SPECIALIST IN THE SPOTLIGHT • Dec 20, 2021

Specialist in the Spotlight: Stephanie Alexandra Rupp

MrsHighbrow_Stephanie_Blogpost

Stephanie Alexandra Rupp (28) is een echte brow boss. Ze is al ruim tien jaar gefascineerd door wenkbrauwen en deze passie heeft geresulteerd in een eigen salon én academy. Alle technieken en treatments heeft ze zichzelf aangeleerd. Hoe heeft deze business babe dit allemaal opgebouwd en wat zijn haar grootste drijfveren?

- Door Desi van Dijk

Stephanie haar passie voor de beauty branche begon al vroeg. Na haar middelbare school is ze de opleiding tot schoonheidsspecialiste gaan volgen en vanaf haar twintigste is ze zich echt gaan focussen op brows. “Ik begon met waxen, epileren en verven. Aan een Marokkaanse vrouw die bij mijn ouders in de zonnestudio kwam heb ik gevraagd of ze mij wilde uitleggen hoe ze dat met draad deed. Ik heb er een paar keer naar gekeken en toen ben ik gewoon maar gaan oefenen op mezelf, mijn ouders en vrienden.” 

MrsHighbrow_Blogpost_Stephanie1

De eerste behandelingen die Stephanie ging aanbieden waren brow treatments met normale verf. Maar ze wilde meer. Vier jaar geleden heeft ze haar bedrijf uitgebreid en nieuwe behandelingen geïntroduceerd. Brows & Beauty House was geboren. "Het leuke aan brows vind ik dat elke wenkbrauw anders is en uitdaging biedt. Je kan van elke wenkbrauw een perfecte wenkbrauw maken." Dit is ook precies wat Stephanie de meiden die in haar salon werken wil meegeven. Elke brow is anders, er dient zorgvuldig naar de wensen geluisterd te werken en elke brow heeft als het ware zijn 'eigen treatment'. 

"Als cursisten bij mij een training volgen, wil ik het totaalpakket kunnen aanbieden"

De term ‘een bezig bijtje’ omschrijft Stephanie perfect. Ze zit niet stil, want in oktober 2020 is ze ook haar eigen Academy begonnen. En dit ging eigenlijk meteen sky-high. "Wat ik mijzelf in zeven jaar heb aangeleerd, heb ik in een boek verwerkt. In mijn cursussen loop ik dit helemaal door en help ik de upcoming brow babes heel intensief." Ze biedt vier cursussen aan. "Als cursisten bij mij een training komen doen, wil ik het totaalpakket kunnen aanbieden. Ik vind het onprofessioneel als je een klant moet doorverwijzen, omdat je een bepaalde behandeling niet kunt uitvoeren". 

Om haarzelf te blijven inspireren en uitdagen, kijkt ze veel naar specialisten in Australië en Rusland. "Hun werk is echt prachtig! Maar bij elke foto die ik zie van hun denk ik wel: dit moet ik nóg beter kunnen". Dit is misschien ook wel een stukje waar Stephanie heel zeker over is bij haar werk. “Doordat ik perfectionistisch ben, weet ik wel zeker dat ik prachtig werk lever en ik elke klant blij en zelfverzekerd de deur uit laat lopen. Dat is uiteindelijk waar je het voor doet." Maar dat ze zo perfectionistisch is kan soms ook een valkuil zijn. 

“De lat voor mezelf hoog leggen, dat doe ik zeker. Soms misschien net iets té. Hier moet ik wel voor waken” 

MrsHighbrow_Blogpost_Stephanie_aanhetwerk

Benieuwd naar Stephanie of een cursus, met onder andere Dyotics Brow Henna, bij haar volgen? Dat kan! Klik snel door naar haar website. Of volg @browsandbeautyhouse