HOW TO • Mar 21, 2022

Eerste Hulp Bij Brow Ongelukken

MrsHighbrow_ProblemenFixen_ProblemSolution

Help! Henna Brows zijn te donker uitgevallen, de wimpers zijn niet goed gekruld. En wat doe je als een brow lamination behandeling niet goed heeft gepakt? Wij zetten de drie meest voorkomende brow & lash issues - met natuurlijk de oplossingen - op een rij. 

- Door Desi van Dijk

Henna Brows Te Donker

Het kan voorkomen dat Henna Brows om welke reden dan ook iets te donker zijn uitgevallen. Het is erg moeilijk om de haartjes lichter te krijgen, maar wat kan helpen is om met een watje met Dyōtics Tint Remover over de wenkbrauwen te gaan. Hiermee haal je de kleur van de huid, waardoor het geheel lichter wordt. De haartjes zelf krijg je er niet lichter mee helaas. Wel is het zo dat hoe sneller je erbij bent, hoe meer kans je hebt dat je ze nog iets kunt oplichten. Het werkt in ieder geval niet om de brows vervolgens met een lichtere tint henna te verven.
Is een klant echt erg ongelukkig met de kleur? Behandel de wenkbrauwen dan met een oplichtende verf, zoals Refectocil Blonde. Doe dit stapje voor stapje. Breng wat bleech aan op de wenkbrauwen, laat een paar minuten inwerken en verwijder. Herhaal zo vaak als nodig is. Pas wel op, want de wenkbrauwen kunnen hier rossig door worden. Het is dus écht een noodoplossing. 
Dit alles voorkom je natuurlijk door licht te beginnen als je een klant nog niet goed kent. Daarnaast is een (online) cursus voor Henna Brows altijd een goed idee, mocht je er nog geen hebben gevolgd. Wist je dat we ook een gratis cursus Kleurenleer aanbieden? Inclusief digitaal certificaat! Altijd handig. 

Lash Lift: Niet Gekruld Genoeg

Zijn de wimpers onvoldoende gekruld? Dan kun je de Lash Lift behandeling van Lash Elevation nog een keer uitvoeren. Zorg wel dat je een kleinere maat rod gebruikt en de inwerktijd per lotion nu slechts 2 tot 3 minuten is. Je gebruikt niet de originele inwerktijden omdat de lashes al behandeld zijn. Doordat de lotions de wimpers weer oplichten, is het wel noodzakelijk om de wimpers opnieuw te verven als je dat ook deed bij de eerdere behandeling. Bijvoorbeeld met Bronsun Black

MrsHighbrow_ProblemenFixen_LashLift_overcurled

Of Juist: Over Curled

Ook als de wimpers te erg gekruld zijn, kun je de Lash Lift behandeling nog een keer herhalen met Lash Elevation. Gebruik nu alleen een grotere rod in plaats van een kleinere rod. Ook hier is de inwerktijd per lotion slechts 2 tot 3 minuten omdat de lashes al een behandeling hebben gehad. Voor geverfde wimpers geldt hetzelfde: ook deze moet je weer opnieuw verven als je dat bij de eerdere behandeling ook had gedaan. 

Lash elevation lash lift mrs.highbrow

Lash Lift: Te Warrig = Time To Relax

Als de wimpers warrig zijn na een Lash Lift (waarschijnlijk had je ze niet netjes genoeg op de rods geplakt) en ze zien er niet gezond uit, dan kun je de wimpers het best ‘relaxen’. Je herhaalt de Lash Lift behandeling dan kort, maar zonder lifting rods zodat de krul eruit gaat. Breng stap 1 met een micro brush en een royale hoeveelheid aan op alle wimpers. Breng de wimpers in model met een borsteltje van wortel tot punt tot de haren recht zijn. Verwijder stap 1 en herhaal bovengenoemde stappen met lotion 2. Maak de wimpers daarna goed schoon en breng vervolgens stap 3 aan. Laat deze stap drie minuutjes inwerken en verwijder het vervolgens met een vochtig wattenschijfje. Laat de wimpers daarna een aantal weken rusten voordat je opnieuw de behandeling uitvoert.
Wil je meer tips & tricks over hoe je het beste een Lash Lift kan doen en je problemen kan vermijden en fixen? Meld je dan aan voor onze Online Cursus Lash Lift en word een echte pro!

Brow Lamination: Niet Goed Gelukt 

Het kan voorkomen dat een Brow Lamination behandeling niet uitpakt zoals je van tevoren in gedachten had. Ga eerst na of deze klant eigenlijk wel geschikt is voor een brow lift. Dun bezaaide brows, te korte wenkbrauwhaartjes of haartjes die erg stijf zijn of een neerwaartse groeirichting hebben zijn eigenlijk niet geschikt voor de behandeling. Heeft het niet met de brows van de klant te maken? Dan kun je nagaan of je voldoende Adhesive hebt gebruikt en of alle haartjes goed omhoog zijn geborsteld. Is dit ook in orde? Dan hebben de lotions hoogstwaarschijnlijk niet lang genoeg ingewerkt. We raden het niet aan, maar bij uitzondering kun je de behandeling eenmalig herhalen. Let er wel op dat je in dit geval een kortere inwerktijd voor de lotions aanhoudt, omdat ze al behandeld zijn.
Het kan ook voorkomen dat een klant binnen een paar dagen terugkomt en zegt dat de Brow Lamination nu al niet meer zichtbaar is. Vertel haar dan dat het wel noodzakelijk is om de wenkbrauwhaartjes elke dag weer in model te borstelen en hier eventueel Brow Soap voor te gebruiken.
Wil je graag reseller worden van Mrs.Highbrow Brow Soap en de producten in jouw salon verkopen? Mail sales@mrshighbrow.com en vraag naar de voorwaarden en startorders. 

MrsHighbrow_ProblemenFixen_BrowLamination

Zo Deal Je Met Ontevreden Klanten

Heb jij er alles aan gedaan om een niet goed gelukte wenkbrauwen of wimpers te fixen, maar blijft jouw klant ontevreden? Lees dan onze blogpost 'Hoe ga je om met klachten'.