Meer Omzet Krijg Je Zo!

Mrs.Highbrow Meer Omzet Op Een Dag

De inflatie is bij iedereen merkbaar en daarom is het belangrijk om jouw behandelingen niet te goedkoop aan te bieden. Maar je kunt ook meer omzet maken door je tijd beter in te delen én producten te verkopen. Mrs.Highbrow geeft 7 tips vanuit de praktijk voor een winstgevender bedrijf. 


- Door Desi van Dijk 

1. Prijzen Onder De Loep

Alle kosten gaan ieder jaar omhoog. Daarom kunnen de prijzen in jouw salon niet achterblijven en moeten deze ook regelmatig worden aangepast om dezelfde of meer omzet te maken. 


Het voelt misschien lastig om jouw prijzen aan te passen, maar toch zullen je klanten het begrijpen. Hun eigen energierekening en kosten voor boodschappen gaan immers ook met sprongen omhoog. Jouw omzet kan daardoor niet achterblijven. 


Denk aan een prijsverhoging van 5 tot 10% per service, afhankelijk van de behandeling. Licht je klanten wel tijdig in, zodat de prijsverhoging geen onaangename verrassing zal zijn.


Heb jij dit jaar nog geen prijsverhoging doorgevoerd? Na de zomervakantie is een uitstekend moment om je prijzen aan te passen, en dat kun je nu alvast aankondigen. 

2. Een Halt Aan No-Shows

No shows zijn killer nummer 1 als het om gederfde inkomsten gaat. Super frusterend als je tijd voor iemand reserveert, andere klanten teleurstelt en er een gat in je agenda valt. 


Om no-shows te voorkomen en meer omzet op een dag te genereren, is het belangrijk dat je een goede policy hanteert. Wees duidelijk wat de consequenties zijn door middel van een helder annuleringsbeleid, en daarin mag je best een beetje streng zijn.


  • Zet in de bevestiging én herinnering wat jouw policy is wat betreft annuleren of verzetten. 

     
  • Stuur 48 tot 24 uur van tevoren een herinnering en geef de klant daarmee een dag de tijd om de afspraak kosteloos te verzetten of te annuleren. 

     
  • Zegt de klant binnen 24 uur voor de afspraak af? Dan kun je 50% tot 100% van de behandeling in rekening brengen. 

Als je dit duidelijk communiceert in de bevestiging én reminder, dan zul je merken dat klanten hier later ook niet over vallen en je veel minder no shows zult hebben. 

Wil je een voorbeeld van een duidelijke e-mail? Lees dan deze blog post, met nog meer tips over hoe je no shows kunt voorkomen.


Verder kun je met een aanbetaling werken of het hele bedrag vooraf laten betalen. Als jij naar de bioscoop of festival gaat, betaal je toch ook vooraf? Dus zo gek is dat helemaal niet. 

Als jij naar de bioscoop of een festival gaat, betaal je ook vooraf. Dus zo gek is een aanbetaling niet.

Mrs.Highbrow Brow Fix

Mrs.Highbrow Brow Fix zorgt voor fluffy brushed-up brows. Een soortgelijk effect dat je met Brow Lamination krijgt. Daarom een perfect product om aan klanten te verkopen die net een brow lamination hebben gehad. Meer weten over reseller worden? Mail naar sales@mrshighbrow.com 

3. Een Georganiseerde Werkplek

Met een opgeruimde werkplek hoef je minder te zoeken naar spullen en kun je dus sneller je behandelingen uitvoeren. Een display met al je producten op de tafel naast je behandelstoel is een goede optie om opgeruimd en clean te werken. 


Mrs.Highbrow verkoopt niet alleen een Make-up Display, maar ook een Brow Lamination Display en Lash Lift Display. Niet alleen handig, maar ook een echte eye-catcher! Zo zien jouw klanten direct dat je netjes werkt én dat je deze behandelingen uitvoert. 


De displays zijn handgemaakt in Nederland en kosten €69. Bestel je ze direct met inhoud, dan krijg je hier een hoge korting op. Tel uit je winst!

4. Bijverkoop Met Make-Up

We weten allemaal dat het hebben van een salon hard werken is. Zelfs als je vier behandelstoelen hebt en deze altijd gevuld zijn, zit je op een gegeven moment aan de max als je niet meer stoelen kunt plaatsen. Hoe fijn is het dan als je je dagelijkse omzet kunt verhogen door bijverkoop. Zodat een klant niet alleen een behandeling bij je afneemt, maar ook nog een product. Een easy manier om jouw omzet te verhogen.


Bied wel producten aan die aansluiten bij de behandelingen die je geeft. Zo zullen sieraden of andere accessoires het vaak minder goed doen in een beautysalon. Klanten komen voor een bepaalde behandeling, en over het algemeen zijn ze echt alleen geïnteresseerd in producten die het effect van de behandeling verlengen. Omdat jij je richt op bijvoorbeeld Henna Brows, Lash Lifts of Brow Lamination, zullen make-up producten die bij deze behandelingen aansluiten vaak goed verkopen, zodat jij meer omzet kunt maken.

Mrs.Highbrow_CounterDisplay_MakeUp

Wil jij ook meer omzet op een dag? Bestel dan nu voor maar €299 de make-up display inclusief 2 make-up sets (in totaal 30 producten). Zo kun je morgen nog starten als reselller! 

Verkoop alleen producten die aansluiten bij de behandelingen die je geeft, zoals huidverzorging of make-up.

4. Koop Slim In Voor Meer Omzet

Het is goed om te kijken hoe je meer op een dag kunt verdienen, maar ook hoe je kunt besparen. Van je energierekening tot de koffie die je serveert, zorg dat je op de kosten let. 


  • Zet je verwarming niet te hoog. Niet dat je klanten kou hoeven te lijden, maar het hoeft ook niet temperatuur sauna te zijn. Heeft iemand het toch koud? Zorg dan voor een lekker dekentje. 

  • Probeer wat groter in te kopen. Bij Mrs.Highbrow krijg je gratis verzending bij bestellingen vanaf €250 ex btw. Door dus in één keer wat meer te bestellen, bespaar je op de verzendkosten. 

  • Voor watjes, tissues, wattenstaafjes en koffie hoef je niet naar een groothandel. Het Kruidvat heeft prima prijzen.

  • Master Kits lijken misschien duur(der), maar er zit veel korting op, dus uiteindelijk betaal je veel minder per product en houd je dus meer over aan een behandeling.

  • Ben je al reseller van Mrs.Highbrow make-up? Als je 9 items/kleuren bestelt, krijg je een gratis tester. Op die manier kun je alle make-up die je inkoopt doorverkopen, en "verspil" je geen items aan testers.

  • Ga voor sustainable producten. De Silicone Tool is één keer een wat grotere investering, maar je doet er wel ontzettend lang mee, zodat je niet steeds wegwerp applicators hoeft te kopen.

6. Duidelijk Communiceren

Het klinkt misschien logisch, maar wees duidelijk in je communicatie. Want door vooraf goed en duidelijk uit te spreken wat je gaat doen of hoeveel iets kost, voorkom je gedoe achteraf. Anders ben je alleen maar bezig met klanten tevreden te stellen en probleempjes op te lossen, wat veel tijd kan kosten. 


Met een duidelijke en overzichtelijke prijslijst ben je in ieder geval in dat opzicht safe. Maar vooral belangrijk is om tijdens de behandeling goed te communiceren. Als je ziet dat een klant redelijk stugge wimpers heeft en ze wil per se een Brow Lamination, wees dan duidelijk dat het resultaat enigszins anders kan zijn dan zij in eerste instantie hoopt. Geef dit daarom voor en tijdens de behandeling goed aan. 

7. Tijdbesparende Producten

Om sneller te werken heb je efficiënte producten nodig. Bij het ontwikkelen van nieuwe producten is dit bij Mrs.Highbrow een van onze prioriteiten. Een product dat jou helpt om tijd te besparen tijdens jouw behandelingen is de Lash Elevation Brush. Dit is de nieuwste mush-have voor de perfecte Lash Lift. 


De Lash Elevation Brush heeft fijne, dichte borstelharen die zacht zijn voor de wimpers, maar toch super effectief bij het scheiden en hechten van elke wimper op de lifting shield. Hierdoor werk je sneller en heb jij meer omzet. Bonus: je krijgt er ook nog eens de mooiste resultaten mee.


Hier lees je meer over deze nieuwste tool! 

Mrs.Highbrow Lash Elevation Brush