WAXING • Oct 20, 2023

Help, Niet Alle Haartjes Komen Mee! De Beste Wax Tips

Zelfs met de beste wax krijg je niet altijd alle haartjes mee. Wat is daarvan de oorzaak? 6 tips voor beter en sneller waxen. Van de juiste temperatuur wax tot in de juiste richting waxen. 


 

Door Desi van Dijk

1. Haartjes Liggen Plat Op De Huid


Waxen gaat moeizamer als de wenkbrauwhaartjes plat op de huid liggen. Hierdoor zullen hechten ze minder goed aan de wax, en krijg je ze niet goed verwijderd.  Met name bij vrouwen van Aziatische afkomst liggen de haartjes over het algemeen iets platter op de huid. 


Als je talkpoeder op de haartjes aanbrengt voor het waxen, zullen de haartjes iets ruwer worden. Hierdoor komen ze iets meer omhoog te staan en zullen ze beter door de wax worden gepakt. Talkpoeder kun je gewoon bij de drogist kopen.

2. De Beste Temperatuur Wax

Als de temperatuur van de wax niet warm genoeg is, komen niet alle haartjes mee. Maar zet je je heater te hoog, dan kun je je klant bezeren. Belangrijk dus om te werken met de perfecte temperatuur wax. Maar hoe weet je nu hoe hoog je je waxpot moet instellen? Het hangt af van het type waxverwarmer dat je gebruikt. Sommige verwarmers werken met standen, terwijl andere, zoals de Digital Wax Heater van Mrs.Highbrow, een display met daarop de graden heeft.


Voor een laagje Film Wax van ongeveer 2 centimeter raden wij een temperatuur aan van rond de 80°C. Als je pot voller is, kun je de verwarmer iets hoger zetten. Onthoud dit: hoe voller de pot, hoe hoger de temperatuur moet zijn ingesteld. 


Je checkt de temperatuur vervolgens op deze manier: scoop met je spatel in de wax (alsof je ijs schept) en houd de spatel omhoog. Daarna draai je de spatel om, zodat er een druppeltje ontstaat. Als dit druppeltje niet meer loopt, maar bijna tot stilstand komt, dan is de wax op de juiste temperatuur. Loopt het druppeltje te snel, dan is de wax te heet. Je kunt het ook nog op je eigen pols uittesten, voordat je klant gaat behandelen. 

Mrs.Highbrow Wax Heater
TIP: Er is geen noodzaak om de waxverwarmer tot de rand te vullen. Op die manier verspil je geen tijd door de wax onnodig lang te verwarmen. Het is veel beter om je verwarmer steeds bij te vullen. Als je klaar bent en er zit nog wax in de pot, dan kun je de heater uitschakelen en afsluiten met het deksel. De volgende keer verwarm je de wax gewoon weer opnieuw. 

3. Te Dikke Stoppels


Ook is het belangrijk dat de klant niet te dikke en te korte stoppels heeft als jij wilt gaan waxen. Als dat het geval is, worden de haartjes vaak niet goed meegenomen. Het haartje is dan niet lang genoeg om vast te komen zitten in de wax en zal hierdoor niet goed worden meegetrokken. 


Welke lengte kun je dan aanhouden? Gemiddeld genomen moeten haartjes toch echt wel een paar millimeter zijn zodat je ze goed kunt waxen. Zitten er een paar stoppels tussen die echt korter zijn? Die kun je het beste weghalen met een pincet. De Point Tweezer is hét pincet die je hiervoor kunt gebruiken. Door de perfect gevormde punt is dit pincet ideaal voor het verwijderen van stoppels of ingegroeide haartjes. 

De Point Tweezer is met zijn perfect gevormde punt ideaal voor het verwijderen van stoppels of ingegroeide haartjes

Mrs.Highbrow Point Tweezer
Mrs.Highbrow Point Tweezer.​​

4. In De Juiste Richting Waxen


Het klinkt voor veel beautyspecialisten vast als vanzelfsprekend, maar we zien nog wel eens dat er de verkeerde kant op wordt gewaxt. Zorg dat je de wax altijd aanbrengt in de richting van de haargroei. En trek de wax er tegen de richting van de haargroei af. 


Film Wax Sparkling Blue droogt in 10 seconden op en de Film Wax Azuleen zelfs in een aantal seconden. Na het uitharden van de wax kun je de wax er gemakkelijk in tegengestelde richting aftrekken. Om het zo aangenaam mogelijk voor de klant te maken, trek je de huid van de klant strak tussen wijsvinger en duim. 

Mrs.Highbrow Wax Sparkling Blue
Film Wax Sparkl​​ing Blue

5. De Huid Is Te Vochtig


Op een vochtige huid - door reinigingsproducten of transpireren - zal wax niet goed werken. Wax hecht namelijk niet aan natte haren, dus zorgt dat de huid compleet droog is. 


Talkpoeder werkt in dit geval goed. Het poeder neemt namelijk het vocht op als je transpireert door hitte, vochtigheid of als je klant toch een tikkeltje nerveus is. 

6. Gebruik Oil-Lala Voor Het Waxen


Om de huid optimaal voor te bereiden op de waxbehandeling is Oil-Lala jouw beste vriend. Breng een klein beetje Oil-Lala aan op de huid die je wilt gaan ontharen en verwijder het teveel aan olie met een wattenschijfje of tissue. Er mag echt maar een heel dun laagje op de huid zitten.


Door de Oil-Lala hecht de hars zich beter en dit zorgt voor een optimaal resultaat. Na het aanbrengen zijn de wenkbrauwen (of andere gezichts- of lichaamshaartjes) klaar om gewaxt te worden!

Overigens is Oil Lala ook geschikt om wax van de huid of haren te halen als je een foutje hebt gemaakt. 

Mrs.Highbrow Film Wax: 2 Soorten

Mrs.Highbrow heeft twee soorten Film Wax in het assortiment. En beide zijn ze super geschikt voor de wenkbrauwen en het hele gezicht. Azuleen droogt iets sneller dan Sparkling Blue en is daarom speciaal voor de ervaren specialist. Ook is Film Wax Azuleen heel geschikt voor andere delicate lichaamsdelen zoals oksels en bikinilijn. Ben je een beginnend browstylist? Kies dan voor Film Wax Sparkling Blue.


Meer lezen over de voordelen van Mrs.Highbrow Film Wax? Lees dan deze blog