BUSINESS • Jul 13, 2024

5 Zomertips Om Jouw Salon Een Upgrade Te Geven.

zomertips voor jouw salon mapping thread mrs.Highbrow

Hoewel het tijdens de zomermaanden iets rustiger kan zijn in jouw salon, betekent het niet dat je deze ‘vrije’ uren niet nuttig kunt besteden. Integendeel! Het is juist hét uitgelezen moment om extra tijd te investeren om jezelf én je salon te verbeteren. 

5 business-tips om jouw salon naar een hoger niveau te tillen. 

1. De Grote Salon Schoonmaak

Als het wat rustiger is, is dit het uitgelezen moment om de bezem door jouw salon te halen. Want als een drukke ondernemer kan het er nog wel is bij inschieten. 

  1. Neem de tijd om alle plankjes goed af te stoffen en alle kastjes op te ruimen

  2. Maak alle je potjes en flesjes schoon en werp een blik op de datum. Wat is over de datum of staat echt al heel lang open? Veel producten, zoals de liquids Skin Prep Lotion en Tint Remover, zijn na opening nog 12 maanden houdbaar. Een potje henna is na opening nog 6 maanden goed en lash en brow lift producten maar 3-4 maanden. 

  3. Loop ook je kwasten en tools na. Werken ze nog fijn, of zijn ze aan vernieuwing toe? En hoe zit het met schaartjes en pincetten? Zijn die nog scherp? 

    TIP: pincetten kun je met een gewone nagelvijl weer scherp maken. Klem de tweezer om de pincet en ga een paar keer heen en weer. 

  4. Neem de tijd om waxpotten goed schoon te maken, en kijk of emmertjes aan vervanging toe zijn. Bij intensief gebruik dien je het siliconen emmertje elke 2-3 maanden te vervangen. 
salon

2. Een Zinnenprikkelende Touch-Up

Als beauty professional weet je als geen ander dat smaken veranderen en dat het interieur soms wel een frisse wind kan gebruiken. Gelukkig zijn er eenvoudige manieren om de uitstraling van jouw salon te transformeren.


1. Let The Music Play

Een van de meest effectieve manieren om de sfeer naar een hoger niveau te tillen is door het draaien van goede muziek


Stel Spotify-playlists samen met muziek die een ontspannen ambiance creëert. Daardoor zullen jouw klanten zich direct op hun gemak voelen zodra ze jouw salon binnenstappen. Denk aan rustige, melodieuze nummers met een zachte beat.

2. Mooie Magazines

Door trendy magazines aan te bieden in de wachtruimte, houd je niet alleen jouw klanten bezig tijdens het wachten, maar onderstreep je ook nog eens de uitstraling van jouw salon. 


Kies tijdschriften die aansluiten bij de sfeer van jouw salon, en houd rekening met jouw doelgroep (veel jonge meiden of vooral 40-plussers?). Dus ga je voor luxe fashion magazines, glossies met inhoud of meer voor celebs en gossip? 

3. De Kracht Van Geur

Geur is een krachtige zintuiglijke ervaring die de beleving in jouw salon kan versterken, en het is een simpele manier om een optimale beleving te garanderen. 


Kies voor geurkaarsen, aromatherapie of een geurverspreider met een heerlijke geur die past bij jouw merk. Denk aan ontspannende aroma's zoals lavendel of verkwikkende citrusgeuren voor een energieke sfeer.

Een eyecatcher in je salon, zo'n professionele display. En nog praktisch ook, want ze houden al je producten netjes bij elkaar. 

3. Ben Je Nog Blij Met De Behandelingen?

Het belangrijk om jezelf te blijven uitdagen en up-to-date te blijven met de nieuwste technieken. Maar het is net zo belangrijk om kritisch te kijken naar de behandelingen die je aanbiedt in jouw salon. 


Focus Op Jouw Kracht

Focus op wat echt werkt en wat jou blij maakt. Deze benadering zorgt voor groei en voldoening in jouw vak. Dus schrap de behandelingen die niet langer resoneren. Als je je werk leuk wilt houden en wilt groeien in jouw vak, moet je soms harde keuzes maken.


Wat Willen Jouw Klanten?

Misschien zijn er behandelingen die te weinig opleveren of liggen er materialen te verstoffen in jouw salon omdat de betreffende behandeling bijna nooit wordt geboekt. 


Het is goed om de tijd te nemen om deze behandelingen te evalueren. Door deze kritische blik zal je na de zomer terugkeren met vernieuwde energie en het beste aanbod voor jouw klanten.

threading salon eyebrows

Showcase Jouw Expertise En Inspireer Jouw Klanten Met De Beste Behandelingen.

4. Tijd Voor Nieuwe Technieken

Als het wat rustiger is in de salon, is het tijd om stil te staan bij wat je echt wilt en waarmee je jezelf kan uitdagen. Waarin wil je jezelf verder ontwikkelen? 


Je Bent Nooit Uitgeleerd


Heb je altijd al willen weten hoe je naast waxen en epileren ook kunt threaden? Of heb je nu eindelijk tijd om Airbrush Brows onder de knie te krijgen? Boek een online cursus Airbrush Brows of kijk of je ergens een training op locatie kunt gaan volgen.


Blijf Jezelf Uitdagen

Bij Mrs.Highbrow geloven we dat constante groei belangrijk is om voorop te blijven lopen in de beauty industrie. Daag jezelf uit om nieuwe technieken te ontdekken, jouw vaardigheden uit te breiden en het beste uit jezelf te halen. 


Showcase jouw expertise en inspireer je klanten met de beste behandelingen. Want als het gaat om wenkbrauwen, verdienen jouw klanten niets minder dan het allerbeste.

Blink Brow Bar London
Blink Brow Bar London

5. Werkplek Onder De Loep

Dit is ook het perfecte moment om de werkplek in jouw salon eens goed onder de loep te nemen. 


Zit Je Wel Goed?

Kijk bijvoorbeeld eens kritisch naar jouw behandelkruk en trolley - staan ze op de juiste hoogte en afstand van elkaar zodat jij er comfortabel mee kunt werken? 


Ideale Werkhouding

Weet je nog wat de ideale werkhouding is of is het tijd voor een opfriscursus? Op YouTube vind je talloze tips om jouw werkhouding te verbeteren en klachten te voorkomen.  


Vergeet daarbij niet om ook voldoende rust en pauzes in te lassen gedurende jouw werkdag. Jouw gezondheid en welzijn zijn net zo belangrijk als dat van jouw cliënten.