CARE • Jun 05, 2024

Laat Je Klanten Stralen: 7 Tips Voor Vollere Wenkbrauwen!

Mrs.Highbrow volle wenkbrauwen brows eyebrows

Van vitamines en mineralen tot oliën en serums. Van speciale behandelingen tot absolute no-go's. Zeven insider tips met als doel: mooie, vollere wenkbrauwen voor jouw klanten! 

Tekst: Desi van Dijk

1. Oliën & Serums


Growth serums zijn ware game-changers als het gaat om het bevorderen van gezonde haargroei.


  • Castorolie staat bekend om haar verzorgende eigenschappen, die een positief effect hebben op de gezondheid en de groei van de wenkbrauwhaartjes. Ten eerste zit castorolie vol met voedingsstoffen, zoals vitamine E, omega-vetzuren en eiwitten. Deze voedingsstoffen voeden de haarzakjes en zorgen ervoor dat de wenkbrauwhaartjes sterker en gezonder worden. Hierdoor worden broosheid en haaruitval verminderd en krijgen de wenkbrauwen een voller en dikker uiterlijk. Daarnaast heeft castorolie ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en ongemakken rondom de wenkbrauwen. Dit is vooral nuttig voor mensen met een gevoelige huid of voor degenen die last hebben van roodheid of irritatie. Castorolie breng je het handigst aan met een spoolie. 
  • Revitalash is ook zo'n wondermiddel. Deze speciaal samengestelde formule, op basis van biotine, groene thee extract, panthenol en peptiden, voedt en hydratereert de wenkbrauwhaartjes van binnenuit, waardoor ze sterker en dikker worden.

Voorwaarde is dat je deze serums en oliën dagelijks voor het slapengaan gebruikt op schone wenkbrauwen. Alleen bij consequent gebruik worden haartjes langer en dikker.

Verkoop Keratin Complex Aan Jouw Klanten En Boost Hun Brows En Joúw Omzet!

2. Keratine Voor Krachtige Wenkbrauwen

Keratine is een essentieel eiwit dat van nature in onze haren voorkomt. Onder andere door het gebruik van biotine wordt de aanmaak van keratine bevorderd. Maar je kunt een gebrek aan keratine ook van buitenaf aanvullen. Door het gebruik van Mrs.Highbrow Keratin Complex tijdens een Brow Lamination behandeling kun je de wenkbrauwen van jouw klanten versterken en beschermen tegen beschadiging. Het zorgt voor een gezonde haargroei en verbetert de algehele conditie van de haartjes, voor vollere wenkbrauwen. Bovendien kun je dit geweldige product ook aan je klanten verkopen, zodat ze de voordelen van keratine ook thuis kunnen ervaren. Want: hoe vaker je het gebruikt, hoe meer kans op volle wenkbrauwen.


Meer info over het doorverkopen van Keratin Complex aan jouw klanten lees je hier.

3. Voeding Voor Vollere Wenkbrauwen.

Als beautyspecialist weet jij dat echte schoonheid van binnenuit begint. Het belang van een gezond dieet voor mooie en volle wenkbrauwen kan niet genoeg benadrukt worden. Daarom is het essentieel dat je jouw klanten informeert over de kracht van voedingsstoffen en het belang van vitamines voor sterke en gezonde wenkbrauwen.


  • Vitamines zoals B12, D, E, Biotine en mineralen zoals zink en ijzer spelen een cruciale rol bij het bevorderen van volle wenkbrauwen.
  • Laten we ook proteïne niet vergeten - de bouwsteen voor prachtige haren. Geef jouw klanten het advies om voedingsmiddelen zoals vette vis, eieren, noten en bladgroenten op te nemen in hun dagelijkse dieet. 
  • Voor een extra boost: een goede multivitamine en visolie om de wenkbrauwen nog verder te versterken. Ook zijn er speciale voedingssupplementen speciaal voor het stimuleren van de haargroei, met onder andere Vitamine C, B-Vitamines, Zink en Biotine.
volle vollere wenkbrauwen met brow henna
Met Mrs.Highbrow Brow Henna maak je wenkbrauwen optisch veel voller.

4. Optisch Vollere Wenkbrauwen Met Verf.

Ze worden er niet echt voller van, maar lijken het wel te zijn door het gebruik van Brow Henna, Hybrid Dye of onze liquid formule PowerStain. Door de wenkbrauwen te verven met deze formules lijken ze veel voller, omdat de kleurpigmenten zich niet alleen aan de haartjes hechten, maar ook aan de huid eronder. Dit zorgt voor een prachtige, volle wenkbrauwen. Wel is het belangrijk dat de klant redelijk wat haartjes heeft. Met deze verfsoorten kun je brows opvullen, maar je kunt niet een geheel nieuwe vorm creëren. Heeft iemand bijna geen wenkbrauwen? Adviseer dan permanente make-up (hairstrokes of powder brows).

5. Verboden Te Plukken.

Leg jouw klanten een verbod op om zelf met het pincet aan de gang te gaan. Want zelf epileren tussen de behandelingen draagt niet bij aan volle wenkbrauwen. Leg uit dat overmatig plukken kan zorgen voor dunne plekken en de groei kan vertragen. Moedig hen aan om eens in de 5-6 weken bij jou te komen, en tussendoor hun wenkbrauwen met rust te laten. Alleen op die manier kunnen ze die gewenste volle wenkbrauwen krijgen én houden!

Tip: Vraag direct tijdens het afrekenen na de behandeling of de klant een nieuwe afspraak wil maken over vijf tot zes weken. 

6. Vollere Wenkbrauwen Dankzij Brow Lamination.

Soms hebben klanten van nature smalle wenkbrauwen, maar wel lange haren. Met de juiste techniek kunnen deze haren omhoog worden gezet, waardoor de wenkbrauwen er veel voller uitzien. Brow Lamination biedt hiervoor de ideale oplossing. Het proces van Brow Lamination zorgt ervoor dat de haartjes worden gestyled in de gewenste richting, voor 4 tot 6 weken. Een salonbehandeling die inmiddels super populair is.

Brow Fix vollere wenkbrauwen
Met Mrs.Highbrow Brow Fix krijg je optisch veel vollere wenkbrauwen.

7. Brow Fix Voor Optisch Vollere Wenkbrauwen

De wenkbrauwen worden er niet écht voller van, maar door het gebruik van Mrs.Highbrow Brow Fix ogen wel veel breder. Mrs.Highbrow Brow Fix is een zogenaamde Brow Soap met een unieke formule die zorgt voor een langdurige hold. Brow Fix maakt het gemakkelijker om je wenkbrauwhaartjes in model te brengen en te definiëren. Met Brow Fix lijken wenkbrauwen veel breder, en wel hierom:

  • Door de wenkbrauwen omhoog te borstelen lijken ze - net als na een Brow Lamination behandeling - veel voller en breder. 
  • Brow Fix heeft een instant verdikkingseffect. Doordat Brow Fix een laagje soap over elke haar aanbrengt, worden de haartjes direct voller. Met als resultaat: veel bredere wenkbrauwen met meer dimensie.

Voor volle wenkbrauwen is gezonde voeding een absolute must. Vitamines B12, D, E en biotine, plus mineralen zoals zink en ijzer, zijn de ultieme powerboosters voor gezonde haargroei.

Van buitenuit kun je wenkbrauwen versterker met behulp van groeiserums, castorolie en Keratine. 

Behandelingen voor volle wenkbrauwen? Met de treatments Henna Brows en Brow Lamination kun je wenkbrauwen optisch voller laten lijken.