HENNA BROWS • Nov 02, 2021

De Meest Gestelde Vragen Over Dyotics Brow Henna

HennaBrows

Hoe bepaal je de juiste kleur brow henna? Hoe lang is het potje na opening houdbaar en wat is de beste inwerktijd? Lees de antwoorden op jullie meest gestelde vragen van de afgelopen maand over Dyotics Henna Brows. 

1. Wat is de beste inwerktijd voor Dyotics Brow Henna?

Wij adviseren om Dyōtics Brow Henna 15 tot 20 minuten in te laten trekken. In deze tijd kan de kleur goed aan de huid en wenkbrauwen hechten en heeft de henna de tijd om zich te ontwikkelen tot een mooie bruine tint. Als je de henna te vroeg van de wenkbrauwen verwijdert, kan er soms nog een groengele gloed te zien zijn (de natuurlijke kleur van henna is groen). Bij heel lichte wenkbrauwen, waarbij de haren bijna wit zijn, is een inwerktijd van 10 minuten soms al genoeg. Lichte haren absorberen namelijk de henna als een soort spons, waardoor je snel een te donker resultaat krijgt. Zelfs al gebruik je de lichte kleur Honey.

2. Waarmee mix je de henna van Dyōtics?

De henna van Dyōtics meng je met warm tot heet kraanwater. Meng 1 schepje henna met 12-15 druppels water. In elk doosje zit een schepje en een pipetje voor de juiste verhouding. 

Mrs.Highbrow Dyotics Henna brows brow

3. Kun je alle kleuren brow henna met elkaar mixen?

Dyōtics Brow Henna is ready to use, maar je kunt de kleuren met elkaar mixen om tot de perfecte kleur voor jouw klant te komen. Zo kun je een kleur intenser maken door een mespuntje van een donkerder kleur toe te voegen. Door maar een mespuntje te gebruiken voorkom je dat deze kleur gaat overheersen. Mix daarnaast niet meer dan twee kleuren met elkaar. Dit maakt het onnodig ingewikkeld, aangezien je met twee kleuren tot een prima resultaat komt. Voor de mooiste wenkbrauwen. 

4. Hoe creëer je een warmere toon?  

De henna van Dyōtics bestaat uit vijf koelere kleuren en één warmere tint: Hazelnut. De kleur Hazelnut kun je dus gebruiken om andere tinten warmer te maken. Een warmere toon kan bijvoorbeeld mooi staan bij klanten met een rode gloed in het haar, roodbruine wenkbrauwen of een lichte huid met sproetjes. 

5. Hoe bepaal je de juiste kleur Brow Henna voor elke klant?

Het is belangrijk om goed naar de wensen van de klant te luisteren om de juiste kleur te bepalen. Maar kijk ook naar huidtype, haarkleur en natuurlijke wenkbrauwen. Op deze manier kun je het beste zien welke kleur het meest geschikt is. Hieronder vind je de color chart die je houvast kan bieden in het bepalen van de juiste tint Brow Henna. Gaat iemand voor het eerst voor henna brows? Kies dan voor een niet te donkere tint, zodat hij of zij langzaam kan wennen aan een meer aanwezige brow. 

Dyotics Brow Henna Color Chart

6. Hoe voorkom je een geelgroene gloed?

Hennapoeder is van nature groen en als je niet de juiste stappen volgt, kan jouw hennamix een groengele gloed hebben. Dit wil je natuurlijk absoluut voorkomen bij jouw klant. Nadat je de henna hebt gemengd met warm water, moet je het papje 5-10 minuten laten staan. In deze tijd kan de henna zich goed ontwikkelen tot een mooie bruin kleur. Hebben de wenkbrauwen na afloop toch een beetje een groenige gloed? Dan trekt meestal snel weg, nog voordat de klant thuis is. 

7. Wat als de henna een rode gloed achterlaat?

De henna kan een rode gloed achterlaten als jouw klant self tanning producten heeft gebruikt of een spray tan heeft gehad. Adviseer je klant om in ieder geval twee weken voorafgaand aan de behandeling geen zelfbruiners te gebruiken. 

8. Waarmee breng je de henna aan?

De beste en makkelijkste manier om de henna van Dyōtics aan te brengen is met de speciaal ontwikkelde Dubbelzijdige Henna Brush. Met dit kwastje kun je heel nauwkeurig werken. Daarnaast kun je de henna ook aanbrengen met een Angled Brush. Deze brush is iets dikker, dus wellicht niet geschikt voor heel dunne wenkbrauwen. Het is vooral uitproberen om te kijken welke kwast jij het fijnst vindt werken. 

Brow henna brush

9. Wat zijn de witte bolletjes in het poeder?

De witte bolletjes in het poeder is gom. Gom zorgt ervoor dat de henna goed met water bindt. Als je de henna met water hebt gemengd en je het hebt laten staan voor 5-10 minuten lossen ze vanzelf op. Mochten er daarna toch nog wat witte bolletjes niet zijn opgelost, dan kan je ze met een microbrush fijn stampen. Deze witte bolletjes hebben overigens geen invloed op het resultaat. 

10. Hoe lang is de henna houdbaar?

Na opening is het potje henna 8-9 maanden houdbaar. Gebruik je de henna nog na die negen maanden, dan is de werking veel minder. Sowieso wordt het poeder na opening steeds donkerder. Dit als gevolg van zuurstof dat erbij komt. Dit heeft verder geen invloed op het resultaat; de henna zal niet donkerder uitpakken op de huid. 

Wil je nog meer leren over henna brows? Bestel dan onze online cursus Henna Brows voor maar €199. Inclusief Dyotics Starter Kit t.w.v. €179, certificaat en online coaching.