Hoe Houd Je Je Klanten Vast In De Zomer?

Hoe houd je voldoende klanten zomer mrs.highbrow

Voor veel van ons staat de zomervakantie binnenkort voor de deur. Hoe houd je toch je omzet ondanks dat veel klanten op vakantie zijn? En hoe zorg je ervoor dat ze terugkomen na jouw eigen summer break? 

- Door Desi van Dijk

1. Plan Je Eigen Vakantie Goed

Misschien ben je door kinderen of je partner gebonden aan de zomervakantie als het gaat om met vakantie gaan. Als je met een team werkt is het makkelijker om klanten van elkaar op te vangen. Maar werk je voor jezelf, dan vereist dit een goede planning.

Je maakt het voor jezelf makkelijker door ruim van te voren te bepalen wanneer je vrij bent of op vakantie gaat. Hierdoor kun je spelen met de tijd van je klanten wanneer je een vervolgafspraak maakt. Laat je een klant normaal gesproken na 5 weken terugkomen? Geef dan nu de keuze dat ze na bijvoorbeeld 4 weken kan terugkomen of na 7 weken. Als je dit duidelijk en op tijd communiceert naar jouw klanten zullen ze dit vaak geen probleem vinden. 

2. Doe-Het-Zelf-Tips

Geef jouw klant tools en handvatten hoe ze haar wenkbrauwen kan verzorgen in de tijd dat jij weg bent. Geef haar een spiegeltje in de hand en laat zien hoe ze het best haar brows kan opvullen, met bijvoorbeeld de Powder Brow Pencil of Micro Liner, die je mooi presenteert in de Mrs. Highbrow Counter Make-Up Display Als je ervoor zorg dat jouw klant de juiste tools heeft, kan ze langer zonder jou dan ze gewend is, en voorkom je dat ze naar een concurrent gaan tijdens jouw afwezigheid. 

Wil je retailer worden van Mrs.Highbrow wenkbrauwmake-up? Stuur een mail naar sales@mrshighbrow.com en vraag naar de voorwaarden.

Als je ervoor zorg dat jouw klant de juiste tools heeft, voorkom je dat ze naar een concurrent gaan tijdens jouw vakantie.
 

3. Promoot Echte Zomerbehandelingen

Het is belangrijk om op de behoeften van jouw klanten in te spelen. Dit kun je doen door middel van je social mediakanalen of via jouw nieuwsbrief. Net voor de zomer kun je het gemak van een Lash Lift tijdens de zomervakantie benadrukken.

Maar na de zomervakantie kun je wellicht weer beter inspelen op een impressive after summer look. Ook kun je leuke acties hieraan koppelen om mensen te triggeren. Zoals een een Lash Lift en een Brow Lamination als combi deal. En eens dat ze deze geweldige behandelingen bij jou hebben ervaren, willen ze nooit meer anders. 

4. Plan Vervolgafspraken

Een vervolgafspraak geeft de garantie dat jouw klant terugkomt. Maar hoe kom je niet te opdringerig over? Zodra je de brows of de lashes van de klant hebt gedaan en ze komen afrekenen bij jouw aan de desk, is het moment om een vervolgafspraak in te plannen. Adviseer de klant wanneer het het beste is om een behandeling te herhalen. Bij Henna Brows adviseer je bijvoorbeeld 5 tot 6 weken en na een shaping behandeling van de brows kun je 4 tot 6 weken aanraden.

Door goed te adviseren, kom je professioneel over en heb je meteen een vervolgafspraak te pakken. Handig om te weten hoe jouw agenda er de komende tijd uit gaat zien, maar ook voor jouw klant! Niet zo gek als je bedenkt dat tandartsen ook altijd direct vragen om een vervolgafspraak voor over een halfjaar in te plannen.

5. Een Automatisch Mail 

Mocht het je niet gelukt zijn om direct een vervolgafspraak te maken, dan kun je ook gebruik maken van software die automatisch emails stuurt. Je kunt bijvoorbeeld een automatische mail vier weken na de afspraak versturen om opnieuw een afspraak te maken. Jouw klanten zullen dan een mailtje in hun mailbox ontvangen waardoor ze direct worden doorverwezen naar jouw site en een afspraak kunnen maken. 

6. De Beste Service 

Last but not least! Eigenlijk begint het allemaal met het verlenen van de beste service. Een goede ervaring in jouw salon zorgt ervoor dat klanten terugkomen. Het beste is om jouw klanten hier dan ook meerdere redenen voor te geven. De mooiste wenkbrauwen of lashes zijn dan een must. Maar ook jouw gastvrijheid, het aanbieden van een kopje koffie of thee en een gezellige sfeer is belangrijk om op te vallen tussen al jouw concurrenten. En de belangrijkste factor is natuurlijk om jezelf te onderscheiden. Je moet laten zien dat jíj de expert bent in jouw vakgebied. Zorg er daarom voor dat je kennis up-to-date is door het volgen van verschillende cursussen en dat je de kwaliteit kunt leveren die je zelf ook zou willen.

Via Mrs.Highbrow kun je de volgende online cursussen volgen: