BUSINESS • Oct 11, 2021

Geef Je Omzet Een Boost

How to get more sales beautysalon

Je kunt het je misschien bijna niet meer voorstellen, maar je salon was toch echt een paar maanden dicht dit jaar. En dat heeft een grote weerslag gehad op je omzet. Om dit jaar toch nog een beetje lekker af te sluiten onze 6 beste tips om je sales te verhogen. 

 

1. Klantenbinding

Liever alleen maar vaste klanten die eens in de zoveel tijd bij je komen, dan elke keer nieuwe bezoekers in je salon. Vaste klanten hebben aan een half woord genoeg, dus zo'n behandeling gaat steeds smoother. Om dit te bevorderen: vraag tijdens het afrekenen of een klant alvast een afspraak wil maken voor over een aantal weken. Wat je ook kunt doen: een strippenkaart aanbieden voor bijvoorbeeld 10x brow shapen, waarbij de klant maar 9 behandelingen vooraf betaalt. Dit kan met behulp van een ouderwetste stempelkaart, maar je kunt het ook in het boekingssysteem bijhouden. Blijf deze vaste klanten wel verrassen met nieuwe behandelingen en producten. Vertel daar ook over tijdens de behandeling.  

2. Bijverkoop

Elke dag je sales een boost geven doe je door bijverkoop. Zodat een klant niet alleen een behandeling bij je afneemt, maar ook nog een product. Hierdoor kunnen je sales al snel met 25% stijgen. Een heel mooi product is een wimperserum, zoals Revitalash. Er zit een hoge marge op, en veel klanten zijn bereid om zo'n product bij jou te kopen omdat ze je vertrouwen. Natuurlijk gebruik je het product ook zelf. Je klanten zullen je loven om je langere wimpers, en laat jij nou net daar het perfecte product voor verkopen! 
Ook wenkbrauwmake-up doet het goed. Maar bedenk wel dat klanten geen potloodje kopen maar een look. Breng na de behandeling daarom brow make-up aan, zodat ze overtuigd raken van de prachtige producten die je verkoopt. Wil je retailer worden van Mrs.Highbrow make-up? Stuur een mail naar  sales@mrshighbrow.com en vraag naar de voorwaarden. 

 Wonderbrow sales boost Mrs.Highbrow

Boost jouw sales met Wonderbrow
Nu: 10 stuks met 50% korting

Wonderbrow is een ideaal product om naast je behandelingen te verkopen, want deze fijne olie is voor iedereen geschikt - wat voor wenkbrauwen je ook hebt! De olie verzorgt en laat de haartjes glanzen. Raad het jouw klanten aan om elke avond voor het slapen gaan te gebruiken.

Om elke salon in staat te stellen haar sales te verhogen, hebben wij nu een leuke aanbieding. Koop 10x Mrs.Highbrow Wonderbrow en betaal maar €85, oftewel €8,50 per roller. De verkoopprijs is €17, dus je krijgt 50% korting op de verkoopprijs.

Hoe het werkt? Voeg 10 Wonderbrow rollers toe aan je mandje en vul code WONDERBROW50 in tijdens de checkout. De korting gaat er dan vanzelf vanaf. 

3. Cadeaubon

Het is het ideale cadeau aan iemand die alles al heeft én dol is op beautybehandelingen. Zorg dus dat je cadeaubonnen in huis hebt, zodat jouw klanten hun geliefden er mee kunnen verrassen. Je kunt ze laten maken bij bijvoorbeeld www.drukwerkdeal.nl of www.vistaprint.nl. Zorg voor mooie enveloppen en doe ze in een tasje met geparfumeerd vloeipapier. Heb je een webshop? Biedt ze dan ook aan in je shop. Als je nu begint met het verkopen van cadeaubonnen, ben je nog net op tijd voor kerst. Want reken maar dat een cadeaubon van een brow bar het heel goed doet onder de kerstboom! 

cadeaubon mrs highbrow

4. Online boeken

Onderzoek laat zien dat bijna de helft van de boekingen na sluitingstijd plaatsvindt. Volgens andere statistieken geeft 67% van de millennials er de voorkeur aan online boeken. Een online boekingsysteem is dus een must als je nog wel wat nieuwe klanten kunt gebruiken. Het bespaart jou bovendien veel tijd omdat je veel minder telefoontjes en mail hoeft te beantwoorden. Onze tip: www.salonized.com. Superhandig en gebruiksvriendelijk, met een heel goede klantenservice. 

salonized

 

5. Prijsverhoging

De kosten van het hebben van een bedrijf gaan elk jaar omhoog. Daarom kunnen de prijzen in je salon niet achter blijven. Veel van ons vinden dat lastig, want je wilt je bestaande klanten niet kwijt. Toch zullen zij dat begrijpen. Hun eigen energierekening gaat immers ook met sprongen omhoog, dus ze zijn op elk gebied gewend om meer te gaan betalen. Vooral als je vaak helemaal volgeboekt bent, is het echt tijd om je prijzen onder de loep te nemen. Denk aan een verhoging van €1 tot €3 per behandeling. Zorg wel dat je dit op tijd en goed aankondigt, zodat het voor geen verrassing is voor jouw klanten. De volgende stap is hoe dit aan jouw klanten te vertellen. Vertel het hen altijd op voorhand, zodat een verhoging geen onverwachte verrassing zal zijn. Vermeld het op je website en leg een briefje in je salon neer of vertel het tijdens het afrekenen. Leg de reden achter de prijsverhoging uit, zonder in detail te treden. En zorg ervoor dat eventueel personeel op de hoogte is van de prijsverhoging voordat je deze aan klanten aankondigt. Het nieuwe jaar is overigens een uitstekend moment om omhoog te gaan met de prijzen, en dat kun je nu alvast aankondigen. 

6. Koop slim in 

Zorg dat je slim inkoopt. Bijvoorbeeld door wat grotere bestellingen in één keer te doen, zodat je gratis verzending hebt. Als je bij Mrs.Highbrow voor €250 of meer koopt, zijn bijvoorbeeld de verzendkosten gratis. En heb je je al ingeschreven voor de nieuwsbrief? Dan krijg je 10% korting op je eerste aankoop én je bent altijd op de hoogte van aanbiedingen en acties.