Wanneer Gebruik Je Welke Wenkbrauwverf?

MrsHighbrow_WanneerGebruikJeWelkeVerf_RegularDyeBronsunDyoticsBrowHenna

Brow Henna of toch liever Bronsun? Of een zo natuurlijk mogelijk effect met een verf die alleen de haartjes kleurt? Wij leggen je uit welke soorten wenkbrauwverf er zijn en welk effect ze geven.

Door Desi van Dijk

Regular Wenkbrauwverf

Wil je alleen de wenkbrauwhaartjes verven voor een zo natuurlijk mogelijke look? Regular verf, zoals LashFX, biedt uitkomst. Dit soort verf kleurt alleen de haartjes en niet de huid, en is ook perfect als een klant alleen haar wenkbrauwen een tintje donkerder wil.

Een natuurlijke look met wenkbrauwverf kan op twee manieren:

1. Als je de verf met een spoolie aanbrengt, verf je echt alleen de haartjes en krijg je een supernatuurlijk resultaat.

2. Je kunt de gewone verf ook met een angled brush aanbrengen. Zo verf je automatisch de huid mee, wat voor een heel strak resultaat zorgt. Maar omdat regular verf niet op de huid blijft zitten, is de kleur wel na één douchebeurt van de huid af. 

Combineer je Brow Lamination met verven? Laat de verf hooguit 5 minuutjes inwerken.

Ook is regular verf (samen met Bronsun) ideaal om te combineren met Brow Lamination. Dit komt doordat je bij Brow Lamination focust op de haartjes en niet op de huid. Verf je de huid namelijk mee (zoals je met brow henna doet), dan wordt het effect te bold. Bovendien is het combineren van Brow Henna en Brow Lamination niet zo'n goed idee omdat de haartjes en huid dan overbehandeld kunnen worden.

Verf de haartjes na stap 2 in het Brow Lamination proces. Laat de verf hooguit 5 minuutjes inwerken, want de haartjes zijn al behandeld en zullen hierdoor sneller de kleur absorberen. 

 @_pointbrow - Brow Lamination met vervolgens een regular dye na stap 2. 

Super Shape

Bronsun wenkbrauwverf is een regular dye in een tube, maar met een henna-effect. Normaal gesproken geeft Bronsun tot maximaal 7 dagen een afdruk op de huid. Verkies je Bronsun boven een regular dye, maar wil je een mild effect? Ga dan voor een van de lichtste kleuren van Bronsun, zoals Graphit. Deze naam doet een grijstint vermoeden, maar niets is minder waar. Bronsun Graphit geeft een assig taupe-effect, en is prachtig bij blondines die van koele kleuren houden.
Je zult merken dat van een van de lichtste kleuren de afdruk op de huid sneller zal vervagen. De haartjes blijven met Bronsun echter tot 6 weken gekleurd. 

De naam Bronsun Graphit doet een grijstint vermoeden, maar niets is minder waar.

Bronsun wenkbrauwverf is in 6 verschillende kleuren verkrijgbaar, van Light Brown tot Deep Black, maar je hebt ook de kleur Chestnut - ideaal voor red heads. Het fijne is dat je alle kleuren onderling met elkaar kunt mixen. Pas alleen op met Light Brown en Graphit. Samen kunnen ze zorgen voor een groengeel effect. Maar je kunt Chestnut prima met Light Brown mengen om Bronsun Light Brown net iets warmer te maken. Deze tint is ideaal voor vrouwen met warme, lichtbruine en mediumblonde brows.

Beoordeel hieronder deze mooie combinatie zelf maar van @studioelevenbbs. Zoals je ziet is de afdruk niet zó intens als met Dyotics Brow Henna, maar zie je wel een lichte afdruk die net dat mooie schaduweffect geeft. Ben je nieuwsgierig geworden naar Bronsun? Lees dan onze blogpost over deze populaire verf. Of bestel hier. 

@studioelevenbbs - een mooie mix van Bronsun #4 Chestnut and #5 Light Brown.

Get Intens Met Henna Brows 

Wanneer je zowel de haartjes als de huid goed gekleurd wilt hebben, kies je voor Dyōtics Brow Henna. De henna geeft een intense look die de haartjes tot maximaal 6 weken kleurt en de huid tot wel 14 dagen. Dyōtics Brow Henna is in 6 kleuren verkrijgbaar, van licht tot donker. Over het algemeen zijn de kleuren koel van ondertoon, maar de kleur Hazelnut heeft een warme ondertoon. Hierdoor kun je voor elke klant de perfecte kleur maken, want alle tinten van Dyōtics zijn onderling met elkaar te mixen.

Het is belangrijk dat de huid ónder de haren ook goed gekleurd is, zodat de henna een mooie afdruk geeft. Gebruik voor het verven van de wenkbrauwen daarom een Angled Brush of een Hennakwastje. De inwerktijd van Dyōtics is wel iets langer, namelijk 15-20 minuten. Wil je een ombre effect creëren? Haal dan de aanzet van de brow na 5-7 minuten weg. 

 @browarchitecture_ - Dyōtics Brow Henna met een ombre effect. 

Luister Naar Jouw Klant

Om erachter te komen welke wenkbrauwverf het fijnst voor jouw klant uitpakt, is het belangrijk om goed naar zijn of haar wensen te luisteren. Maar jíj bent de specialist, dus geef vooral jouw advies wat jij denkt dat het mooiste staat.

Daarnaast is het goed om over voldoende kennis te beschikken, zodat je zelfverzekerd en professioneel de beste keuze kan voordragen. Een goede online cursus is daarvoor een pré.

Meer Kennis Met Een Online Cursus

Wil je beter leren verven (en shapen)? Dan raden we deze online cursussen aan: