een assig en koel effect, voor de getinte tot donkere huid. Toch te licht? Doe er een punt Raven bij. Of maak 'm iets lichter met Natural Brown.

Raven: een extra donkere tint, speciaal voor wenkbrauwen op een donkere huid. Je kunt Raven iets afzwakken met elke kleur. Ja, zelfs met Honey. Maar met een mespunt lichter zal het effect minimaal zijn, omdat Raven overheerst. Doe eerder 50/50 als je Raven echt wat lichter wilt.


En wat zijn uw wensen?

Er zijn dus nogal wat zaken om rekening mee te houden voor het kiezen van de juiste kleur henna. Heeft een klant volle brows of niet? Wat is de structuur van de haren? En hoe is haar huidskleur? Maar het allerbelangrijkst is misschien wel haar wens. Komt ze voor het eerst en wil ze niet te donker? Of is ze een diehard henna fan en gaat ze voor donker? Voordat je begint, vraag je dus altijd heel goed wat ze wil, zodat daar in ieder geval geen misverstand over kan bestaan.

Mix & match

Welke kleuren kun je nu met elkaar mengen? Alles eigenlijk! Onze ambassadeurs wereldwijd mixen er op los.

MrsHighbrow-Dyotics-Henna-Brows-Honey
Prachtige henna brows door @browsby_ashleigh. Gebruikte kleur: Honey.
MrsHighbrow-Dyotics-Henna-Brow-Taupe
Dyotics Taupe, by @mrshighbrow
MrsHighbrow-Dyotics-Henna-Brow-Honey-taupe
Een mooie mix van Dyōtics Honey en Taupe by @thisiscyrille.
MrsHighbrow-Dyotics-Natural-Brown-Henna-Brow


Dyotics Natural Brown, by @mrshighbrowMrsHighbrow-Dyotics-Natural-Brown-Ash-Brown-Henna-Brows

@browhouse17 gebruikte een mix van Natural Brown en Ash Brown.

 

MrsHighbrow-Dyotics-Henna-Brow-Natural-Brown-Ash-Brown

Dyōtics Natural Brown en Ash Brown gemixt door @mrshighrow

 

MrsHighbrow-Dyotics-Natural-Brown-Ash-Brown

Voor deze beauties gebruikte Shermain van @browdiversity een mix van Dyōtics Natural Brown en Ash Brown.MrsHighbrow-Dyotics-Henna-Brows-Ash-Brown

Dyotics Brow Henna Ash Brown, by @mrshighbrow

 

MrsHighbrow-Henna-Brow-Ash-Brown-Honey

Ash Brown en een tipje Honey. By @thescretbrowclub

 


MrsHighbrow-Dyotics-Henna-Brow-Honey

 

 

Uit de praktijk

Wens: Niet te donker, natuurlijk
Natuurlijke brows: 
Blond
Huid:
 Droog
Structuur van de haren:
 Dun.
Kleur: 
Honey
Inwerktijd:
 Na 5 minuten verwijderden wij de aanzet. Als je hier ziet dat het snel pakt, na 5-10 minuten de rest al verwijderen. Door de droge huid, absorbeert de henna snel en laat het een goede afdruk achter op de huid.

 

MrsHighbrow-Dyotics-Henna-Brows-Natural-Brown-Ash-brown

 

Uit de praktijk

Wens: een strakke, aanwezige brow.
Natuurlijke brows:
 zwart.
Huid:
 gecombineerd tot vet.
Ondertoon huid:
 geel.
Structuur haren:
 dun.
Kleur Henna
: Naturel Brown & Ash Brown
Inwerktijd:
 Na 5-6 minuten verwijderden wij de aanzet, voor het ombre effect. En zo konden we zien hoe de kleur ontwikkelt op de huid. Doordat haar haren al donker zijn, willen we juist dat de afdruk goed pakt, dus mag het langer inwerken. Je hoeft bij haar ook niet bang te zijn dat het te donker wordt, vanwege de normale tot vette huid en al donkere haar.