INSPIRATION • Aug 10, 2023

5 Zomertips Om Jouw Salon Een Upgrade Te Geven.

zomertips voor jouw salon mapping thread mrs.Highbrow

Hoewel het tijdens de zomermaanden iets rustiger kan zijn in jouw salon, betekent het niet dat je deze ‘vrije’ uren niet nuttig kunt besteden. Integendeel! Juist in de zomer kun je extra tijd investeren om jezelf én je salon te verbeteren. 5 tips om je hierbij te helpen. 


Door Desi van Dijk 

1. De Grote Salon Schoonmaak

Als het wat rustiger is in jouw salon, is dit ook het uitgelezen moment om de bezem door jouw salon te halen, alle plankjes af te stoffen en een kritische blik op jouw tools te werpen. Als een drukke ondernemer kan het er nog wel is bij inschieten. Plan een paar uurtjes in om jouw salon van top tot teen te inspecteren en weer helemaal aan kant te maken.

  • Neem de tijd om alle plankjes goed af te stoffen en alle kastjes op te ruimen. 

  • Maak alle je potjes en flesjes schoon en werp een blik op de datum. Wat is over de datum of staat echt al heel lang open? Veel producten, zoals de liquids Skin Prep Lotion en Tint Remover zijn na opening nog 12 maanden houdbaar. Een potje henna is na opening nog 6 maanden en lash en browlift producten maar 3-4 maanden. 

  • Loop ook je kwasten en tools na! Zijn ze nog vol en werken ze nog fijn, of zijn ze aan vernieuwing toe? En hoe zit het met schaartjes en pincetten? Zijn die nog scherp? 

  • Neem de tijd om waxpotten goed schoon te maken, en kijk of emmertjes misschien aan vervanging toe zijn. Bij intensief gebruik dien je de siliconen emmertjes elke 2-3 maanden te vervangen. 

2. Een Zinnenprikkelende Touch-Up

Nu je jouw salon helemaal hebt schoongemaakt en georganiseerd, wordt het tijd voor het leuke gedeelte! Als beauty professional weet je als geen ander dat smaken veranderen en dat het interieur soms wel een frisse wind kan gebruiken. Je hoeft niet direct een verbouwing in te plannen. Gelukkig zijn er eenvoudige manieren om de uitstraling van jouw salon te transformeren. Wil je jouw klanten echt betoveren? Dan is het tijd om hun zintuigen te prikkelen! Hier zijn 3 tips om de sfeer in jouw beautysalon naar een hoger niveau te tillen: 

  • Een van de meest effectieve manieren om de sfeer naar een hoger niveau te tillen is door het draaien van goede muziek. En nu, met misschien wel wat extra tijd tot je beschikking, is dit het perfecte moment om jouw eigen Spotify-playlists samen te stellen.

    Kies muziek die een ontspannen ambiance creëert, waardoor jouw klanten zich direct op hun gemak voelen zodra ze jouw salon binnenstappen. Denk aan rustige, melodieuze nummers met een zachte beat, die een kalmerende uitwerking hebben en een gevoel van serene schoonheid oproepen.

  • Een simpele, maar slimme manier om jouw salon te upgraden is door trendy magazines aan te bieden in de wachtruimte. Hiermee houd je niet alleen jouw klanten bezig tijdens het wachten, maar onderstreep je ook nog eens de uitstraling van jouw salon. Kies tijdschriften die aansluiten bij de sfeer van jouw salon. Het is belangrijk om bij het selecteren van magazines rekening te houden met jouw doelgroep en de sfeer die je wilt creëren. Wil je een stoere, trendy salon uitstralen? Of ga jij juist voor een luxe uitstraling? Laat de selectie van tijdschriften jouw salon weerspiegelen.

  • Geur is een krachtige zintuiglijke ervaring die de beleving in jouw salon kan versterken, en het is een simpele manier om een optimale beleving te garanderen. Kies voor geurkaarsen, aromatherapie of een geurverspreider met een heerlijke geur die past bij jouw merk en het gewenste gevoel oproept. Denk aan ontspannende aroma's zoals lavendel of verkwikkende citrusgeuren voor een energieke sfeer.

3. Ben Je Nog Blij Met De Behandelingen?

Als beauty professional is het belangrijk om jezelf te blijven uitdagen en up-to-date te blijven met de nieuwste technieken en behandelingen. Maar het is net zo belangrijk om kritisch te kijken naar de behandelingen die je aanbiedt in jouw salon. Focus op wat echt werkt en wat jou en jouw klanten blij maakt. Deze benadering zorgt voor groei en voldoening in jouw vak. Dus schrap de behandelingen die niet langer resoneren met jou of jouw klanten. Als je werk leuk wilt houden en wilt groeien in jouw vak, moet je soms harde keuzes maken.


Misschien zijn er behandelingen die te weinig opleveren of juist te veel energie kosten. Of liggen er materialen te verstoffen in jouw salon omdat de betreffende behandeling bijna nooit wordt geboekt. Het is goed om de tijd te nemen om deze behandelingen te evalueren en te kijken waar je wel en niet energie uithaalt. Door deze kritische blik zal je na de zomer terugkeren met vernieuwde energie en het beste aanbod voor jouw klanten.

threading salon eyebrows

Showcase Jouw Expertise En Inspireer Jouw Klanten Met De Beste Behandelingen.

4. Tijd Voor Nieuwe Technieken

Als het wat rustiger is in de salon, is het tijd om stil te staan bij wat je echt wilt en waarmee je jezelf kan uitdagen. Waarin wil je jezelf verder ontwikkelen? Gebruik deze zomerperiode om nieuwe technieken te ontdekken én je eigen te maken.

Heb je altijd al willen weten hoe je naast waxen en epileren ook kunt threaden? Of heb je nu eindelijk tijd om Airbrush Brows onder de knie te krijgen? Boek een online cursus Airbrush Brows of kijk of je ergens een training op locatie kunt gaan volgen.

Bij Mrs.Highbrow geloven we dat constante groei belangrijk is om voorop te blijven lopen in de beauty industrie. Daag jezelf uit om nieuwe technieken te ontdekken, jouw kennis en vaardigheden uit te breiden en het beste uit jezelf te halen. Showcase jouw expertise en inspireer je klanten met de beste behandelingen. Want als het gaat om wenkbrauwen, verdienen jouw klanten niets minder dan het allerbeste.

Blink Brow Bar London
Blink Brow Bar London

5. Werkplek Onder De Loep

Dit is ook het perfecte moment om de werkplek in jouw salon eens goed onder de loep te nemen. Kijk bijvoorbeeld eens kritisch naar jouw behandelkruk en trolley - staan ze op de juiste hoogte en afstand van elkaar zodat jij er comfortabel mee kunt werken? Weet je nog wat de ideale werkhouding is of is het tijd voor een opfriscursus?


Op YouTube vind je talloze handige tips en tricks om jouw werkhouding te verbeteren en klachten te voorkomen. Neem er eens de tijd voor om deze te bestuderen en neem jezelf voor om na de zomer weer volledig volgens deze ideale houding te werken. Vergeet daarbij niet om ook voldoende rust en pauzes in te lassen gedurende jouw werkdag. Jouw gezondheid en welzijn zijn net zo belangrijk als dat van jouw cliënten.