How to • Nov 14, 2020

Word Een Henna Brow Boss

Dyotics Henna Brows Brow henna wenkbrauwen

Het aanbrengen van Brow Henna is een vak apart. Zelfs de beste wenkbrauwspecialist heeft hier nog wel eens vragen over. We hebben de 15 meest gestelde issues voor je verzameld. Met natuurlijk de antwoorden. 


1. Wat is de beste inwerktijd?

Wij adviseren om Dyotics henna 15 tot 20 minuten te laten intrekken, zodat de kleur goed aan de huid kan hechten. Ook heeft de henna dan de tijd om te ontwikkelen, zodat er een mooie bruine tint tevoorschijn komt. Haal je de henna er te vroeg af, dan kan er soms een wat groengele gloed te zien zijn.

2. Na 15 minuten nog steeds geen afdruk op de huid. Hoe kan dit?

Het kan zijn dat de huid niet goed schoongemaakt was. Op een vette ondergrond pakt de brow henna niet goed. Daarom is het belangrijk dat er geen sporen meer van make-up en crèmes op de huid zitten. Goed reinigen dus! Liefst eerst met een make-up remover, gevolgd Dyōtics Skin Prep Lotion. En daarna goed drogen. Want als de huid nog vochtig is, pakt de henna ook niet. Verder is het belangrijk dat je goed ónder de haartjes gaat met je kwast. Echt alle huid moet bedekt zijn.

 3. Bij mijn blonde klant viel zelfs Honey erg donker uit...

Lichte, fijne haartjes kunnen erg donker worden met henna. Deze haren absorberen de henna als een spons, met een nogal donker resultaat. Goed opletten dus wanneer je met dit soort brows werkt. Check na 5 minuten het resultaat, door een stuk met een wattenstaafje te verwijderen. Het kan zijn dat de haartjes al voldoende gekleurd zijn, maar de huid nog niet. In dit geval raden we aan het zo te laten, om te voorkomen dat het geheel te heavy wordt.

 4. Na behandeling fietste mijn klant door de regen, waardoor de henna uitliep. Hoe kan dit?

Nadat jij henna brows hebt aangebracht, is het eigenlijk onmogelijk dat de henna uitloopt. Alleen als het product niet goed verwijderd was uit de haartjes, kan het uitlopen. Verwijder het dus altijd goed, ondanks dat klanten hun brows tot 12-24 uur na de behandeling droog moeten houden.

 5. Wat zijn die witte bolletjes in het poeder?

Het kan wel eens voorkomen dat er wat witte bolletjes in jouw potje met poeder zitten. Dit is gom, om ervoor te zorgen dat de henna met het water bindt. Voor een betere binding meng je het poeder met heet water en laat je het papje 5-10 minuten staan. Zijn de bolletjes na deze maatregelen nog steeds niet opgelost? Met een microbrush kun je ze fijnstampen. Overigens hebben de bolletjes geen invloed op het resultaat.

 6. De brows van mijn klant zijn erg rood geworden. Oorzaak?

Mogelijk heeft jouw klant een self tanning product gebruikt of een spray tan gedaan. Adviseer je klant in ieder geval de laatste twee weken voor de henna behandeling geen spray tan te gebruiken, om te voorkomen dat deze reactie zich voordoet.

 7. Kan Dyotics Brow Henna over de datum zijn?

Na opening is een potje nog 6 maanden houdbaar. Gebruik je het daarna nog, dan heb je kans dat de henna minder goed werkt.

 8. Wat als je merkt dat je een te lichte kleur hebt gebruikt?

No worries als je het idee hebt dat de tint die je hebt gekozen te licht uitpakt bij een klant. Je kunt vrijwel direct na het aanbrengen van de eerste laag er nog één overheen aanbrengen. De tinten van Dyōtics kun je namelijk gewoon met elkaar mengen.

9. De henna heeft een groengele gloed. Hoe kan dit?

Pure henna is groen. Begin je te vroeg met verven, dan kun je inderdaad een wat groene gloed zien. Meng de henna met warm tot heet water en wacht 5-10 minuten voordat je begint met verven. Om ervoor te zorgen dat het papje goed is ontwikkeld en een mooie bruine kleur heeft. Hebben de wenkbrauwen na afloop toch een geelgroene gloed? Weet dat dat helemaal is weggetrokken tegen de tijd dat de klant thuis is. Ook kan het zijn dat jij nogal wit licht in je salon hebt, waardoor het groener oogt dan het in werkelijkheid is.

 10. Wat heeft allemaal invloed op de houdbaarheid van Henna Brows?

Water en zweet. Dus mocht je klant een enorme fitgirl zijn, bespreek dit dan van tevoren. Laat haar – en elke klant in je stoel – weten dat de brows de eerste 12-24 uur na de behandeling droog gehouden moeten worden. Ook na die tijd is het belangrijk om geen reinigingsproducten, scrubs en peelings op de brows te gebruiken. 

11. Kan een huid te vet zijn voor wenkbrauwhenna?

Wanneer de huid écht heel vet is, is het niet verstandig om met wenkbrauwhenna aan de slag te gaan omdat het simpelweg niet zal pakken. Adviseer je klant dan om voor regular wenkbrauwverf te gaan en alleen de haartjes mee te nemen.

 12. Waarom vervaagt de kleur sneller bij sommige klanten? 

Je kunt ervan uitgaan dat de kleur 5 tot 10 dagen op de huid houdt, mits jouw klant haar wenkbrauwen goed verzorgt. Er kunnen echter meer reden zijn waarom de kleur snel vervaagt:
- De huid was nog vochtig van de Skin Prep Lotion toen je de henna aanbracht
- Je hebt de henna te dun aangebracht; de huid onder de wenkbrauwen moet helemaal bedekt zijn
- Je hebt de henna niet goed in de huid gedrukt en gestempeld
- De klant heeft een erg vette huid
- Je bent met je kwast niet goed genoeg ónder de wenkbrauwen gegaan
- De huid was niet goed schoongemaakt; er zaten nog vet- of make-up resten op
- Je hebt de henna te kort laten intrekken
- De klant heeft zulke dicht bezaaide wenkbrauwen dat het lastig is om alle huid onder de brows te bedekken met henna
- De klant heeft haar brows binnen 12 uur na de behandeling natgemaakt en/of gereinigd
- Je hebt een te lichte tint op een donkere huid aangebracht
- De klant heeft bijna geen wenkbrauwen van zichzelf; brow henna pakt alleen op huid waar enigszins haar zit

13. Mijn oudere henna is veel donkerder dan een nieuw potje in dezelfde kleur...

Onder invloed van zuurstof wordt het poeder donkerder. Dit heeft verder geen invloed op het resultaat; dit zal niet donkerder worden dan met een potje dat je zojuist hebt geopend. Wel verliest de henna op een gegeven moment zijn werking.

14. Hoe lang kun je Dyotics Brow Henna bewaren?

Ongeopende potjes blijven zo'n twee jaar goed. Nadat een potje is geopend, kun je het nog 6 maanden gebruiken.

15. Kun je de kleuren mengen?

Ja, je kunt alle kleuren van Dyotics mengen. Voeg bijvoorbeeld wat Raven toe om een kleur donkerder en assiger te maken. Gebruik Hazelnut om een kleur warmer te maken. Of misschien vind je Taupe net iets te licht en Natural Brown weer te donker. Dan kun je deze twee tinten prima mengen.