Meer Omzet Op Een Dag Maak Je Zo

Mrs.Highbrow Meer Omzet Op Een Dag

De inflatie is bij iedereen merkbaar en daarom is het belangrijk om de prijzen van jouw behandelingen onder de loep te nemen. Maar ook nu de drukke feestmaanden voor de deur staan, kun je wellicht meer uit jouw onderneming halen. Hoe maak je meer omzet op een dag? Mrs.Highbrow geeft 7 tips vanuit de praktijk. 


- Door Desi van Dijk 

1. Prijzen Onder De Loep

Alle kosten gaan ieder jaar omhoog. Daarom kunnen de prijzen in jouw salon niet achterblijven en moeten ook deze worden aangepast om dezelfde (of meer) omzet te maken. 


Het voelt misschien lastig om jouw prijzen aan te passen, maar toch zullen je klanten het begrijpen. Hun eigen energierekening en kosten voor boodschappen gaan immers ook met sprongen omhoog. 


Denk aan een prijsverhoging van 5 tot 10% per service, afhankelijk van de behandeling. Licht je klanten wel tijdig in, zodat de prijsverhoging geen onaangename verrassing zal zijn. Een nieuw jaar is trouwens een uitstekend moment om je prijzen aan te passen, en dat kun je nu alvast aankondigen. 

Een nieuw jaar is hét moment om je prijzen aan te passen. Denk aan een verhoging van 5 tot 10%

2. Combineer Behandelingen Voor Meer Omzet

Om meer omzet op een dag te maken, is het slim om behandelingen te combineren. Zo kun je tijdens een Brow Lamination een Lash Lift doen. En tijdens een Henna Brow behandeling heb je genoeg tijd om de wimpers te verven. Op deze manier combineer je 2 treatments in de tijd van 1. 


Bied de behandelingen aan als leuke combi-deal, om het zo nog aantrekkelijker te maken om beide behandelingen samen te boeken. Bedenk wel goed hoeveel tijd je in totaal aan de behandelingen kwijt bent. Want als je de deal te goedkoop maakt, levert het je uiteindelijk nog niets extra's op. 

Mrs.Highbrow Brow lamination Master Kit

P.S. Onze Brow Lamination Master Kit is vernieuwd! Nu in een nog luxueuzere box.

3. Een Halt Aan No Shows

Naast laatkomers heb je als beautyspecialist te maken met klanten die helemaal niet komen opdagen. Super frustrerend als je tijd voor iemand reserveert, andere klanten teleurstelt en er een gat in je agenda valt. Maar ook omdat je omzet misloopt. 


Om no-shows te voorkomen is het belangrijk dat je een goede policy hanteert. Wees duidelijk wat de consequenties zijn door middel van een helder annuleringsbeleid. 


Zet al in de bevestiging wat jouw policy is wat betreft annuleren of verzetten. Maar ook in de herinnering. Stuur bijvoorbeeld 48 uur van tevoren een herinnering en geef de klant daarmee een dag de tijd om de afspraak kosteloos te verzetten of te annuleren. 


Zegt de klant binnen 24 uur voor de afspraak af? Dan kun je 50% van de behandeling of de hele behandeling in rekening brengen. Als je dit duidelijk communiceert in de bevestiging én reminder, dan zul je merken dat klanten hier later ook niet over vallen en je veel minder no shows zult hebben.


Wil je een voorbeeld van een duidelijke e-mail? Lees dan deze blog post en leer ook hoe je no shows kunt voorkomen!

4. Een Opgeruimde Werkplek

Met een opgeruimde werkplek hoef je minder te zoeken en kun je dus sneller je behandelingen uitvoeren. Daarnaast ziet het er natuurlijk ook strakker uit voor jouw klant. Zorg ook dat je al je producten binnen handbereik hebt. Een display met al je producten op de tafel naast je behandelstoel is een goede optie om opgeruimd en clean te werken. 


Bij Mrs.Highbrow hebben we een luxe make-up display om al jouw make-up overzichtelijk en mooi uit te stallen. Niet alleen handig, maar ook een echte eye-catcher!

Mrs.Highbrow_CounterDisplay_MakeUp

Mrs.Highbrow's Lash en Brow Lift producten hebben kortere inwerktijden, zodat jij behandelingen snel kunt uitvoeren. Want tijd = geld.

5. Tijdbesparende Producten

Om sneller te werken heb je efficiënte producten nodig. Bij het ontwikkelen van nieuwe producten is dit bij Mrs.Highbrow een van onze prioriteiten. Een product dat jou helpt om tijd te besparen tijdens jouw behandelingen is de Lash Elevation Brush. Dit is de nieuwste mush-have voor de perfecte Lash Lift. 


De Lash Elevation Brush heeft fijne, dichte borstelharen die zacht zijn voor de wimpers, maar toch super effectief bij het scheiden en hechten van elke wimper op de lifting shield. Hierdoor werk je sneller, en krijg je de mooiste resultaten. 


Hier lees je meer over deze nieuwste tool! 

Mrs.Highbrow Lash Elevation Brush

Daarnaast zijn onze Lash Lift en Brow Lamination producten ook zo geoptimaliseerd - met kortere inwerktijden - dat jij supersnel je behandelingen kunt uitvoeren. Want zoals we al vaker hebben benoemd: tijd is geld.

6. Duidelijk Communiceren

Het klinkt misschien logisch, maar wees duidelijk in je communicatie. Want door vooraf goed en duidelijk uit te spreken wat je gaat doen of hoeveel iets kost, voorkom je gedoe achteraf. Anders ben je alleen maar bezig met klanten tevreden te stellen en probleempjes op te lossen, wat veel tijd kan kosten. 


Met een duidelijke en overzichtelijke prijslijst ben je in ieder geval in dat opzicht safe. Maar vooral belangrijk is om tijdens de behandeling goed te communiceren. Als je ziet dat een klant redelijk stugge wimpers heeft en ze wil per se een Brow Lamination, wees dan duidelijk dat het resultaat enigszins anders kan zijn dan zij in eerste instantie hoopt. Geef dit daarom voor en tijdens de behandeling goed aan. 

Verkoop alleen producten die aansluiten bij de behandelingen die je geeft. Sieraden of andere accessoires doen het vaak minder goed in een beautysalon.

7. Bijverkoop Met Make-Up

We weten allemaal dat het hebben van een salon hard werken is. Zelfs als je vier behandelstoelen hebt en deze altijd gevuld zijn, zit je op een gegeven moment aan de max als je niet meer stoelen kunt plaatsen. Hoe fijn is het dan als je je dagelijkse omzet kunt verhogen door bijverkoop. Zodat een klant niet alleen een behandeling bij je afneemt, maar ook nog een product. Uiteraard producten die aansluiten bij de behandelingen die je geeft. Zo zullen sieraden of andere accessoires het vaak niet zo goed doen in een beautysalon. 


Klanten komen voor een bepaalde behandeling, en over het algemeen zijn ze echt alleen geïnteresseerd in producten die het effect van de behandeling verlengen. Omdat jij je richt op bijvoorbeeld Henna Brows, Lash Lifts of Brow Lamination, zullen make-up producten die bij deze behandelingen aansluiten vaak goed verkopen. 

Mrs.Highbrow Brow Fix zorgt voor fluffy brushed-up brows. Een soortgelijk effect dat je met Brow Lamination krijgt. Daarom een perfect product om aan klanten te verkopen die net een brow lamination hebben gehad. Voor opnieuw volle brushed-up brows, als het effect van de brow lamination na een aantal weken wat is afgenomen. 

Word Reseller En Verhoog Je Omzet

Wil jij je omzet op een dag verhogen? Word Mrs.Highbrow reseller! Mail onze sales-collega Babet (babet@mrshighbrow.com) voor de voorwaarden en de mogelijkheden.