Specialist in de Spotlight: Jessica Saysell

Jessica Saysell

Op ruim twee uur rijafstand van Londen vind je de brow en lash bar van Jessica Saysell in Cheltenham. Naast behandelingen biedt deze beauty cursussen aan, mét de producten van Mrs.Highbrow. We vroegen haar hoe ze in de brow business terechtkwam en welk advies ze moeders met een eigen bedrijf zou geven.

Als tienermeisje was Jessica al dol op beauty. Ze wilde altijd de make-up van haar vriendinnen doen en droomde van een baan als kapster. Uiteindelijk heeft ze de kappersschaar nooit gepakt, omdat haar oog was gevallen op een populaire wenkbrauwtrend: microblading. In 2014 volgde ze haar eerste cursus. Een groot risico, aangezien ze geen beginnerscursus volgde, maar – ambitieus als ze was – zonder enige ervaring aan een tweedaagse cursus voor gevorderden begon. “De eerste paar wenkbrauwen waar ik mee aan de slag mocht gaan, waren één groot drama. Er valt tijdens zo'n advanced course zoveel te leren dat het vrijwel onmogelijk is om het direct te kunnen."

Teleurgesteld over de training

Ondanks dat ze het certificaat van de training behaalde, was Jessica teleurgesteld over het resultaat van de brows die ze had gecreëerd. Bovendien was ze verre van zelfverzekerd genoeg om de behandeling bij klanten uit te voeren. Terwijl ze een kantoorbaan in de retail bijhield, bleef de beautyliefhebber zich verdiepen in microblading. Ze deed er alles aan om de behandeling en alles wat daarbij kwam kijken te begrijpen en volgde een 1-op-1 masterclass. Vrije tijd kende ze vrijwel niet, aangezien ze ook nog een kleintje had om voor te zorgen. Tot ze in 2018 de sprong waagde en volledig voor de beautybranche ging. "Ik weet nog dat ik achter mijn bureau op werk zat en besefte dat ik niet gelukkig werd van mijn baan. Ik had zoveel tijd gestoken in iets waar ik nog niets mee deed. Puur uit angst.”

“Mijn advies is om één skill goed te beheersen en daar gepassioneerd over te zijn”

Met 100% ervoor gaan, bedoelde Jessica ook echt 100%. Naast de cursus microblading ombre, lippen en eyeliner, ging ze ook voor Brow Shaping and Tinting, Henna Brows, Lash Lifts, Classic Lashes, en Saline Tattoo Removal. Om bij te blijven verdienen, werkte ze in een kindertehuis. Van alle markten thuis, dus. Nu was ze klaar om de brow industrie te betreden en verliefd te worden op het fenomeen Henna Brows. Sterker nog, ze heeft deze vaardigheid inmiddels zo goed onder de knie dat ze ook trainingen geeft. Achteraf gezien was het voor haar een lange weg om te komen waar ze nu staat. Daarom kan ze als geen ander benadrukken waarom het zo belangrijk is om je niet te laten meeslepen in al het cursusaanbod. Ze adviseert elke student om één skill onder de knie te krijgen en daar gepassioneerd over te zijn. Voordat je je laat meeslepen en een fortuin uitgeeft aan cursussen en producten zoals zijzelf deed.

Mrs.Highbrow Super Fan

De meest populaire cursussen in de UK zijn Henna Brows en Brow Lamination. Dat ze daaraan kan bijdragen als trainer maakt Jessica trots. "Het leukste aan mijn carrière tot nu toe vind ik deze geweldige kans om studenten te begeleiden in hetgeen waar ik van houd, met de beste producten van Mrs.Highbrow en Dyotics." Haar dagelijkse inspiratie haalt ze uit haar eigen motivatie. “Ik geniet echt van mijn werk en geloof dat passie vanzelf leidt tot werkethiek." Hoe ze bij Mrs.Highbrow terecht is gekomen? Nadat ze het een paar keer tegenkwam bij andere professionals en hen vroeg naar hun ervaringen, was ze overtuigd. Nu ze werkt met Dyotics Brow Henna, Mrs.Highbrow Make-up, Lamination én Lash Elevation producten durft ze zichzelf een #mrshighbrowsuperfan te noemen.

“Moeder zijn is op sommige dagen erg vermoeiend, zeker als je je eigen bedrijf runt”

Naast een bedrijf runnen, heeft Jessica twee kinderen om op te voeden. Pasgeleden is ze moeder geworden van haar tweede zoontje Tristan. "Om eerlijk te zijn is moeder zijn op sommige dagen erg vermoeiend. Zeker wanneer je je eigen bedrijf runt. Mijn dag kan al om 4 uur 's ochtends beginnen omdat Tristan nog niet de hele nacht doorslaapt.” Toch raadt ze elke onderneemster aan om door te gaan met je plannen. Ook wanneer werken zinloos lijkt naast de hoge kosten van een kinderopvang. “Geloof me, het loont op de lange termijn.”

Ga naar www.jessicasaysellaesthetics.co.uk voor info over haar cursussen. Of check Instagram @jessicasaysellaesthetics, Facebook en LinkedIn.