Henna Brows: Kleur Bekennen

MrsHighbrow dyotics kleur kiezen henna brows

Het wordt ons bij Mrs.Highbrow vaak gevraagd: wanneer kies je welke kleur Dyotics Brow Henna? En hoe pakken de tinten uit op de huid? Helaas is hier geen eenduidig antwoord op te geven. Het resultaat van jouw Henna Brows heeft namelijk te maken met verschillende factoren:


1. Hoeveel Wenkbrauwhaartjes Heeft Iemand?

Het idee achter brow henna is dat je wenkbrauwhaartjes verft, maar ook (nee, juíst!) de huid eronder. Ideaal als iemand dun bezaaide wenkbrauwen heeft of kale plekjes. Met brow henna vul je dat mooi op. Toch moet er wel enigszins wat haar zitten, om de henna mooi te laten pakken. Op een kale huid zal niet meer dan een lichte waas verschijnen, die ook nog eens snel vervaagt. Heeft iemand juist zeer volle wenkbrauwen van zichzelf? Dan kan het geheel best heftig worden. Omdat je al die haren én de huid eronder verft. Dus hoe donker een kleur uitpakt heeft heel erg te maken met de volheid van de natuurlijke brow.

 

2. De Structuur Van De Haren

Een poreuze wenkbrauwhaar neemt meer verf op dan een fijne haar. Zo kunnen blonde wenkbrauwen zeer donker uitvallen, zelfs met de lichtste kleur wenkbrauwhenna: Honey. Hoe herken je zo'n wenkbrauw? De haren zijn vaak zeer licht, zonder veel pigment, en dik van structuur. Niet zelden gaan dit soort wenkbrauwharen samen met een vette huid. Met dit soort brows is het oppassen geblazen. Laat de brow henna zo'n 5 minuten intrekken en check het resultaat door de voorzijde te verwijderen. Het kan zijn dat de haartjes al zeer donker zijn gekleurd, maar dat de henna nog niet goed heeft gepakt op de huid. Toch maar alles eraf halen in zo'n geval, want jouw klant wil natuurlijk geen zwarte henna brows.

3. Huidtype Van Jouw Klant

Voordat je een behandeling Henna Brows toepast, is het belangrijk om niet alleen naar de haartjes van een klant te kijken, maar ook naar de huidskleur. Bij een lichte huid pak je geen zwart, ook al wil iemand donkere brows. Op een donkere huid heeft het weer geen zin om voor blonde henna te gaan. Daarnaast let je op huidtype. Op een droge huid pakt brow henna goed, en zal het resultaat dus intensiever zijn dan wanneer een afdruk minimaal is. Dat is het geval bij een vette huid. Op een vette huid pakt brow henna niet goed, en is het zelfs af te raden - om teleurgestelde blikken te voorkomen.

Koele Ondertoon

Een huid die een koele ondertoon heeft bevat minder pigment. De huid heeft dan meestal een roze teint, is gevoeliger en wordt sneller rood. Meestal gaat deze huid samen met blauwe ogen. Maar ook donkere huiden kunnen een koele ondertoon hebben. Bij een huid met een koele ondertoon staan assige tinten brow henna het mooiste, zoals Taupe en Ash Brown. Maar als het op brow henna (of permanente make-up) aankomt, kan een koele tint henna snel grauw worden.

Warme Ondertoon

Bij een warme ondertoon zit er van nature redelijk veel pigment in de huid. Een huid met een warme ondertoon is licht getint tot donker, en mensen met zo'n huid hebben vaak groene of bruine ogen. Bij deze mensen staat vaak de kleur Hazelnut erg mooi. Dit is de enigste kleur van Dyotics met een warme ondertoon. 

4. Volle Of Kalere Wenkbrauwen?

Hoe donker een kleur henna uitpakt heeft erg te maken met de volheid van de natuurlijke wenkbrauw. Bij kalere wenkbrauwen wordt het resultaat van jouw Henna Brows altijd lichter. Welke kleur jij als browstylist ook pakt.
Mrs.Highbrow Dyotics Brow Henna

Henna Brows In De Mix

Dyotics Brow Henna is er van blond tot bijna zwart. Wat zijn de eigenschappen van deze kleuren? En wat zijn fijne kleurcocktails?

Honey: redelijk warme blondtint, voor dames (en heren natuurlijk) met lichte wenkbrauwen en een lichte huid. Op een huid met een warme ondertoon wordt de tint meer honingachtig dan op een koele huid. Mix Honey met Taupe voor een mooie, iets donkerder blondtint. Maar er zijn ook brow stylisten die er donkere kleuren iets lichter en warmer mee maken. Zo is Ash Brown & Honey de favoriete mix voor henna brows van Chelise van The Secret Brow Club. Ook mooi: Honey en Natural Brown. Voor een warmbruine, middelbruin kleur.

Taupe: een fijne blond-bruine tint, voor blonde tot donkerblonde wenkbrauwen op de lichte tot medium huid. Let op: Taupe kan nog wel eens verschillen, het blijft tenslotte een natuurproduct. In een van onze laatste batches was Taupe wat warmer dan anders. Gebruik het dan voor de dames die van warmbruine brows houden. Of voeg een punt Ash Brown toe om de kleur van de henna brows koeler te maken.

Hazelnut: dit is de enigste kleur van Dyotics met een warme ondertoon. Deze kleur is dus ideaal voor mensen met een warme ondertoon of met groene ogen. 

Natural Brown: een natuurlijk bruin effect, voor wenkbrauwen op de lichte tot medium huid. Natural Brown is de meest populaire en gangbare kleur, en staat eigenlijk iedereen. Deze kleur is zo perfect dat mixen eigenlijk niet nodig is. Wil je de kleur toch iets intenser en koeler? Natural Brown mixt perfect met Ash Brown.

Ash Brown: een donkere tint met een assig en koel effect, voor de getinte tot donkere huid. Toch te licht? Doe er een punt Raven bij. Of maak 'm iets lichter met Natural Brown.

Raven: een extra donkere tint, speciaal voor wenkbrauwen op een donkere huid. Je kunt Raven iets afzwakken met elke kleur. Ja, zelfs met Honey. Maar met een mespunt lichter zal het effect minimaal zijn, omdat Raven overheerst. Doe eerder 50/50 als je Raven echt wat lichter wilt.


Henna Brows. Wat Zijn Jouw Wensen?

Er zijn dus nogal wat zaken waar je als wenkbrauwspecialist rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste kleur brow henna. Heeft een klant volle brows of niet? Wat is de structuur van de haren? En hoe is haar huidskleur? Maar het allerbelangrijkst is misschien wel haar wens. Komt ze voor het eerst in jouw salon en wil ze niet te donkere henna brows? Of is ze een diehard henna fan en gaat ze voor donker? Voordat je begint, vraag je dus altijd heel goed wat ze wil, zodat daar in ieder geval geen misverstand over kan bestaan.

Brow Henna: Mix & Match

Welke kleuren Dyotics wenkbrauwhenna kun je nu met elkaar mengen voor de mooiste henna brows? Alles eigenlijk! Onze ambassadeurs wereldwijd mixen er op los.

MrsHighbrow-Dyotics-Henna-Brows-Honey
Prachtige henna brows door @browsby_ashleigh. 
Gebruikte kleur: 
Honey.
MrsHighbrow-Dyotics-Henna-Brow-Taupe
Dyotics Taupe, by @mrshighbrow
MrsHighbrow-Dyotics-Henna-Brow-Honey-taupe
Een mooie mix van Dyōtics Honey en Taupe by @thisiscyrille.
MrsHighbrow-Dyotics-Natural-Brown-Henna-Brow

Dyotics Natural Brown, by @mrshighbrow

 

MrsHighbrow-Dyotics-Natural-Brown-Ash-Brown-Henna-Brows

@browhouse17 gebruikte een mix van Natural Brown en Ash Brown.

 

MrsHighbrow-Dyotics-Henna-Brow-Natural-Brown-Ash-Brown

Dyōtics Natural Brown en Ash Brown gemixt door @mrshighrow

 

MrsHighbrow-Dyotics-Natural-Brown-Ash-Brown

Voor deze beauties gebruikte Shermain van @browdiversity 
een mix van Dyōtics
 Natural Brown en Ash Brown.MrsHighbrow-Dyotics-Henna-Brows-Ash-Brown

Dyotics Brow Henna Ash Brown, by @mrshighbrow

 

MrsHighbrow-Dyotics-Henna-Brow-Honey

 

Henna Brows Uit De Praktijk

Wens: Niet te donker, natuurlijk
Natuurlijke brows: 
Blond
Huid:
 Droog
Structuur van de haren:
 Dun.
Kleur: 
Dyotics Honey
Inwerktijd:
 Na 5 minuten verwijderden wij de aanzet. Als je hier ziet dat het snel pakt, na 5-10 minuten de rest al verwijderen. Door de droge huid, absorbeert de henna snel en laat het een goede afdruk achter op de huid.

 

MrsHighbrow-Dyotics-Henna-Brows-Natural-Brown-Ash-brown

Henna Brows Uit De Praktijk

Wens: een strakke, aanwezige wenkbrauw.
Natuurlijke brows:
 zwart.
Huid:
 gecombineerd tot vet.
Ondertoon huid:
 geel.
Structuur haren:
 dun.
Kleur Henna
: Dyotics Naturel Brown & Ash Brown
Inwerktijd:
 Na 5-6 minuten verwijderden wij de aanzet, voor het ombre effect. En zo konden we zien hoe de kleur ontwikkelt op de huid. Doordat haar haren al donker zijn, willen we juist dat de afdruk goed pakt, dus mag het langer inwerken. Je hoeft bij haar ook niet bang te zijn dat het te donker wordt, vanwege de normale tot vette huid en al donkere haar.

 

Voordelige Dyotics Starter Kit

Benieuwd naar Dyotics Brow Henna? In de starter kit vind je alles wat je nodig hebt voor het creëren van de mooiste brows. Zes mooie tinten Brow Henna, Skin Prep Lotion, Tint Remover, White Mapping Thread en een Henna Brush. Prijs Dyotics Starter Kit: €179. Of bestel de Online Cursus Henna Brows voor maar € 199, inclusief Starter Kit, handgeschreven certificaat en online coaching.