HENNA BROWS • Jun 27, 2022

5 Belangrijke Feiten Over Henna Brows

Mrs.Highbrow Henna brows dyotics

Henna brows, dé populaire behandeling die niet mag ontbreken op de menukaart van jouw salon. Maar hoe komt het dat er soms een wat groenige gloed te zien is? En waarom pakt de henna niet? Lees de vijf meest gestelde vragen over henna brows, zodat jij je behandeling beter en efficiënter kunt uitvoeren.

1. Mengen Met Warm Water

De wenkbrauwhenna van Mrs.Highbrow maak je aan met gewoon kraanwater. Daarna goed roeren. Nu komt het wel eens voor dat de pigmentbolletjes niet direct oplossen en dat het hennapapje een beetje korrelig blijft. De tip van Mrs.Highbrow voor het creëren van de meest stunning henna brows: meng Dyōtics Brow Henna met warm tot heet water. Dit zorgt er voor dat de brow henna goed oplost en er een zachte substantie ontstaat. 


Door de brow henna goed te mengen, ontwikkelt de henna ook sneller van een papje met een wat groene zweem naar een mooie bruintint. Daardoor kun je eerder beginnen met de behandeling henna brows. Dat bespaart tijd! Wanneer je de henna met koud water mixt, moet het papje namelijk minstens 5 minuten staan voordat je henna brows kunt gaan creëren.

brow henna mrs.highbrow Dyotics

2. Mix & Match Voor Henna Brows

Dyotics brow Henna is verkrijgbaar in diverse tinten, van blond tot licht asbruin tot bijna zwart. Voor het creëren van de mooiste henna brows. Alle kleuren van Dyōtics kun je met elkaar mengen. Zo kun je een beetje Raven bij Ash Brown doen, om de kleur net nog iets intenser te maken. Of maak Taupe een klein beetje lichter en warmer met de warmbruine kleur Hazelnut. Ga gewoon lekker aan de slag en stel je eigen kleuren henna brows samen.

Brow mapping henna brows

3. Brow Mapping

Brow Mapping is een handige en eenvoudige manier om strakke henna brows te maken. Maar hoe werkt het precies? Met Brow Mapping String zet je duidelijke, rechte lijnen op de huid waardoor je strakke wenkbrauwen krijgt. Je zet dus eigenlijk vijf lijnen: aan de bovenkant van de aanzet naar de knik en van de knik naar de staart. En dan nog aan de onderzijde van de aanzet naar de knik en van de knik naar de staart. Binnen deze lijnen breng je de henna brows aan. 

Mrs.Highbrow Mapping string thread

Of je kiest voor Mrs.Highbrow Brow Mapping Paste. Dit is een crème die je gebruikt om de contouren van de wenkbrauwen mee te tekenen wanneer je henna brows aanbrengt. Je brengt Brow Mapping Paste bij voorkeur aan met een platte kwast, zoals de Mrs.Highbrow Highlighter Brush. Binnen de contouring kun je aan de slag met brow henna. Doordat Brow Mapping Paste een dikke crème is, blijft de henna netjes binnen de lijntjes. Na de inwerktijd verwijder je de crème weer met een wattenschijfje. Easy as that. 

4. Wenkbrauwen & Huid Goed Reinigen

Waarom pakt wenkbrauwhenna soms niet helemaal goed op de huid? Een belangrijke oorzaak is dat de huid niet goed wordt schoongemaakt en er nog make-up en vetresten op zitten. De henna kan dan niet goed doordringen in de huid, met als gevolg dat het snel weer vervaagt. Of zelfs helemaal niet hecht. 


Doe wat Skin Prep Lotion van Dyōtics op een wattenschijfje en reinig de huid hiermee. Heeft een klant veel make-up op? Dan kun je eerst nog een make-up remover gebruiken. Zorg er wel voor dat de huid goed droog is wanneer je de henna aanbrengt op de wenkbrauwen, want een nog vochtige huid is ook een deal breaker voor henna brows! 
Tip: vraag je klanten om hun brows vooraf te scrubben. Hoe minder dode huidcellen hoe beter de brow henna zal pakken.

5. De Brow Henna Aanmaken

Hoe vloeibaarder de henna is als je deze aanbrengt, hoe harder deze wordt tijdens het intrekken. Dat maakt het vaak lastig om de brow henna van de huid en wenkbrauwen te verwijderen, waardoor er echt geboend moet worden. Om dit te voorkomen, breng je de henna dus niet te dun aan. 


Het papje mag ook niet te dik zijn, omdat er dan meer kans is op allergieën. Met hoe minder water je het poeder mixt, hoe geconcentreerder de verf is en hoe hoger het percentage ppd in de verf. Wat is dan wel een goede dikte? Denk aan de substantie van ketchup. De pasta mag een beetje van de kwast lopen maar niet te veel. Houd voor henna brows als verhouding een half schepje poeder en 12 tot 15 druppels heet water aan.

Henna brows brow aanmaken mengen

11 Redenen Waarom Henna Brows Niet Houden

1. De huid was nog vochtig van de Skin Prep Lotion toen je de brow henna aanbracht.

2. Je hebt de henna te dun aangebracht; voor perfecte henna brows moet de huid onder de wenkbrauwen moet helemaal bedekt zijn.

3. Je hebt de eyebrow henna niet goed in de huid gedrukt en gestempeld.

4. De klant heeft een te vette huid voor henna brows.

5. Je bent met je kwast niet goed genoeg ónder de wenkbrauwen gegaan.

6. De huid was niet goed schoongemaakt; er zaten nog vet- of make-up resten op.

7. Je hebt de wenkbrauwhenna te kort laten intrekken.

8. De klant heeft zulke dicht bezaaide wenkbrauwen dat het lastig is om alle huid onder de brows te bedekken met henna.

9. De klant heeft haar brows binnen 12-24 uur na de behandeling henna brows natgemaakt en/of gereinigd.

10. Je hebt een te lichte tint Dyotics Brow Henna op een donkere huid aangebracht.

11. De klant heeft bijna geen wenkbrauwen van zichzelf; brow henna pakt alleen op huid waar enigszins haar zit. 

Online Cursus Henna Brows

Wil je meer leren over het aanbrengen van Dyotics Brow Henna van Mrs.Highbrow, om zo de mooist henna brows te kunnen creëren? 

Bestel de online cursus Henna Brows voor maar €209, inclusief Dyotics Starter Kit (t.w.v. €179), handgeschreven certificaat en coaching achteraf.  


Bestel de cursus Online Henna Brows nu en begin morgen!