Hoe Houd Je Je Klanten Vast In De Zomer?

Hoe houd je voldoende klanten zomer mrs.highbrow

Voor veel van ons staat de zomervakantie voor de deur. Hoe houd je toch je omzet ondanks dat veel klanten op vakantie zijn? En hoe zorg je ervoor dat ze terugkomen na jouw eigen summer break? 

- Door Desi van Dijk

1. Doe-Het-Zelf-Tips

Het laatste wat je als beautyspecialist wil, is het risico lopen dat klanten tijdens jouw vakantie overstappen naar de concurrent. Het is dus zaak om ervoor te zorgen dat ze even zonder wenkbrauwspecialist kunnen. 

Hoe? Door jouw klant de juiste tools en instructies te geven om haar wenkbrauwen zelf te verzorgen tijdens jouw afwezigheid. Geef haar dus een spiegel en leer haar hoe ze met producten zoals de Powder Brow Pencil of Micro Liner haar wenkbrauwen het best kan opvullen. Deze kun je mooi presenteren in de Mrs.Highbrow Counter Make-Up Display.

Als je ervoor zorgt dat jouw klant goed uitgerust is, kan ze langer zonder jou dan ze gewend is. Dit verhoogt niet alleen haar zelfvertrouwen, maar voorkomt ook dat ze in jouw afwezigheid overstapt naar een concurrent.

Word retailer van Mrs. Highbrow wenkbrauwmake-up en bied jouw klanten de tools die ze nodig hebben om er altijd verzorgd uit te zien. Heb je interesse? Stuur dan een e-mail naar sales@mrshighbrow.com, en vermeld de naam van je salon en KVK nummer. Dan krijg je van ons een make-up catalogus en prijslijst gemaild.

Mrs.Highbrow Brow Fix make-up

 

2. Plan Vervolgafspraken

Een vervolgafspraak is je garantie dat jouw klant weer terugkomt. Maar hoe sluit je een deal zonder te opdringerig te zijn? Zodra je de wenkbrauwen of wimpers van de klant onder handen hebt genomen en ze bij de balie staan om af te rekenen, is dat jouw cue om actie te ondernemen.

Stel voor om een vervolgafspraak in te plannen. Vertel de klant wanneer het ideaal is om de behandeling te herhalen. Stel, je hebt Henna Brows toegepast, dan adviseer je 5 tot 6 weken voor een herhaling. Na een shaping behandeling van de wenkbrauwen, zou je 4 tot 6 weken kunnen suggereren.

Goed adviseren betekent professionaliteit uitstralen en bovendien garandeert het die cruciale vervolgafspraak. Dit geeft je niet alleen een helder beeld van hoe je agenda er uit gaat zien, maar het werkt ook in het voordeel van de klant! Niet zo gek als je bedenkt dat tandartsen ook altijd direct vragen om een vervolgafspraak voor over een halfjaar in te plannen.

3. Promoot Echte Zomerbehandelingen

De Lash Lift is echt een ideale zomerbehandeling. Deze betaalbare en onderhoudsarme behandeling geeft de natuurlijke wimpers een lift en een krul, waardoor mascara of wimperextensions overbodig worden. Jouw klanten kunnen van hun zomervakantie genieten zonder zich zorgen te maken over hun make-up. Besteed aandacht aan de voordelen van de Lash Lift voor de zomer via jouw communicatiekanalen, zoals je nieuwsbrief en Instagram, en geef jouw bedrijfsresultaten een boost!

Dit is ook hét moment om nieuwe promoties te lanceren om bestaande klanten te behouden en nieuwe klanten aan te trekken. Wat dacht je van een combideal voor Lash Lift en Brow Lamination? Het biedt jouw klanten een onweerstaanbare kans om twee populaire behandelingen tegelijk te ervaren, wat kan leiden tot meer omzet.

4. Een Automatisch Mail 

Als het niet is gelukt om direct een vervolgafspraak in te plannen, is er gelukkig nog een effectieve optie: automatische e-mails. Maak gebruik van software die na een bepaalde periode e-mails verstuurt om het proces van het plannen van vervolgafspraken te vereenvoudigen.

Stuur bijvoorbeeld een automatische e-mail vier weken na de laatste afspraak met een beleefde uitnodiging om opnieuw een afspraak te maken. Op deze manier worden jouw klanten op een rustige manier herinnerd aan de noodzaak van een vervolgafspraak.

De e-mail bevat een directe link naar jouw website, waar de klanten eenvoudig de gewenste datum en tijd kunnen kiezen en een nieuwe afspraak kunnen maken. Deze aanpak zorgt voor professionaliteit en efficiëntie, terwijl je de band met jouw klanten versterkt en de kans op herhaalbezoeken vergroot.

online cursus hybrid dye

5. Blijf Leren 

Het begint allemaal met het verlenen van de beste service. Een positieve ervaring in jouw salon is dé reden dat klanten blijven terugkomen. Het is dus belangrijk om ze allerlei redenen te geven om dat te blijven doen.

Geweldige wenkbrauwen of lashes zijn het minimum. De extra details, zoals jouw gastvrijheid, een aangeboden kopje koffie of thee, en een gastvrije sfeer, spelen allemaal een even belangrijke rol. Deze extra's helpen jouw salon op te vallen tussen de concurrentie.

Een andere belangrijke factor is jezelf onderscheiden. Laat zien dat jij de expert bent in jouw vakgebied. Houd daarom je kennis up-to-date door het volgen van verschillende cursussen om zo de geweldige kwaliteit te leveren die je zelf ook zou willen.

Misschien heb je nu juist meer tijd om een cursus te volgen. Daarom hebben we een speciale aanbieding voor jou! Als je nu alle 6 kleuren van de nieuwe Hybrid Dye bestelt, krijg je de cursus helemaal gratis - inclusief digitaal certificaat! Het is een fantastische kans om je expertise te vergroten en het vertrouwen van je klanten te winnen. 

Check alle Cursussen HIER.