BROW LAMINATION • May 20, 2024

7 Tips Voor De Perfecte Brow Lamination

Mrs.Highbrow Brow Lamination

Van Treatment Enhancer tot het toevoegen van Keratin Complex aan je Brow Lamination behandeling. Met de volgende 7 tips worden jouw resultaten nog mooier, en ben je bovendien veel sneller klaar.  


- Door Desi van Dijk 

1. Extra Boost Met Treatment Enhancer

Mrs.Highbrow Treatment Enhancer is een mix van natuurlijke ingrediënten, waaronder zout. Dit geeft een boost aan jouw behandelingen. Het is een grondige reiniger die zorgt voor een optimale hechting van de producten die jij gebruikt tijdens jouw services, zoals Brow Lamination. Maar ook voordat je aan Henna Brows of een Lash Lift begint. 


Door het gebruik van Treatment Enhancer worden vetten en vuil volledig van de huid en haartjes verwijderd. Hoewel een normale make-up remover vaak voldoende lijkt te zijn, neemt Treatment Enhancer alle restjes mee. Oók die van je make-up remover of van bijvoorbeeld Skin Prep Lotion. En dat is erg belangrijk voordat je een behandeling uitvoert. 


Als je Treatment Enhancer gebruikt vóór een Brow Lamination behandeling, zorgt het ervoor dat de lotions optimaal kunnen intrekken in de brows. Hierdoor wordt het resultaat ook optimaal. Treatment Enhancer gebruik je dus als laatste stap voordat je aan een Brow Lamination behandeling begint. En nádat je de wenkbrauwen hebt gereinigd met Skin Prep Lotion. Alleen Treatment Enhancer gebruiken reinigt niet voldoende.

2. Glue Niet Meer Essentieel

Een Brow Lamination behandeling bestaat uit 3 stappen. Plus het gebruik van Adhesive om onhandelbare haren te temmen. Met de nadruk op 'onhandelbare haren'. Want wat blijkt in de praktijk is dat de glue niet altijd nodig is. In sommige gevallen kun je de Adhesive dus weglaten, en dit zal je per behandeling zeker een aantal minuten schelen. Nu zijn er uiteraard wel een aantal voorwaarden voor het weglaten van de glue:


  1. Bij dun tot normaal wenkbrauwhaar kun je overwegen om geen glue te gebruiken. Maar als de haartjes redelijk dik en stug zijn is de Adhesive wel een must.
     
  2. De haartjes moeten redelijk lang zijn om geen glue te hoeven gebruiken in het Brow Lamination proces. Als de haartjes te kort zijn, is glue essentieel om op de haartjes aan te brengen.

  3. De brows moeten ook een normale dichtheid hebben om geen gebruik te hoeven maken van de glue. Als de brow heel erg vol is, dan werkt het met Adhesive beter. 

Door een Brow Lamination zonder Adhesive uit te voeren hoef je de haartjes niet haartje voor haartje vast te plakken op de huid. Dit kan je zeker een aantal minuten schelen. Als de brows van jouw klant aan de voorwaarden voldoen, dan kun je ervoor kiezen om geen glue meer te gebruiken. Start dan direct met stap 1 in het Brow Lamination proces. 

3. Keratin Complex Voedt & Beschermt

Mrs.Highbrow Keratin Complex is een product dat we speciaal hebben ontwikkeld om de brows & lashes te voeden en te beschermen.

Keratin Complex is dan ook perfect om te gebruiken tijdens het Brow Lamination proces. Door het gebruik van Keratin Complex zullen de haartjes sterker en gezonder worden. En dat is iets wat we natuurlijk allemaal wensen. 


Keratin Complex kun je gebruiken na stap 2 in de behandeling. Je brengt het aan met een spoolie. Mocht je de wenkbrauwen ook willen verven in het Brow Lamination proces, gebruik dan Keratin Complex na het verven. Daarna kun je stap 3 Nourishing Gel aanbrengen.


Nieuwsgierig naar alle voordelen van Keratin Complex? Lees dan deze blog post!

Door het toevoegen van Keratin Complex als extra stap in jouw Brow Lamination behandeling is het ook logisch dat je een hogere prijs rekent. Tip: voeg Keratin Complex aan je Brow Lamination behandeling toe en bereken een meerprijs van €5 tot €10. Of laat je klant het apart bijboeken.


4. Perfect Borsteltje Voor Brow Lamination

In de loop van de tijd ontdek je altijd tools die een proces gemakkelijker en sneller kunnen maken. Zo hebben wij het tandenragertje (te koop bij de drogist) ontdekt die de haartjes na stap 1 in het Brow Lamination proces nog strakker op de huid zetten. Nadat de eerste creme haar inwerktijd heeft uitgezeten, kun je het product gemakkelijker verwijderen met zo'n ragertje.

brow lamination

5. Duurzame Silicone Lamination Tool

Een tool waarmee je niet alleen super efficiënt maar ook duurzaam werkt: de Silicone Lamination Tool. Deze tool kun je gebruiken om al jouw brow lamination producten nauwkeurig aan te brengen. Het voordeel is dat de brush van siliconen is gemaakt en je hierdoor geen product verspilt omdat het product niet in de brush trekt. Daarnaast ben je ook nog duurzaam bezig, want wegwerp tools zijn hierdoor overbodig!

6. Handige Display

Met de Brow Lamination Display heb je al je producten overzichtelijk bij elkaar. Zodat jij je kunt richten op wat je het liefst doet: mooie brows creëren. Bovendien laat je zien dat jij brow lamination aanbiedt. Speciaal ontworpen voor Mrs.Highbrow en handgemaakt in Nederland. Bestel je 'm mét de producten, dan krijg je daar forse korting op. 

7. Wekenlang Brushed-Up Brows

Brow Lamination geeft tot wel 6 weken een perfect omhoog gelifte brow. Maar dit gaat niet hélemaal vanzelf. De klant zal zelf elke ochtend de brows omhoog moeten borstelen met een spoolie, (tip: geef jouw klant een zakje met een spoolie en nazorginstrucities mee), omdat ze na het slapen niet helemaal meer in hun beste shape zijn. Na een aantal weken wordt het gelifte effect sowieso iets minder, en dan zijn er diverse producten die het effect weer versterken. 


Mrs.Highbrow biedt twee producten die de klant zelf kan gebruiken voor een brushed-up effect Brow Fix en Wenkbrauwgel zijn twee producten die net dat extra duwtje omhoog geven. Belangrijk is wel dat de klant de eerste 24 uur na de behandeling deze producten nog niet gebruikt. Maar daarna kunnen deze producten net dat extra aan de brow geven. 


Mrs.Highbrow Brow Fix