6 Nieuwe Inzichten In Brow Lamination

Mrs.Highbrow Brow Lamination

Brow Lamination is niet meer weg te denken. En omdat het zo populair is, worden de techieken steeds beter en verfijnder. Onze nieuwste inzichten hebben we verzameld, zodat ook jij de Brow Lamination behandeling in jouw salon kunt optimaliseren. Dat betekent: sneller én mooier werken.  


- Door Desi van Dijk 

#1 Extra Boost Met Treatment Enhancer

Mrs.Highbrow Treatment Enhancer is een mix van natuurlijke ingrediënten, waaronder zout. Dit geeft een boost aan jouw behandelingen. Het is een grondige reiniger die zorgt voor een optimale hechting van de producten die jij gebruikt tijdens jouw services, zoals Brow Lamination. Maar ook voordat je aan Henna Brows of een Lash Lift begint. 


Door het gebruik van Treatment Enhancer worden vetten en vuil volledig van de huid en haartjes verwijderd. Hoewel een normale make-up remover vaak voldoende lijkt te zijn, neemt Treatment Enhancer alle restjes mee. Oók die van je make-up remover of van bijvoorbeeld Skin Prep Lotion. En dat is erg belangrijk voordat je een behandeling uitvoert. 


Mrs.Highbrow Treatment Enhancer

Als je Treatment Enhancer gebruikt vóór een Brow Lamination behandeling, zorgt het ervoor dat de lotions optimaal kunnen intrekken in de brows. Hierdoor wordt het resultaat ook optimaal. Treatment Enhancer gebruik je dus als laatste stap voordat je aan een Brow Lamination behandeling begint. En nádat je de wenkbrauwen hebt gereinigd met Skin Prep Lotion. Alleen Treatment Enhancer gebruiken reinigt niet voldoende.


Mrs.Highbrow Treatment Enhancer €9,95.

#2 Glue Niet Meer Essentieel

Een Brow Lamination behandeling bestaat uit 3 stappen. Plus het gebruik van Adhesive om onhandelbare haren te temmen. Met de nadruk op 'onhandelbare haren'. Want wat blijkt in de praktijk is dat de glue niet altijd meer essentieel is. In sommige gevallen kun je de Adhesive dus weglaten, en dit zal je per behandeling zeker een aantal minuten schelen. Nu zijn er uiteraard wel een aantal voorwaardes voor het weglaten van de glue:


  1. Bij dun tot normaal wenkbrauwhaar kun je overwegen om geen glue te gebruiken. Maar als de haartjes redelijk dik en stug zijn is de Adhesive wel een must.
     
  2. De haartjes moeten redelijk lang zijn om geen glue te hoeven gebruiken in het Brow Lamination proces. Als de haartjes te kort zijn, is glue essentieel om op de haartjes aan te brengen.

  3. De brows moeten ook een normale dichtheid hebben om geen gebruik te hoeven maken van de glue. Als de brow heel erg vol is, dan werkt het met Adhesive beter. 

Door een Brow Lamination zonder Adhesive uit te voeren hoef je de haartjes niet haartje voor haartje vast te plakken op de huid. Dit kan je zeker een aantal minuten schelen. Als de brows van jouw klant aan de voorwaarden voldoen, dan kun je ervoor kiezen om geen glue meer te gebruiken. Start dan direct met stap 1 in het Brow Lamination proces. 

#3 Silicone Lamination Tool

Een nieuw product waarmee je niet alleen super efficiënt maar ook duurzaam werkt is de Silicone Lamination Tool. Deze tool kun je gebruiken om al jouw brow lamination producten nauwkeurig aan te brengen. En het voordeel is dat de brush van siliconen is gemaakt en je hierdoor geen product verspilt omdat het product niet in de brush trekt. Daarnaast ben je ook nog duurzaam bezig, want wegwerp tools zijn hierdoor overbodig!

#4 Keratin Complex Voedt & Beschermt

Mrs.Highbrow Keratin Complex is een product dat we speciaal hebben ontwikkeld om de brows & lashes te voeden en te beschermen. Nieuwsgierig naar alle voordelen van Keratin Complex? Lees dan deze blog post!


Voor nu focussen we ons vooral op hoe je Keratin Complex kan gebruiken tijdens het Brow Lamination proces. Door het gebruik van Keratin Complex zullen de haartjes sterker en gezonder worden. En dat is iets wat we natuurlijk allemaal wensen. Keratin Complex kun je gebruiken na stap 2 in de behandeling. Je brengt het aan met een spoolie. Mocht je de wimpers ook willen verven in het Brow Lamination proces, gebruik dan Keratin Complex na het verven. Daarna kun je stap 3 Nourishing Gel aanbrengen. 

Mrs.Highbrow Keratin Complex

Door het toevoegen van Keratin Complex als extra stap in jouw Brow Lamination behandeling is het ook logisch dat je een hogere prijs rekent. Tip: voeg Keratin Complex aan je Brow Lamination behandeling toe en bereken een meerprijs van €5 tot €10. Of laat je klant het apart bijboeken.


Mrs.Highbrow Keratin Complex €31,95.

#5 Wekenlang Brushed-Up Brows

Brow Lamination geeft tot wel 6 weken een perfect omhoog gelifte brow. Maar dit gaat niet hélemaal vanzelf. De klant zal zelf elke ochtend de brows omhoog moeten borstelen met een spoolie, (tip: geef jouw klant een zakje met een spoolie en nazorginstrucities mee), omdat ze na het slapen niet helemaal meer in hun beste shape zijn. Na een aantal weken wordt het gelifte effect sowieso iets minder, en dan zijn er diverse producten die het effect weer versterken. 


Mrs.Highbrow biedt 3 producten die de klant zelf kan gebruiken voor een brushed-up effect Brow Fix, Brow Soap en Wenkbrauwgel zijn drie producten die net dat extra duwtje omhoog geven. Belangrijk is wel dat de klant de eerste 24 uur na de behandeling deze producten nog niet gebruikt. Maar daarna kunnen deze producten net dat extra aan de brow geven. 


Mrs.Highbrow Brow Fix

Mrs.Highbrow Brow Fix is onze nieuwste aanwinst. Een Brow Soap die je met én zonder water kunt gebruiken, in een luxe doosje met borstel. Voor 24/7 brushed-up brows. 


Consumtenprijs Brow Fix €25,95 incl. btw. Wil je retailer worden, genieten van inkoopkorting en Brow Fix doorverkopen in jouw salon? Stuur een mail naar sales@mrshighbrow.com en vraag naar de voorwaarden om reseller te worden. 


#6 Perfect Borsteltje Voor Brow Lamination

In de loop van de tijd ontdek je altijd tools die een proces gemakkelijker en sneller kunnen maken. Zo hebben wij het tandenraggertje (te koop bij de drogist) ontdekt die de haartjes na stap 1 in het Brow Lamination proces nog strakker op de huid zetten. Nadat de eerste creme haar inwerktijd heeft uitgezeten, kun je het product gemakkelijker verwijderen met zo'n raggertje. Hoe wij dit doen bij Mrs.Highbrow? Check onze tutorial!