BROW HENNA • Feb 09, 2021

Ombre Henna Brows: De Beste Technieken

Dyotics Brow henna Ombre brows
Er gaat niets boven een paar loeistrakke Henna Brows.  Mét ombre effect, voor het mooiste resultaat. Hoe je dit voor elkaar krijgt?  We verklappen je onze twee beproefde technieken.  Het is vervolgens aan jou om uit te vinden wat je het fijnst vindt werken.
Ombre betekent in het Frans: schaduw. Het ombre effect wil dan ook niets anders zeggen dan dat je de hennaverf of regular verf van licht naar donker aanbrengt op de wenkbrauwen. Een mooie kleuropbouw van bijna niets naar steeds donkerder. Maar ook bij het aanbrengen van pomade of permanente make-up wordt het ombre effect veel toegepast. 

Natuurlijk Effect Met Brow Henna

Waarom vinden we het ombre effect mooier dan een harde, blokkerige aanzet? Omdat dat het natuurlijkst oogt. Bij een natuurlijke wenkbrauw zie je aan het begin ook vaak minder haartjes dan in het midden of aan het einde, waardoor de voorkant lichter oogt. Dit effect willen wij graag behouden als wij de wenkbrauwen donkerder verven met brow henna of regular verf. Ze mogen donkerder, maar wel zo natuurlijk mogelijk. Mrs.Highbrow heeft twee technieken ontwikkeld om dit effect te bereiken. 
Kylie jenner ombre brows mrs.highbrow
 

Ombre Techniek 1: Wenkbrauw Volledig Invullen

Bij deze techniek vul je de wenkbrauw volledig in met henna en na een aantal minuten verwijder je alleen de aanzet. 
1. Vul vanaf de aanzet tot de staart de hele wenkbrauw in. Alle huid en haar moet volledig bedekt zijn met henna. Het mag dus zo dik worden aangebracht dat er geen huid meer zichtbaar is.
2.  Na 4 tot 7 minuten (afhankelijk van het huidtype van de klant) verwijder je met een vochtig wattenstaafje een centimeter van de aanzet. 
3. Als je van binnen naar buiten duwt, met lichte druk, zie je al een mooie overgang over van licht naar donker. 
4. De rest laat je nog 10-15 minuten inwerken, totdat de kleur goed genoeg heeft gewerkt op haar en huid, en de juiste intensiteit heeft bereikt.

Ombre Techniek 2: Van Buiten Naar Binnen

Van uiteinden naar aanzet werken, en aanzet dunner inzetten.
1. Vul de wenkbrauw in met henna van buiten naar binnen. Je begint dus bij het staartje en werkt nu naar binnen toe. 
2. Hoe dichter je bij de aanzet komt, hoe dunner je de wenkbrauwhenna aanbrengt. Hoe schaduwachtiger je werkt, hoe mooier er een natuurlijke stempel achterblijft. 
3. Laat ca. 15 minuten inwerken. Omdat je bij de uiteinden bent begonnen, en je de henna bij de aanzet als een schaduw aanzet, kun je alles even lang laten inwerken. 
4. Mocht je toch twijfelen en willen weten hoe het met de aanzet gaat, verwijder dan je een klein beetje. Is het nog te licht? Breng nog een beetje aan en laat je dit langer inwerken. Is het al te donker: verwijder en licht op met Dyotics Tint Remover (€12,95).

Pro Tip

  • Houd er rekening mee dat alle lijnen clean en strak zijn. 
  • Zorg dat de aanzet van beide brows licht schuin naar buiten staat, voor een open blik. Dus op deze manier:  \   /  
  • Soms zie je wel eens dat lijn precies verkeerd staan /   \   en dat geeft een boze blik. 

Rake Kwasten

Brow Henna breng je het best aan met een speciale kwast. De Dyotics Henna Brush (€11) is een klein handzaam kwastje waar je uiterst precies mee kunt werken.

Dyotics Henna Brush kwast

Of ga voor de iets grotere Angled Brush (€12) van Mrs.Highbrow. 

Angled brush Mrs.Highbrow

 

 

 

Aan de slag met Dyotics Brow Henna? Het starterspakket bevat alles wat je nodig hebt! Prijs: €179.