Spot on • Aug 14, 2020

Specialist in de Spotlight: Shermain

Brow diversity rotterdam shermain drenthe


De Rotterdamse Shermain Drenthe werkte in loondienst totdat zij in 2016 haar leven over een andere boeg gooide. Ze besloot haar eigen brow salon Brow Diversity te openen en haar dromen na te jagen. Hoe is zij begonnen en kunnen wij daar iets van opsteken?


Op een dag had Shermain een realisatie die ze niet langer kon onderdrukken. Ze besefte dat ze niet meer in loondienst bij een grote organisatie wilde werken, maar dat ze haar eigen zaak wilde openen. Ze snakte naar meer vrijheid en wilde haar creativiteit ten volle benutten. Ze had het idee dat dit in loondienst niet wilde lukken. Na marktonderzoek en verschillende tekenen werd het haar duidelijk: “Ik ga mijn eigen brow salon openen”. En dat zonder enige ervaring in de beauty wereld.

Waarom wenkbrauwen? Omdat zij merkte dat mooie wenkbrauwen een van de belangrijkste behoeftes is in het rijtje van uiterlijke verzorging. En het is lastig om iemand te vinden die je daarin 100% kunt vertrouwen. Shermain wilde gehoor geven aan deze uitdaging en ervoor zorgen dat iedereen zich comfortabel voelt bij haar.

Social media werd een grote inspiratiebron voor Shermain. Ze kijkt goed naar het werk van anderen, maar zorgt er altijd voor om het puur als inspiratiebron te zien. Ze geeft een eigen twist aan haar brows om zo een volledig eigen stijl te ontwikkelen. Die zou je het beste kunnen omschrijven als bold, but natural. Toch is ieder persoon anders. Door de diversiteit bij Brow Diversity heeft Shermain leren werken met verschillende huidtypen- en kleuren, behandelingen en persoonlijkheden. Wat diversiteit voor haar betekent? “Simpel - “jij ook!”’.

 

“Rihanna is mijn grootste inspiratiebron”

 

 

Rihanna is een andere grote inspiratiebron voor de Rotterdamse onderneemster. De ster uit Barbados is bekend geworden door haar zangtalenten, maar heeft ondertussen een imperium opgebouwd met haar make-uplijn en kledinglijn. Voor Rihanna is diversiteit ook de core van haar business. Ondertussen is haar skincarelijn ook gelanceerd. “Zij laat me zien dat alles mogelijk is”.

“Mijn succes heb ik te danken aan het voorzien in de behoefte van mijn klanten. Brow Diversity is een magneet voor positiviteit & creativiteit en dat is waar veel mensen naar op zoek zijn in hun dagelijks leven”, vertelt de energieke Shermain. Haar klanten vertrouwen haar en zo ziet zij haar klanten als haar ‘brow family’. Ze biedt altijd een luisterend oor, denkt met haar klanten mee en motiveert ze met haar verhaal.

 

“Mijn klanten voelen als mijn brow family”

Shermain’s leven bestaat niet volledig uit ondernemen. Ze is ook de trotse moeder van haar 12-jarige zoon, Jonell. Net als zijn moeder is Jonell ook enorm gepassioneerd, maar dan over voetbal. En dat is prima te combineren. Shermain bouwt haar schema om haar zoon heen, zodat ze zo vaak mogelijk langs de zijlijn op het voetbalveld staat. Maar ze heeft ook een sterk vangnet en ervaart veel steun van haar familie en huidige partner. Samen met hen geniet ze regelmatig van een lekker glaasje wijn en goed eten. Zo komt ze in alle hectiek toch even tot rust. “Maar ik kan ook op een terrasje zitten en ineens een idee krijgen dat ik moet noteren in mijn notitieblokje. Ik heb niet echt een aan- of uitknop”, bekend Shermain eerlijk.

Brow diversity shermain drenthe

Bij een eigen salon runnen komt meer kijken dan alleen brow stylen. Shermain doet alles zelf - van social media tot administratie, tot bestellingen. Het enige dat zij uitbesteedt is boekhouding.


Shermain’s visie reikt verder dan alleen het runnen van een salon. Vorige week vierde zij de opening van haar nieuwe locatie, waar Shermain trainingen geeft en behandelingen. Maar ze is ondertussen al bezig met haar volgende doel. Wat dat precies is, houdt ze nog even voor zichzelf “One should be silent about goals until accomplished…”. Een ding is zeker, met Shermain’s wilskracht en positiviteit zal ze bereiken wat ze maar wil.
Haar advies voor startende ondernemers? “Wees niet te streng voor jezelf. Je gaat niet alleen voor jezelf door dit proces, maar ook voor vele anderen.”.

www.browdiversity.com