Hybrid Brows • Sep 14, 2023

5 Tips Voor Langdurig Mooie Hybrid Brows

Hybrid Brows

Hybrid Brows is een trend die je niet wilt missen als beauty professional. Maar hoe zorg je ervoor dat deze populaire techniek ook leidt tot langdurige tevredenheid bij jouw klanten? Met onze 5 praktijk-tips helpen we jou om de perfecte afdruk op de huid te creëren, zodat klanten zo lang mogelijk van hun stralende wenkbrauwen kunnen genieten. 


Door Desi van Dijk

Tip 1: Reinig De Brows Grondig

De eerste essentiële stap in het creëren van de mooiste Hybrid Brows is het goed reinigen van de huid en wenkbrauwen. Zorg ervoor dat de huid vrij is van make-up en oliën. Als de klant nog make-up in haar brows heeft, verwijder je dit met een olievrije make-up remover. Vervolgens gebruik je Skin Prep Lotion, waarmee je de huid brandschoon maakt en overtollige restjes make-up en/ of remover verwijderr. 


Om de huid zo grondig mogelijk te reinigen is het geheim om tot slot ook nog Treatment Enhancer te gebruiken. Dit is een mix van natuurlijke ingrediënten die zorgen voor die extra grondige reiniging en verzorging van de haartjes. Zorg er tot slot voor dat de huid goed droog is. Hiermee leg je de beste basis, zodat de Hybrid Dye zich zo optimaal mogelijk kan hechten aan de haartjes én de huid. 

Mrs.Highbrow treatment enhancer hybrid brows

Tip 2: De Ideale Mix

Om de mooiste Hybrid Brows te creëren die zo lang mogelijk blijven zitten, is het vinden van de juiste verhouding essentieel. Hoewel de handleiding een 1:1 verhouding suggereert, geeft de verhouding 2:1 een beter resultaat, hebben wij gemerkt. Meng daarom in het vervolg 2 delen Hybrid Dye met 1 deel Developer. Hierdoor maak je de mix net wat sterker en zal het resultaat net iets intenser zijn.  

Mrs.Highbrow Hybrid Dye Brows Tube

Tip 3: Laag Per Laag

De juiste techniek is natuurlijk de beslissende factor voor het succes van jouw Hybrid Brows. Breng daarom de Hybrid Dye laag voor laag aan zodat de Dye goed hecht aan zowel de haartjes als de huid. Begin met een dunne laag en creëer hiermee die strakke en goed gedefinieerde lijnen. 


Breng vervolgens een tweede, dikkere laag aan. Druk daarmee goed met het kwastje de verf tegen de huid aan en zorg daarbij dat de Hybrid Dye ook goed onder de haartjes komt. Een goed kwastje om te gebruiken voor Hybrid Brows is de Angled Brow Brush. Deze techniek zorgt ervoor dat de Dye de hele huid (dus ook onder de haartjes) bedekt. En hiermee maak je de mooiste Hybrid Brows!

Mrs.Highbrow Hybrid Dye Brows

Tip 4: De Juiste Tijd

De beste resultaten voor Hybrid Brows worden bereikt als de verf 10 tot 15 minuten intrekt. Deze tijd is nodig om de Dye goed te laten ontwikkelen en de tijd te geven om in de haartjes en in de huid te trekken. 


Wil je een nog intensere look? Laat de Hybrid Dye dan net iets langer dan 15 minuten intrekken. Doe hier wel voorzichtig mee als een klant voor een eerste keer bij je is of als de klant lichte brows van zichzelf heeft.  


Voor een mooi ombre-effect bij de Hybrid Brows verwijder je de aanzet na 3 tot 5 minuten met een vochtig wattenstaafje of watje met gewoon kraanwater. 

Mrs.Highbrow Hybrid Dye Brows Models

Tip 5: Geef Nazorginstructies

Jij hebt je best gedaan om de mooiste Hybrid Brows te creëren, maar nu is het aan jouw klant om te zorgen dat ze de nazorginstructies in acht neemt. Om zo lang mogelijk te genieten van haar Hybrid Brows.


 • Houd de wenkbrauwen minimaal 24 uur droog; even geen haren wassen of zwemmen.
   

 • Vermijd de sauna en intensief sporten. Zweet kan namelijk ook een averechts effect hebben.
   

 • Ga de eerste 24 uur na de behandeling niet in de volle zon of onder de zonnebank.
   

 • Gebruik zo min mogelijk reinigingsproducten op de wenkbrauwen zolang de kleur op de huid zit.
   

 • Als er veel zon is, breng dan een hoge factor aan op de wenkbrauwen zolang de kleur op de huid zit. Niet alleen vervaagt de kleur sneller door de zon, maar de zon kan ook allergieën veroorzaken.
   

 • Laat minimaal 5 weken tussen de behandelingen om te voorkomen dat er een allergie ontstaat. 

Complete Master Kit Voor Hybrid Brows

Met deze 5 tips voor de mooiste hybrid brows zorg jij dat je jouw talent laat zien en gaat voor perfectie. Om het jou nog gemakkelijker te maken, hebben wij de Hybrid Dye Master Kit met alle essentials die je nodig hebt voor Hybrid Brows. 

Mrs.Highbrow Hybrid Dye Master Kit