HOW TO • Mar 23, 2021

Kies Keurig: Brow Lift óf Brow Henna

Brow Lamination of Henna Brows combineren combine

Kun je Henna Brows en Brow Lamination combineren tijdens één behandeling? Het antwoord is simpel: nee. En we leggen je uit waarom het beter én mooier is om deze treatments niet samen toe te passen. 

Henna Brows en Brow Lamination zijn twee razend populaire behandelingen. Niet zo gek dus dat we vaak de vraag krijgen of je deze treatments kunt combineren, voor een meer dan perfecte wenkbrauw. Je wilt immers alles uit de kast halen om tot het ultieme resultaat te komen. Toch zijn deze behandelingen niet geschikt om gelijktijdig toe te passen. Dit komt omdat beide behandelingen een chemisch proces zijn, met het risico dat de wenkbrauwen overbehandeld worden. Dat kan een nadelig effect hebben op de haartjes, maar ook de huid kan ervan geïrriteerd raken. 

Focus op de haartjes

Balen? Eigenlijk niet! Want wij vinden het veel mooier om te kiezen voor óf een henna brow óf een gelifte brow. Bij henna brows wil je de wenkbrauwen immers zo strak mogelijk hebben. Zou je dan ook nog eens brow lamination toepassen, waarbij de haartjes fluffy rechtop worden gezet, dan wordt het veel te heftig. Anderzijds wil je bij brow lamination juist de focus op de haartjes leggen. Ga je dan ook de huid meeverven - het idee van henna brows - dan zie je minder van de haartjes en gaat het effect van brow lamination verloren. Kortom, kies voor een van deze behandelingen.

Toch verven

Wil een klant toch direct geverfde wenkbrauwen? Dat kan zeker! Maar kies dan voor regular verf of voor de lichtste tint van de Hybrid Dye. Hiermee worden alleen de haartjes gekleurd, en niet de huid, waardoor de brow lamination nog mooier uitkomt. Dit pas je toe na de tweede stap in het lifting proces. 

Fluffy brows met wenkbrauwgel

Wil een klant met henna brows toch een iets weelderige look? Raad dan Brow Gel of Brow Fix aan. Brow Soap is iets minder geschikt, omdat de henna dan eerder van de huid verdwijnt, door - de naam zegt het al - het reinigende effect van zeep. 

3 dagen wachten

Kun je brow henna dan helemaal niet combineren? Ja, het kan wel, mits je minimaal drie dagen wacht. Eerst creëer je henna brows en na minimaal drie dagen kun je brow lamination toepassen. In de praktijk natuurlijk niet zo handig, om een klant na een paar dagen te laten terugkomen. 

Hoe kies je de beste behandeling?

Hoe bepaal je of een klant beter af is met henna brows of met brow lamination Dat heeft met haar wensen te maken - wil ze ze strak en compact of juist meer fluffy - en met de natuurlijke wenkbrauwen. Brow Lamination is eigenlijk alleen mogelijk als je redelijk wat lange haartjes heb. Henna Brows kan in principe bij iedereen. Tenzij iemand echt heel kale brows heeft, aangezien henna niet pakt op stukjes huid waar geen haar zit.