WAXING • Jan 24, 2022

De Voordelen Van Wunderwax

De gouden waxparels van Mrs.Highbrow zijn niet alleen een eye-catcher in jouw salon, maar verwijderen ook praktisch elk haartje. Wat is er nog meer zo speciaal aan Wunderwax en hoe gebruik je het? De voordelen van de magische gouden parels!

- Door Desi van Dijk

1. Supermild

Mrs.Highbrow Wunderwax is zacht voor de huid, maar hard voor het haar. De wax is een zogenaamde hot film wax, die je aanbrengt met een spatel. De waxparels laat je smelten in een waxpot, waarna je het aanbrengt op de huid. De wax stolt en de haartjes zitten hierdoor vast in de wax. Zodra je deze filmlaag van de huid afhaalt, neem je dus automatisch de haartjes mee. Wunderwax is zo prettig in gebruik omdat het alleen aan de haartjes hecht en niet aan de huid. Hiermee is de wax dus supermild, en komt huidirritatie zelden voor. 

2. Pakt Alle Haartjes 

Een ander voordeel van Wunderwax is dat praktisch alle haartjes worden meegenomen. Zelfs de kleine donshaartjes blijven in de wax zitten als de wax stolt. Zodra je de wax van de huid trekt, zullen de haartjes vanaf de wortel worden meegenomen. Sommige klanten hebben wat plattere donshaartjes, die meer op de huid liggen. Hierdoor kan het iets moeilijker zijn om ook de allerkleinste donshaartjes weg te halen. Hiervoor zou je eventueel nog thread kunnen gebruiken. Of breng eerst wat talkpoeder op de huid aan. Daardoor worden de haartjes wat stugger, waardoor de wax beter aan de haartjes plakt. 

3. Wax Voor Het Hele Lichaam

Een derde voordeel is dat Wunderwax geschikt is voor het hele lichaam. Of het nu gaat om brows, oksels of benen. De waxparels zijn gemaakt op basis van polymeren. Dit maakt de wax zeer elastisch en zo is de wax makkelijk aan te brengen over de hele huid. Zodra je de wax van de huid afhaalt, breekt de wax niet (mits je niet een te dunne laag aanbrengt) en blijven er geen resten achter. Tip: gebruik de kleine spatel voor rondom de brows en de medium en grote spatel voor de rest van het gezicht en lichaam.

Op Temperatuur 

Om te zorgen dat de wax goed werkt, maar je ook niet je klant bezeerd met te hete wax, is het belangrijk om de wax op de juiste temperatuur te krijgen. Is de wax te heet, dan loopt deze van de spatel. Is de wax niet warm genoeg? Dan is de wax te stroperig en werkt 'ie niet goed. Voor de Mrs.Highbrow waxheater geldt dat je de pot op ‘5 over 12 zet’. Ook is het belangrijk dat de waxpot niet te vol zit. Houd ongeveer een laagje van 5 cm aan. Het fijne van de Wunderwax is dat je de waxpot elke keer gewoon weer met de waxparels kan aanvullen. Dus aan het eind van je werkdag, zet je de pot uit en doe je het deksel erop. De volgende dag kun je gewoon weer verder en de pot eventueel aanvullen met verse korrels. 

De juiste consistentie 

Ook is het belangrijk dat je de wax overal op de huid in de juiste dikte aanbrengt. Is het een te dun laagje? Dan kan de wax afbreken als je het van de huid haalt. Nog een tip: zorg dat je aan het einde de wax niet te dun uitsmeert, maar een soort dotje houdt dat als lipje kan dienen. Zo kan je de wax makkelijker verwijderen.

Een schone huid: uiterst belangrijk

Het is belangrijk om de huid voordat je gaat waxen goed te reinigen. Op deze manier ontvet je de huid en zal de wax beter pakken. Een fijn product hiervoor is de Get Set Pre Epilation Gel. Deze gel reinigt de huid grondig, maar op een milde manier. Na het waxen breng je Cool Down After Epilation Gel aan. Verkoelende gel met menthol voor een fris en tintelend gevoel. Daarnaast gaat de gel roodheid en ontstoken haarzakjes tegen.

 

Cursus Waxen & Tinten

In de online cursus Browstylist vertellen we je nog meer over de wax. Daarnaast word je stap voor stap aangeleerd hoe je onthaart met deze gouden parels! Ook leer je hoe je brows moet verven. De online cursus kost €199, inclusief starterspakket t.w.v. € 169 en handgeschreven certificaat!