LASH LIFT • Feb 06, 2023

Hoe Gebruik je Lifting Balm? Tips Van De Expert

Mrs.Highbrow Lash Lift

Lifting Balm is een echte must-have. Maar we krijgen hier ook best veel vragen over. Francien Vermeer, voormaling Head of Training bij Mrs.Highbrow en nu eigenaar van First Expression, is groot fan en verklapt haar ultieme tips. Zoals: gebruik Lifting Balm én Adhesive voor de mooiste Lash Lift. 


Door Desi van Dijk

Lifting Balm Én Adhesive

Mrs.Highbrow Lifting Balm , ook wel Glue Balm genoemd, is de nieuwste ontwikkeling op Lash Lift gebied. Deze balm heeft een unieke formule die niet volledig droogt. Hierdoor kun je nog eenvoudig aanpassingen doen. Bij makkelijke wat dunnere wimpers is het een perfect alternatief voor Adhesive. Maar het is vooral fijn om Lifting Balm en Adhesive samen te gebruiken. En het pluspunt aan de Lifting Balm is, is dat de balm verrijkt is met vitamines en oliën.


Francien Vermeer, van First Expression, gebruikt voor een wimperlift vaak Lifting Balm én Adhesive, en gaat als volgt te werk:


 1. Bevestig de wimpers op de shields met de Lash Elevation Brush of een Lifting Tool.
   
 2. Met een applicator breng je de Lifting Balm aan op de wimpers.

 3. Nu werk je in secties. Met de Lash Elevation Brush werk je namelijk in halve centimeters. Je zorgt dat alle haartjes goed strak en haartje naast haartje op de shields zijn bevestigd.

Francien: "Daarna breng ik op de uiteinden van de wimpers - de laatste 2 mm - een beetje Adhesive aan. Zo blijven de wimpers nog beter bevestigd en vallen ze niet terug."

"Bij Stap 2 is het belangrijk dat je deze lotion iets breder aanbrengt dan Stap 1"

Mrs.Highbrow Lifting Glue Balm

Als de wimpers perfect aan de shields zijn bevestigd, breng je Lash Elevation Lifting Cream Stap 1 aan. Laat de cream ontwikkelen. Francien: “Stap 1 verwijder ik met een droog wattenstaafje. De wimpers blijven door middel van de Lifting Balm en Adhesive gewoon goed op de shield bevestigd als je een aantal dingen in acht neemt." Namelijk:


 • Je kiest de juiste maat shield.

 • Je brengt voldoende Lifting Balm aan.

 • Bij stugge, lange wimpers breng je ook nog eens Adhesive op 2 mm van de uiteinden van de wimpers aan.

Nadat stap 1 goed is verwijderd, breng je Lash Elevation Setting Cream Step 2 aan. “Bij stap 2 is het belangrijk dat je deze lotion iets breder aanbrengt dan stap 1. Zo heb je in ieder geval alles goed bedekt wat bij stap 1 eventueel in het haartje is uitgelopen,” aldus Francien.


“Na stap 2 kun je ervoor kiezen om de wimpers te verven. Na het verven - of als je er niet voor kiest om de wimpers te verven - kun je Keratin Complex aanbrengen. Hierna gebruik ik ook altijd nog Lash Elevation Conditioning Oil Step 3." Zowel Keratin Complex als stap 3 hoef je niet te verwijderen.

Mrs.Highbrow Lash Lift
Een lash lift by ​​Francien Vermeer, First Expression

5 Ultieme Lifting Balm Tips

Nog even dé tips van Francien op een rijtje.

 1. Het is belangrijk dat je niet te zuinig bent met Lifting Balm.

 2. Werk in secties van 0,5 cm.

 3. Gebruik een Lifting Tool of de Lash Elevation Brush om de wimpers te scheiden

 4. Als de lashes perfect op de shields zijn geplakt, breng dan een extra laagje Lifting Balm aan en laat dit goed drogen. Zo blijven de wimpers perfect op de shield zitten.

 5. Gebruik Adhesive op de uiteinden van de wimpers om de wimpers extra goed te bevestigen op de shields. Laat dit drogen. Deze stap is belangrijk omdat de Adhesive er echt voor zorgt dat de uiteinden goed vastzitten en de wimpers zo de gehele behandeling goed blijven zitten.

Als lashes erg kort zijn of juist lang en stug, dan werkt vaak alleen Adhesive beter. Dit komt omdat Adhesive net iets sterker is dan Lifting Balm.


Mrs.Highbrow Lifting Balm € 22,50.

Mrs.Highbrow Lash Lift Glue Balm

Lash Elevation Brush: De Voordelen

We spraken er al eerder over: de Lash Elevation Brush. Maar wat is er zo bijzonder aan deze kwast, speciaal ontworpen voor de Lash Lift? 


 • De brush is gemaakt van zachte haartjes die heel dicht op elkaar zitten. Op deze manier is het fijn en snel werken en heb je de wimpers in no time één voor één bevestigd.

 • Deze brush is zo effectief omdat het elke wimper van elkaar kan scheiden en gemakkelijk aan de shield vast kan plakken.

 • Het is een zachter alternatief voor bijvoorbeeld een plastic tool.

 • Na elke behandeling kun je de brush schoonmaken met water of met een speciale reiniger voor je kwasten.

 •  Met de Lash Elevation Brush kun je honderden behandelingen uitvoeren, dus per behandeling kost het bijna niets.

Een behandeling met de Lash Elevation Brush gaat niet anders dan met de klassieke Lash Lift tool.

 1. Leg de shield op het ooglid strak tegen de wimperlijn aan.
 2. Met de Lash Elevation Brush bevestig je vervolgens alle wimpers op de shield. 

Lash Elevation Brush € 21,95.

Lash Elevation Brush Mrs.Highbrow

Naast de juiste Adhesive, Balm en brush benadrukt Francien dat het ook erg belangrijk is om de juiste shields in de juiste maat te gebruiken. 


Francien: “Er zijn verschillende soorten shields op de markt voor verschillende soorten wimpers. Mrs.Highbrow Lash Lift Shields Soft & Easy zijn hybrid. Dit betekent dat ze geschikt zijn voor alle soorten ogen en wimpers. Zo zorg je voor een perfect krul en bovendien blijven de wimpers beter op de shield geplakt als je Lifting Balm en/of Adhesive gebruikt."


Mrs.Highbrow Lash Lift shields soft easy
Lash Lift Shields Soft & Easy.​​

Keratin Complex Tijdens Een Lash Lift

Keratin Complex is een extra stap die je aan kunt bieden tijdens de Lash Lift behandeling. Het voedt de haartjes (zowel de wimpers als de wenkbrauwhaartjes) en maakt ze glad en glanzend. Voor de Lash Lift geldt: gebruik Keratin Complex na stap 2. En als je de wimpers verft, gebruik Keratin Complex dan na het verven. Breng aan met een spoolie en laat het inwerken. Je hoeft het niet te verwijderen. Daarna kun je nog Stap 3 Conditioning Oil aanbrengen. 

Mrs.Highbrow Lash Lift Keratin Complex

Aftercare Na Een Lash Lift Behandeling

Het is belangrijk dat jouw klant de eerste 24 uur (liefst 48 uur) erg voorzichtig is met de mooie oogopslag die jij hebt gecreëerd. Deze eerste 24 uur zijn belangrijk omdat de lotions nog steeds worden verwerkt de eerste dag. Als de klant de eerste dag niet voorzichtig is, kan de Lash Lift snel uitzakken. 


Tips om aan de klant mee te geven:


 • Vermijd douchen, stomen, sauna’s en warmte;

 • Gebruik geen make-up de eerste 24 uur op of rondom de ogen;

 • Vermijd make-up remover rondom de ogen en wees helemaal voorzichtig met producten op olie basis;

 • Wrijf niet in de ogen en wees voorzichtig met het gebied rondom de ogen;

 • Borstel de lashes de eerste 24 uur niet. Ook al zitten ze nog een beetje aan elkaar geplakt.

Het is daarnaast beter om normale mascara te gebruiken in plaats van waterproof. Waterproof mascara moet worden verwijderd met een product op oliebasis. Hierdoor kan de lash lift sneller inzakken.


Het is altijd handig om een Lash Lift Nazorg Flyer aan je klant mee te geven. Je kunt ze via onze website bestellen per 50 stuks voor maar € 4,95. Dat is dus maar 10 cent per flyer!

Mrs.Highbrow Lash Lift Nazorg Flyers