TINTING • Oct 25, 2021

Het Effect Van Wenkbrauwverf

effect wenkbrauwverf eyebrow tint

Natuurlijk geverfd of een echte power brow. Met wenkbrauwverf kun je elk effect krijgen wat je maar wil. Wij leggen uit hoe en met welke producten.

Natuurlijk Donkerder

Lichte wenkbrauwen verf je op natuurlijke wijze een tintje donderder met regular wenkbrauwverf zoals LashFX. Je verft dan echt alleen de haartjes en niet de huid, zodat het resultaat natuurlijk en niet te donker wordt. Het best gebruik je hier een spoolie of wegwerpspoolie voor.
"Gewone" verf is ook hét product om in combinatie met brow lamination te gebruiken. Want ook dan wil je alleen de haartjes geverfd hebben en niet de huid. Je gebruikt dan wel een angled brush en geen spoolie. Meer lezen over verven in combinatie met brow lamination? Lees onze blog hierover.  

Bronsun wenkbrauwverf brow dye

Lichte Schaduw 

Opvallende brows maar niet té? Verf dan de haartjes én de huid met een verf die niet al te lang op de huid houdt, zoals LashFX Dark Brown. Je brengt de verf aan met een angled brush en laat de verf 10-15 minuten intrekken. De verf zal tot de volgende douchebeurt op de huid zitten. Of gebruik een lichte kleur Bronsun, zoals Licht Brown of Brown. Normaal gesproken houdt Bronsun tot 7 dagen op de huid, maar niet als je een lichtere kleur gebruik. 

Super Shape

Donkerder haartjes en een afdruk op de huid tot maximaal 7 dagen. Voor deze look kun je het best Bronsun gebruiken, in een donkere tint. Bijvoorbeeld Dark Brown of Dark Brown gemixt met Brown of Grey. Bronsun is heel makkelijk in het gebruik en laat een mooie afdruk achter op de huid. Net iets korter dan Brow Henna. Of gebruik Dyotics Brow Henna in een wat lichtere tint, zoals Honey, Taupe of Hazelnut. Bronsun vind je in onze webshop in tubes van 15 ml. Of schaf een Bronsun mini-kit aan: 7 ml verf + developer en tools. 

Power Brows To The Max

Voor een intense look, waarbij de haartjes én de huid echt goed gekleurd zijn, kies je voor Dyotics Brow Henna. in Natural Brown, Hazelnut, Ash Brown of Raven - afhankelijk van huidtype en haar. Je brengt Dyotics Brow Henna aan met een angled brush of hennakwastje. Verf ook goed ónder de haren. Alle huid moet zijn bedekt. Inwerktijd: 15-20 minuten. De voorzijde verwijder je al na 5-7 minuten voor een ombre effect.

Niet Vergeten: Allergietest 

Wenkbrauwhenna is weliswaar een product op basis van natuurlijke Indiase henna, maar daar zijn wel kleurpigmenten aan toegevoegd om de henna een mooie tint te geven. Dit stofje heet PPD (P-fenyleendiamine) en zit eigenlijk in alle wenkbrauw- en haarverf. Sommige mensen zijn hier allergisch voor, met nare gevolgen. Een zeer geïrriteerde huid en soms zelfs blaren. Bij klanten die weten allergisch voor PPD te zijn, mag je nooit brow henna gebruiken. Bij de overige klanten die voor het eerst Henna Brows krijgen, doe je eerst een patch test. Breng een klein beetje henna op de binnenzijde van de elleboog of pols aan. Als er binnen 48 uur geen reactie zoals roodheid, een branderig gevoel of jeuk ontstaat, kun je henna veilig gebruiken. Let wel op: een patch test is géén garantie tegen toekomstige allergieën. Soms wordt iemand alsnog allergisch voor een bepaalde stof. Om die reden raden wij aan niet vaker dan eens in de 5-6 weken henna te gebruiken, omdat een klant dan mogelijk sneller een allergie opbouwt. 

Covid & Patch testing

Moet je elke keer voor een brow henna treatment een patch test doen? Gelukkig niet! Eens in de twaalf maanden is voldoende. Tenzij er is iets veranderd qua gezondheid van een klant. Is iemand erg ziek geweest - of dat nu Covid is of een ander virus of andere aandoening - en heeft deze persoon daardoor een verzwakt immuunsysteem? Dan kun je vatbaarder zijn voor allergieën. Een extra patch test kan dan geen kwaad. Bij twijfel is het sowieso verstandig om een patch test te doen. Better safe than sorry!