The Lash Lady Swindon: Awards & Adrenaline

MrsHighbrow_SpecialistInTheSpotlight_LashLadySwindon

Elizabeth Nelson (27) is nog vrij nieuw in het vak, maar heeft nu al een goed lopende onderneming in Swindon, Engeland: The Lash Lady Swindon. Ook heeft ze heeft al meerdere prijzen op haar naam staan. Drie jaar geleden kwam Elizabeth in aanraking met Mrs.Highbrow. Ze zocht een nieuw merk brow henna en Dyotics vinkte daarmee al haar boxjes af.

Door Desi van Dijk

Elizabeth is een perfectionist en haar kennismaking met de beauty industrie was een schot in de roos. "Nadat ik eerst een aantal jaar met paarden had gewerkt, merkte ik al snel dat mijn perfectionisme hier in de weg zat. Ik was op zoek naar een job waarbij ik mijn perfectionistische trekjes in mijn voordeel kon gebruiken.”

"Meedoen aan een lash & brow championship is verslavend. Het gaat mij niet meer om het winnen, maar vooral om de ‘gratis’ feedback van de jury"

“In de periode dat ik alle ins & outs aan het leren was over brows en lashes heb ik meer dan dertig trainingen live en online gevolgd van de beste trainers over de hele wereld," zegt Elizabeth. "Hierdoor heb ik met veel kennis en zelfvertrouwen mijn bedrijf The Lash Lady Swindon opgezet.” Als je op Instagram naar het werk van Elizabeth kijkt, dan kun je misschien begrijpen dat ze al meer dan twintig awards heeft binnengesleept in haar vakgebied. “Meedoen aan een beautywedstrijd is erg verslavend. Het gaat mij niet meer om het winnen, maar vooral om de ‘gratis’ feedback die je van echte experts in de jury krijgt. Die feedback is zo waardevol. Meedoen aan dit soort wedstrijden geeft je daarnaast ook een boost van adrenaline.”

"Ik had mijn zoektocht naar de perfecte henna bijna opgegeven, maar na één keer Dyōtics proberen was ik om"

MrsHighbrow_SpecialistInTheSpotlight_ElizabethNELSON_atwork

“Toen ik drie jaar geleden op zoek was naar een nieuw hennamerk, kwam ik in aanraking met Mrs.Highbrow en Dyōtics via social media. Ik had mijn zoektocht naar de perfecte henna bijna opgegeven, maar na één keer proberen was ik om. De henna van Dyōtics vinkte al mijn boxen af. Het fijnst vind ik dat de henna te gebruiken is voor letterlijk al mijn klanten. Zeker na de introductie van de kleur Hazelnut kan ik voor elke klant de perfecte kleur mixen. Daarnaast heeft Dyōtics ook zo een fijne consistentie. Ik hoef me geen zorgen te maken dat de henna snel opdroogt in mijn mengschaaltje. De henna blijft namelijk een tijdje vochtig, waardoor je elke brow goed kan corrigeren en perfect in shape kan brengen.” En dat de brows die Elizabeth maakt perfect on point zijn, kunnen wij alleen maar beamen.

MrsHighbrow_SpecialistInTheSpotlight_LashLadySwindon

Hoe blijft Elizabeth zichzelf uitdagen en inspireren? "Op social media is zoveel talent aanwezig dat hier al heel veel valt te leren. Je pikt snel kleine tips en tricks op en ik probeer hier mijn eigen draai aan te geven en te verwerken in mijn routine. Door dit weer te delen, hoop ik zelf ook andere mensen te inspireren. We zitten namelijk allemaal in een snel groeiende beauty community en hoe mooi is het dat we elkaar kunnen helpen en inspireren.” Dit is ook het doel van de trainingen die Elizabeth aanbiedt. Ze helpt en leer professionals hun onderneming te verbeteren en leert de meest recente technieken aan. 

"Mrs.Highbrow zit altijd bovenop de laatste trends in de brow wereld. Een echte one-stop-shop voor al mijn wenkbrauwproducten."

De uitspraak ‘if you do what you love, you’ll never work a day in your life’ is Elizabeth op 't lijf geschreven. “Ik zeg vaak tegen mijn klanten dat ik wezenlijk betaald word om met mensen te kletsen. Ik vergeet vaak dat ik aan het werk ben. Ook kan ik mijzelf nog steeds elke keer verbazen als ik klaar ben met een behandeling en de mooiste creaties van brows of lashes zie.”

Benieuwd naar meer van Elizabeth? Volg haar dan op Instagram en laat je inspireren!

The lash lady swindon Elizabeth dyotics mrs.highbrow