Henna Brows: Welke Kleur Voor Wie?

Mrs.Highbrow Dyotics Henna Brows Welke kleur voor wie
Mrs.Highbrow Brow Henna is er in zes prachtige kleuren, van blond tot bijna zwart. Maar wanneer kies je welke kleur henna? En hoe pakken de tinten uit op de huid? Met de volgende tips kies jij altijd voor de juist kleur. 

1. Ken De Kleuren 

Dyotics Brow Henna by Mrs.Highbrow is er in zes verschillende kleuren: Honey, Taupe, Hazelnut, Natural Brown, Ash Brown en Raven. Welke kleur is geschikt voor wie?

  

Honey: redelijk warme blondtint, voor dames (en heren natuurlijk) met lichte wenkbrauwen en een lichte huid. Op een huid met een warme ondertoon wordt de tint meer honingachtig dan op een koele huid. Mix Honey met Taupe voor een mooie, iets donkerder blondtint. Maar er zijn ook brow stylisten die er donkere kleuren iets lichter en warmer mee maken. 

Taupe: een fijne donkerblonde/lichtbruine tint, voor blonde tot donkerblonde wenkbrauwen op de lichte tot medium huid. Perfect om zo te gebruiken. Of meng Taupe met een tipje Ash Brown, om 'm nog iets donkerder en koeler te maken. 

Hazelnut: dit is de enige kleur van Dyotics met een warme ondertoon. Deze kleur is dus ideaal voor mensen met een rood haar, een warme ondertoon of met groene ogen. Ook perfect om de andere kleuren iets warmer mee te maken. 

Natural Brown: een natuurlijk bruin effect, voor wenkbrauwen op de lichte tot medium huid. Natural Brown is de meest populaire en gangbare kleur, en staat eigenlijk iedereen. Deze kleur is zo perfect dat mixen eigenlijk niet nodig is. Wil je de kleur toch iets intenser en koeler? Natural Brown mixt perfect met Ash Brown.

Ash Brown: een donkere tint met een assig en koel effect, voor de getinte tot donkere huid. Toch te licht? Doe er een punt Raven bij. Of maak 'm iets lichter met Natural Brown.

Raven: een extra donkere tint, speciaal voor wenkbrauwen op een donkere huid. Je kunt Raven iets afzwakken met elke kleur. Ja, zelfs met Honey. Maar met een mespunt lichter zal het effect minimaal zijn, omdat Raven overheerst. Doe eerder 50/50 als je Raven echt wat lichter wil maken.

 

 

Mrs.Highbrow Dyotics Brow Henna brows Color chart

2. Hoeveel Wenkbrauwhaartjes Heeft Iemand?

Je kijkt niet alleen naar de natuurlijke kleur van de wenkbrauwen als je de kleur Brow Henna gaat bepalen. Want het idee achter brow henna is dat je wenkbrauwhaartjes verft, maar ook (nee, juíst!) naar de huid eronder. Ideaal als iemand dun bezaaide wenkbrauwen heeft of kale plekjes. Met brow henna vul je dat mooi op. Toch moet er wel enigszins wat haar zitten, om de henna mooi te laten pakken. Op een kale huid zal niet meer dan een lichte waas verschijnen, die ook nog eens snel vervaagt. Heeft iemand juist zeer volle wenkbrauwen van zichzelf? Dan kan het geheel best heftig worden. Omdat je al die haren én de huid eronder verft. Dus hoe donker een kleur uitpakt heeft heel erg te maken met de volheid van de natuurlijke brow.

 

3. De Structuur Van De Haren

Een poreuze wenkbrauwhaar neemt meer verf op dan een fijne haar. Zo kunnen blonde wenkbrauwen zeer donker uitvallen, zelfs met de lichtste kleur wenkbrauwhenna: Honey. Hoe herken je zo'n wenkbrauw? De haren zijn vaak zeer licht, zonder veel pigment, en dik van structuur. Niet zelden gaan dit soort wenkbrauwharen samen met een vette huid. Met dit soort brows is het oppassen geblazen. Laat de brow henna zo'n 5 minuten intrekken en check het resultaat door de voorzijde te verwijderen. Het kan zijn dat de haartjes al zeer donker zijn gekleurd, maar dat de henna nog niet goed heeft gepakt op de huid. Toch maar alles eraf halen in zo'n geval, want jouw klant wil natuurlijk geen zwarte henna brows.

4. Huidtype Van Jouw Klant

Voordat je een behandeling Henna Brows toepast, is het belangrijk om niet alleen naar de haartjes van een klant te kijken, maar ook naar de huidskleur. Bij een lichte huid pak je geen zwart, ook al wil iemand donkere brows. Op een donkere huid heeft het weer geen zin om voor blonde henna te gaan. Daarnaast let je op huidtype. Op een droge huid pakt brow henna goed, en zal het resultaat dus intensiever zijn dan wanneer een afdruk minimaal is. Dat is het geval bij een vette huid. Op een vette huid pakt brow henna niet goed, en is het zelfs af te raden - om teleurgestelde blikken te voorkomen.

Koele Ondertoon

Een huid die een koele ondertoon heeft bevat minder pigment. De huid heeft dan meestal een roze teint, is gevoeliger en wordt sneller rood. Meestal gaat deze huid samen met blauwe ogen. Maar ook donkere huiden kunnen een koele ondertoon hebben. Bij een huid met een koele ondertoon staan assige tinten brow henna het mooiste, zoals Taupe en Ash Brown. Maar als het op brow henna (of permanente make-up) aankomt, kan een koele tint henna snel grauw worden.

Warme Ondertoon

Bij een warme ondertoon zit er van nature redelijk veel pigment in de huid. Een huid met een warme ondertoon is licht getint tot donker, en mensen met zo'n huid hebben vaak groene of bruine ogen. Bij deze mensen staat vaak de kleur Hazelnut erg mooi. Dit is de enigste kleur van Dyotics met een warme ondertoon. 

5. Volle Of Kalere Wenkbrauwen?

Hoe donker een kleur henna uitpakt heeft erg te maken met de volheid van de natuurlijke wenkbrauw. Bij kalere wenkbrauwen wordt het resultaat van jouw Henna Brows altijd lichter. Welke kleur jij als browstylist ook pakt.

MrsHighbrow dyotics kleur kiezen henna brows

Henna Brows. Wat Zijn Jouw Wensen?

Er zijn dus nogal wat zaken waar je als wenkbrauwspecialist rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste kleur brow henna. Heeft een klant volle brows of niet? Wat is de structuur van de haren? En hoe is haar huidskleur? Maar het allerbelangrijkst is misschien wel haar wens. Komt ze voor het eerst in jouw salon en wil ze niet te donkere henna brows? Of is ze een diehard henna fan en gaat ze voor donker? Voordat je begint, vraag je dus altijd heel goed wat ze wil, zodat daar in ieder geval geen misverstand over kan bestaan.

Brow Henna: Mix & Match

Welke kleuren Dyotics wenkbrauwhenna kun je nu met elkaar mengen voor de mooiste henna brows? Alles eigenlijk! Onze ambassadeurs wereldwijd mixen er op los.

Honey 

MrsHighbrow-Dyotics-Henna-Brows-Honey

Taupe

MrsHighbrow-Dyotics-Henna-Brow-Taupe

Honey & Taupe

MrsHighbrow-Dyotics-Henna-Brow-Honey-taupe

Natural Brown

MrsHighbrow-Dyotics-Natural-Brown-Henna-Brow

 

  

Natural Brown & Ash Brown 

MrsHighbrow-Dyotics-Natural-Brown-Ash-Brown-Henna-Brows

@browhouse17 

 

 

Natural Brown & Ash Brown

MrsHighbrow-Dyotics-Henna-Brow-Natural-Brown-Ash-Brown

 

 

Ash Brown & Raven

MrsHighbrow-Dyotics-Natural-Brown-Ash-Brown

@browdiversity 

 


Ash Brown

MrsHighbrow-Dyotics-Henna-Brows-Ash-Brown

   

TIP: Voordelige Online Cursus 

Wil je nog meer leren over de Brow Henna kleuren, en natuurlijk nog veel meer? Bestel de Online Cursus Henna Brows voor maar € 59 inclusief digitaal certificaat en online coaching. Je kunt daarnaast ook voordelig de Henna Brow Master Kit erbij bestellen!